Drept la replică. Cei de la „Dimitrie Leonida” au aflat de la noi că elevul problemă este șoferul inculpatului Arsene

3
198

Într-un drept la replică trimis pe adresa publicației atacul.ro, conducerea Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”, din Piatra Neamț, își arată nemulțumirea față de dezvăluirile privitoare  la situația lui Marian Amătăsoaei, elevul din clasa a XI-a – seral, care, în viața de zi cu zi, lucrează ca șofer pe mașina (BMW X6, înmatriculat NT 01 WNT) pusă de Consiliului Județean Neamț la dispoziția inculpatului pentru fapte de corupție Ionel Arsene. Nemulțumiții afirmă că au aflat din atacul.ro faptul că Amătăsoaei este șoferul lui Arsene, deși din datele pe care le deținem rezultă că era de notorietate printre cadrele didactice „calitatea” elevului. De asemenea, ni se dau asigurări că nimeni nu a făcut presiuni pentru ca Amătăsoaei să fie sprijinit pentru a trece în clasa a XII-a. În opinia celor care au formulat dreptul la replică, informația furnizată de atacul.ro, potrivit căreia unele cadre didactice nu l-au văzut pe Amătăsoaei la școală, nici nu știu cum arată măcar, este o dovadă că profesorii au aplicat corect regulamentul.

Afirmația conform căreia „absențele au fost motivate în  baza unor documente oficiale, adeverințe medicale, eliberate de medicul de familie,  prezentate lunar de către elev, profesoarei diriginte!” va fi verificată, cu certitudine, de către polițiștii care au demarat o anchetă în acest caz. Nu va fi deloc greu să se stabilească dacă în zilele în care elevul a absentat motivat, din motive medicale, a fost sau nu la serviciu. Acest lucru se poate face ușor confruntându-se informațiile din catalog cu cele privind prezența de la Consiliul Județean Neamț. De altfel, polițiștii au multe lucruri de clarificat în ceea ce îl privește pe elevul respectiv, dar și alte aspecte din activitatea acestei unități școlare. Informațiile noastre indică faptul că s-a încercat sprijinirea elevului să treacă în clasa XII-a, pe ultima sută de metri, însă „ajutorul” nu a mai putut fi acordat din cauza dezvăluirilor din www.atacul.ro și a intervenției polițiștilor. Spre știința conducerii Liceului „Dimitrie Leonida”, situația elevului Amătăsoaei ne-a fost confirmată și de către colegi de-ai lui, nu numai de cadre didactice. Nu în ultimul rând, reamintim doamnei directoare Micșunica Popa faptul că am contactat-o vineri, 6 iulie, pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la situația școlară a lui Amătăsoaei. Directoarea ne-a invitat la liceu, însă, în momentul în care ne-am arătat disponibilitatea de a ne deplasa la unitatea de învățământ și de a verifica împreună datele pe care le deținem, directoarea Popa ne-a precizat că nu poate în ziua respectivă, pentru că programul este până la ora 14.00 și mai are de transmis alte situații. Ne-a invitat la liceu miercuri, 10 iulie, când, cel mai probabil, situația școlară a elevului ar fi fost clarificată.

(Daniel MURARU)

Iată dreptul la replică, semnat de „Echipa managerială”:

În virtutea dreptului la replică, vă rugăm să acceptați opinia Liceului Tehnologic ,,Dimitrie Leonida’’ Piatra-Neamț cu privire la articolele publicate pe site-ul atacul.ro.

Domnule  Daniel Muraru,

       Permiteți-ne  să vă structurăm discursul virtual  despre unitatea noastră de învățământ,  într- o ordine logică, prin raportare la context.

        Modul de expunere ,,cam precipitat” ne- a surprins prin repetarea unor informații malițioase și tendențioase, care aduc un prejudiciu de imagine  întregului colectiv de cadre didactice, dar  și instituției în comunitatea locală. Noi vă respectăm opinia de jurnalist, însă nu putem fi de acord  cu documentarea ,,sub anonimat” ( care v-a fost pusă la dispoziție ) pentru a o publica în spațiul public, on line.

         Ne-am fi dorit să identificați expresii verbale mai moderate și bazate pe dovezi perfect documentate. Din acest motiv, ne exprimăm poziția și  vom aduce argumente la articolele dumneavoastră, cu privire la presupusele abateri de la  actele  educaționale desfășurate în unitatea noastră  școlară.

