Arsene aruncă cu banii-n Facebook. Suma este substanţială

7
394

Ultima modă a politicienilor români, în special a celor cu dare de mână, este reclama, pe bani grei, pe diverse rețele de socializare. Vorbim de promovarea unor activități în care politicianul plătitor de reclame este eroul principal. Este vorba, în general, de cei care dețin funcții în administrație: primari, președinți de consilii județene, consilieri județeni etc. De exemplu, demararea lucrărilor pentru construirea unei școli cu bani de la bugetul primăriei poate fi un eveniment numai bun de promovat pe rețelele de socializare, pentru ca poporul plătitor de taxe și impozite să vadă că primarul muncește. Promovarea masivă pe Facebook este folosită și de inculpatul pentru fapte de corupție Ionel Arsene(foto), președintele Consiliului Județean Neamț. Dacă analizăm cheltuielile pe care inculpatul din fruntea județului le-a făcut pentru promovarea imaginii sale în mediul on-line nu putem decât să concluzionăm că Arsene este dispus să arunce mulți bani pentru ca nemțenii să fie la curent cu activitatea sa. Datele oficiale ale Facebook arată că în doar câteva luni, în perioada martie – iulie, Arsene a cheltuit pentru materialele promovate pe această rețea de socializare peste 14.000 de lei. Vorbim de 14.414 lei, adică 3.053 de euro, la cursul de azi al BNR.

Inculpatul care administrează banii județului este atât de interesat de imaginea sa, încât în câteva luni a cheltuit pe sponsorizări mai mult decât leafa pe care o primește într-o lună de la Consiliului Județean Neamț. Oare câți români sunt dispuși ca din cinci salarii unul să-l dea celor de la Facebook pe sponsorizări. Unul există cu siguranță – Ionel Arsene de la Neamț, care și-a rupt de la gură pentru a le arăta nemțenilor cât de multe a făcut pentru ei. Anul trecut, Arsene a câștigat, în calitatea de președinte la CJ Neamț, 136.932 lei, adică 11.411 lei/lună.

„Confiscă” lucrări care nu au treabă cu Consiliul Județean

Ionel Arsene se laudă, promovând cu bani pe Facebook, multe evenimente care nu sunt gestionate de el în calitate de președinte de consiliu județean. Nu contează, de exemplu, că instituția pe care o conduce – Consiliul Județean Neamț – nu are nicio treabă cu administrarea drumurilor naționale din județ. Arsene nu ratează nicio ocazie  pe Facebook să le spună nemțenilor realizările celor de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași, instituție aflată în subordinea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR).

 

În ultima postare sponsorizată, Arsene ne anunță că a început reabilitarea unei porțiuni de drum între Săvinești și Buhuși. Numai că drumul respectiv, nefiind drum județean, nu este reabilitat cu bani de la Consiliul Județean Neamț, ci cu bani de la bugetul CNAIR. Această informație nu le este oferită nemțenilor. Arsene vine cu vești privind reparațiile de pe DN 15, Bicaz-Poiana Largului sau Piatra Neamț-Bicaz, la fel, fără a face mențiunea că cele două tronsoane sunt drumuri naționale. Investiția în imagine făcută, se pare, din banii inculpatului are legătură, cu siguranță, cu faptul că se apropie alegerile locale din 2020, când președinții consiliilor județene vor fi aleși de către cetățeni, prin vot. Bine ar fi ca autoritățile să verifice dacă nu cumva la imaginea proprie a lui Arsene contribuie și bugetul județean.

Daniel MURARU

7 comments

 1. nelu 24 iulie, 2019 at 15:10 Răspunde

  Se apropie cat de curand furtuna! tinerii ofiteri specialisti din toate structurile statului vor devoala toate golaniile facute de “soseta” si camarila, care deja a intrat in vrie ! multi incep sa parasesca corabia iluzorie a coruptiei si a incalcarilor legilor.Este bine ca s-a asfaltat drumul Piatra Neamt spre Bacau va ajunge mai repede pe strada Acvilei!!!dar s-ar putea atriza la Vaslui sau la Iasi la Copou unde este un miros de tei puternic!!!

  • Alina 25 iulie, 2019 at 21:23 Răspunde

   Bine punctat Nelu. Bine ca s-a asfaltat drumul Piatra Neamt- Bacau si mai cu seama strada Acvilei. Beciul Domnesc de la Bacau asteapta garnituri proaspete de baroni. Cit despre iadul de la Vaslui sau de la Iasi, acela este pentru grei gen Arsene si pentru primari basculanta. Inca nu s-a rupt lantul camarilei, dar nici mult nu mai este. Parasind corabia faradelegilor, slugile lui Arsene nu vor fi absolvite de pedepse. Numaratoarea inversa a inceput. Dragi romani, dragi nemteni, asa cum i-am “altoit” pe 26 mai, sa ne mobilizam si in noiembrie, astfel incit umbra PSD-ALDE sa devina istorie. Altfel va fi vai si amar de noi in urmatorii 5 ani.

 2. mihnea1 25 iulie, 2019 at 19:16 Răspunde

  La un individ de teapa lui soseta, fara educatie elementara, nu te poti astepta la altceva. Absolut tot ceea ce face in zona investitiilor face doar cu scopul de a se imbogati. Da tunuri financiare foarte mari si spera ca va putea sa dispara. Ghinion. Pe langa smecheriile costisitoare pentru a obtine niste like-uri idioate, avand in vedere ca 80% dintre lingai apasa butonul like doar pentru ca sunt monitorizati si parati prin sedinte, cam in acelasi numar sunt jignirile pe care le primesc. Mimoza care se ocupa de pagina, devenita bugetara convinsa si obedienta impreuna cu familia, face fata cu greu sa stearga injuraturile si jignirile pe care le primeste soseta.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.