Jale în sistemul medical! Interesul pentru bani, mai presus decât sănătatea pacienților

10
287

”La Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, situația este de nesuportat, iar în sistemul medical din România, lucrurile merg din rău în mai rău”. Afirmația aparține unui cadru medical cu vechime în domeniu. Pe lângă marile probleme cu care se confruntă pacienții și medicii de familie, chinuiți de „blestemul softului”, sistemul de sănătate are mult mai multe lipsuri. De asemenea, se vorbește insistent despre examene măsluite, câștigate de cine trebuie. „Sănătatea merge din ce în ce mai prost. La examene este numai mafie. La consultații și analize sunt duse pilele unora și altora. Este o situație tensionată, lumea este înnebunită. Prin spital vezi tot felul de oameni. În ultima perioadă, medicii se plâng că au intrat, în urma examenelor, asistente pregătite slab profesional… ceva de groază. Se vorbește de sume de bani astronomice, de mii de euro. Problema este că munca celor nepregătiți este făcută de alții”, a declarat, pentru atacul.ro, o altă sursă din Spitalul Județean.

În ceea ce privește componența comisiilor de examinare, lucrurile au rămas la fel. Se duc adevărate bătălii pentru numirea unor membri controlabili care răspund ușor la comenzi. Adică să promoveze pe cine trebuie. Nu spunem că acest lucru ar avea legătură neapărat cu „tariful” de mii de euro pentru un post de asistent, însă și asta ar trebui luat în calcul. Salariile cadrelor medicale au crescut în ultima perioadă, iar odată cu ele și șpăgile pentru a intra în sistem. Din cauza fondurilor insuficiente, medicilor de familie le este aproape imposibil să poată programa, în timp util, pacienții la consultații. Medicii de familie sunt disperați că sistemul SIUI dă rateuri și nu mai pot valida serviciile medicale. S-a ajuns până acolo încât medicii merg noaptea la serviciu pentru a introduce datele în sistem. Dacă nu ar face acest lucru, nu ar mai primi bani de la Casa Județeană de Asigurări pentru serviciile prestate.

„Medicii de familie sunt nevoiți să dea rețete off-line și să le valideze pe urmă. Este riscant, pentru că pot da trimiteri și rețete la neasigurați. Dacă nu li se plătesc serviciile, pentru că nu le pot viza din cauza softului, nu primesc nici ei bani. Sunt disperați efectiv, iar disperarea e și mai mare pentru că se vorbește că acest sistem SIUI a ieșit din perioada de garanție și că nu sunt bani pentru reparații, urmând să pice de tot. Chin de moarte! Să vedem atunci ce o să se întâmple!”, ne-a declarat medicul, care a preferat anonimatul.

Daniel MURARU

Citeste si:

Luptă pentru controlul Spitalului Județean Neamț. De ce a vrut să renunțe la funcție managerul Codruț Munteanu

Hoție de milioane la Spitalul Județean Neamț. Afacerea „Blocul operator”

Un sforar, două dosare. Cine a luat comisionul din afacerea „Tomograful”? Șpăgi babane și condamnări cu executare într-un contract asemănător

Afacerea „Tomograful” miroase puternic a SRI. Doi dintre inculpați, administratori la firma condusă de vărul generalului (r) SRI Florian Coldea

Se strânge lațul în afacerea „Tomograful” de la Spitalul Județean Neamț. Sechestru pe bunurile suspecților. Prejudiciul depășește 600.000 de euro

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

10 comments

 1. Dragos 12 iulie, 2019 at 12:16 Răspunde

  Pai ce face OB, (***) de origini nemtene care o consiliaza pe Veorica? Pasionata de dezvoltare personala a inteles gresit conceptul, crezand ca dezvoltarea personala inseamna imbogatire pe orice cale. In urma cu vreo 2 saptamani s-a tras in poze cu managerul spitalului Moinesti cel care a creat o unitate sanitara de elita, la standarde occidentale. Un orasel din saraca Moldova, nici macar resedinta de judet. Zilele trecute si-a sponsorizat (sa prinda si ea cateva like-uri) o postare prin care felicita elevii care au obtinut nota 10 la BAC. De parca ar avea vreun merit in vreuna dintre situatii. Partea complicata a postarilor este faptul ca fac fata cu greu sa tina pasul si sa stearga injuraturile pe care le primeste. Bineinteles ca trompetele au pus-o de-o stire ca vine leafa si trebuie justificata. Cum vreti sa mearga treba cu marghidanii, directorul de ingrijiri sau (***) asistenta Lungu promovata sefa la polclinica? Singurele lor competente sunt lingusirea sefului. O clica de incompetenti pusi pe capatuiala care distrug totul. Dragi nemteni, promisiune indeplinita. Era sa uit, inca putin asteptati ca vine si spitalul nou nout de tip zgarie nori. Doar putin, cam o vesnicie.