 1. Ați menționat că în catalog la numele elevului din clasa a XI-a seral,  este plin de absențe. Aceasta este o dovadă că profesorii au aplicat corect regulamentul. Considerăm exagerată afirmația dumneavoastră : ,, oameni cu greutate din învățământul nemțean se dau de ceasul morții să-l ajute să promoveze”.Pentru  acest elev nu a intervenit nimeni, nu a sunat nimeni, mai mult, datorită dumneavoastră am aflat  detalii unde lucrează. Facem precizarea că absențele au fost motivate în  baza unor documente oficiale, adeverințe medicale, eliberate de medicul de familie,  prezentate lunar de către elev, profesoarei diriginte ( cum a reieșit și din declarațiile dumneaei, cu respectarea  prevederilor  regulamentului școlar ). Menționăm că nu a fost ,,agitație în școală” și vă asigurăm că nici  numele lui nu era ,,pe buzele tuturor”.
 2. Ca urmare a sesizării sub anonimat, trimisă din iarnă și decorată cu apelative josnice cu privire la anumiți  profesori   care primesc foloase materiale pentru motivări absențe sau note de promovare , conducerea școlii a luat măsura de monitorizare  zilnică a prezenței elevilor seraliști în clase,  la cursuri,  verificarea consemnării absențelor în catalog de către profesori; deasemenea a depus eforturi în vederea identificării posibilelor atitudini incompatibile cu profesia de cadru didactic. Cu certitudine, această măsură a deranjat un grup de cadre didactice. Probabil când profesezi conștiincios și respecți legislația, când  asiguri condiții optime pentru desfășurarea activității  școlii de la 7,30-20,30, devii …director incomod.
 3. Precizăm că nici o secretară a ISJ Neamț nu predă la Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Leonida’’ Piatra-Neamț. Considerăm aceasta o acuzație gravă la adresa ambelor instituții. Vi s-a furnizat o informație falsă!!!
 4. Permiteți-ne să corectăm denumirea ARACIS, care v-a fost furnizată tot eronat, confundată cu ARACIP, cu mențiunea că în luna mai 2019 a fost efectuată o evaluare externă a instituției noastre de către un corp de experți. Aceștia verifică minuțios fiecare aspect din activitate, dotarea materială, opiniile elevilor inclusiv seraliști  și documentele școlii în cel mai riguros mod, nicidecum preferențial. La aceste acțiuni nu participă conducerea. Profesorii asistați și elevii  sunt selectați ad-hoc.
 5. V-a fost furnizată prin mail  informația falsă și de această data,  că ,,cei mici de la A Doua Șansă “ sunt bătuți și umiliți.Aducem precizarea că la acest program cursanții sunt adulți, cu mult peste 18 ani, unii sub probațiune, în acest caz excludem   acuzațiile de lovire și umilire  care sunt aduse (eronate și nefondate).
 6. Permiteți-ne vă rugăm să ne prezentăm PROFESORI LA Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Leonida’’,  deși semnatarii anonimi ne numesc …GAȘCA LEONIDA. Noțiunea de ,,gașcă”  este asociată cu tovărășii care urmăresc scopuri reprobabile . Așadar permiteți-ne să ne disociem de acest termen vulgar, după părerea noastră.
 7. Legătura liceului cu Inspectoratul școlar este una strict profesională, subordonată,  bazată pe colaborare etică și morală, nicidecum pe ,, prietenii, cumetrii  și interese financiare “ după cum este menționat tendențios în articol, pentru a induce suspiciune și prejudicii  asociative de imagine.
 8. Întrucât nu avem nimic de ascuns, ne oferim disponibilitatea față de orice cercetare, dacă va fi cazul, însă nu tolerăm lezarea imaginii publice de către semnatari anonimi care adresează imperativ  acuzații ofensatoare, cu lipsa  dovezilor, fără să-și asume responsabil identitatea. Considerăm acest aspect o irosire a timpului  în defavoarea  atingerii obiectivelor propuse  în beneficiul școlii, elevilor, părinților și al tuturor angaților.
 9. Proiectul Erasmus ( vi s-a furnizat eronat ,, programe Erasmus” ) finanțat din fonduri europene  a oferit șansa pentru 20 de elevi  din clasele IX-X curs zi de a efectua practica de 3 săptămâni în Spania. Aceștia au fost selectați după acceptul părinților, după procedurile agenției finanțatoare în mod obiectiv,  transparent. Fiind minori, au fost însoțiți de 2 profesori de specialitate. Aspect care a creat controverse și a generat frustrare, în urma cărora au fost trimise  mailurile defăimătoare. Proiectele finanțate asigură școlii ,,plus valoare”, nicidecum motiv de denigrare josnică a profesorilor. Fiecare euro din proiect a fost  justificat legal în cadrul acestui proiect European.
 10. Invităm semnatarii anonimi să nu deturneze adevărul și dacă au informații despre acte de corupție să se îndrepte spre instituțiile abilitate în combaterea infracțiunii economice. Corupția nu se stârpește prin lamentare în mailuri amenințătoare, de intimidare, de dezinformare și sub anonimat!

Stimată redacție,

În situația în care dumneavoastră continuați să dați curs  unor astfel  de materiale defăimătoare fără a avea dovezi concrete pentru faptele pentru care sunt reclamate, ne rezervăm dreptul de a vă acționa în justiție pentru a ne recupera prejudiciul de imagine pe care ni l-ați produs  prin publicarea pe site-ul  atacul.ro. acestor anonime tendențioase.

Echipa managerială

 

 

3 comments

 1. mihnea 12 iulie, 2019 at 14:02 Răspunde

  Ce sa spun?! Fac zid in jurul lui Soseta, ca daca nu, adio directorat, adio salarii, adio privilegii. Niste ghiocei. Cum dreacu nu stiau ca (***) de la Tg. Neamt e soferul lui Soseta? Stim noi si nu stiu ei. Ne cred prosti. Dupa ce ca-s varza sunt si mincinosi. Cati copii instruiti de acesti “deontologi ” au luat bacul? N-aud!…

 2. Popescu 13 iulie, 2019 at 00:53 Răspunde

  Ce sa spun! Vorba lui Mihnea raahatul a fost aruncat acum dreptul la replica nu e de valoare. Efectul scontat in prima etapa a fost atins. Succes in continuare. Bravo!

 3. Gina 16 iulie, 2019 at 08:21 Răspunde

  Un lucru este clar: internetul a dat posibilitatea tuturor neaveniților, ignoranților, ageamiilor și nesimțiților să ia poziție si să aibă opinii, în legatură cu subiecte pe care nu le cunosc.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.