 2. mihnea 12 iulie, 2019 at 14:07 Răspunde

  Soeta, Dan Vasile Constantin, Puscasu, Andrita si liota de hoti ajutati de presa,care de 30 de ani ( unii de 60) parjolesc totul la acest spital. In rest, vorbe goale.

 3. mihnea 12 iulie, 2019 at 14:11 Răspunde

  A, si uitam de (***) judetului, OB! OB! Frate, asta zicea ca ea reformeaza sistemul sanitar. OB! Specialista in toate (***)

 4. Florentina 12 iulie, 2019 at 15:31 Răspunde

  Păi dacă Soseta e (***) pana in măduva oaselor(inculpat în 2 dosare) voi credeti ca comisiile alea sunt puse de Soseta pe baza de competență profesională?Sunt niste alde D VC, puse sa (***)

 5. Popescu 13 iulie, 2019 at 00:47 Răspunde

  in concluzie este necesar sitarea angajarilor si reevaluarea personalului sanitar. Monitorizarea personalului prin reguli stricte si clare. Exemplificare: Nu poti sa stai in asteptare sa te consulte un medic timp de 45 de min, dupa ce ai vb cu o asistenta si sa iti spuna ca e ocupat si va fi anuntat, in vreme ce doctorul nu avea consultatie.

 6. sita adriana 13 iulie, 2019 at 07:34 Răspunde

  De ce nu scrieti nimic de afacerea cu vaucerele de vacanta. Personalul medical a fost pus sa semneze ca le primeste dar… Cei care se pensioneaza anul acesta sau cei pensionati dar care lucreaza in continuare nu primesc nimic! Probabil ca trebuiesc (in completare) pentru vacantele exotice ale sefilor! PSD!

 7. Vladut 13 iulie, 2019 at 09:01 Răspunde

  Oameni buni! Autoritati! Scriu in acest site pt ca stiu ca nu ramin fara raspuns, ca este profesionist si citit de oameni inteligenti. Faceti anchete, verificari, nu stiu, ceva, in ceea ce priveste acesti autointitulati ziaristi care, in numele nostru, al comunitatii, sunt partasi la jefuirea judetului. Toti suntem victime ale acestei incredibile prese care ne serveste cu laturi dimineata, prinz si seara, bineinteles, platita de unii si de altii din bugetul statului, judetului, firmelor consiliilor locale samd… Pentru ca multi ziaristi locali sunt platiti din bani publici, in multe cazuri pentru diferite rafuieli, rog autoritatile sa intervina cit mai repede si sa anihileze aceasta retea care contribuie la saracirea judetului si la imbogatirea personala. Nu fiti spectatori inerti ai ilegalitatilor facute folosind numele nostru, implicati-va si curatati presa locala de jeguri.

 8. adriana ruga 13 iulie, 2019 at 09:07 Răspunde

  Neacordarea vaucerelor de vacanta celor pensionabili in acest an,inca o umilinta din partea mintilor luminate care conduc spitalul !Din martie 2018 nu beneficiez de spor de calculator,desi lucrez 8 ore cu ochii la ecran,in conditii vatamatoare de lucru(fara lumina naturala,fara posibilitati de aerisire in spatiu de 6m patrati in care intra sute de oameni saptamanal,de dezinfectii…nu poate fi vorba ).De peste un an de zile,un singur om a acoperit doua posturi,plus atributii care reveneau cabinetului de ginecologie inchis la 1 februarie 2018.Tot personalul are sporuri,fie de sectie,fie de calculator. Onor conducerea ne-a facut,,favoarea” de a nu beneficia de nimic. La referate nu se raspunde. Ce parere are Inspectoratul teritorial de munca ? Poate voi afla raspunsul prin intermediul ziarului dv.Cu stima si in asteptarea unui raspuns !

 9. Adriana Ulea 16 iulie, 2019 at 20:15 Răspunde

  Asa e Vladut.La Piatra Neamț neexistând industrie si locuri de muncă, toate laptele s-au apucat de șantaj.Santaj de presa.afli ceva despre unul, de obicei suspectat că ar avea leusteni , hop, scrii ceva cu trimitere la el.Daca omul se prinde si sare la cap, pui batista pe tambal.Daca nu, ” îl faci”Asa se face presa la Neamț.Unii sunt santajisti dovediți de instanțe, altii inca nu, dar tot santajisti.Dintre toti, eu urmăresc unul ce pretinde că are blazon securisto-comunist, mare prieten cu primarul nemuritor , IR( nu e vorba de usturoi).

 10. Gina 18 iulie, 2019 at 08:01 Răspunde

  Sunt, sau pot fi de acord cu afirmatiile din acest material dar să îți faci editorialele doar pe afirmatii sub anonimat, asta nu este în regulă.
  Apropo: pe lângă “șoseată” sigur vinovat este și Dragnea!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.