(P) „Mândru că sunt nemțean! Mândru că sunt om liber și protestez!”

0
342

Am urmărit intervenția din presă a doamnei Daniela Soroceanu, această Maria Gheorghe a județului. Într-o intervenție demnă de discursurile prim-secretarului județ – Maria Gheorghe, din perioada anilor de tristă amintire a epocii comuniste, am văzut cu stupefacție și cu un puternic sentiment de revoltă cum, în 2019, la 30 de ani de la Revoluție, un înalt funcționar public, plătit din banii noștri, ai contribuabililor, amenință oamenii de buna credință, patrioți, nemțenii care își iubesc județul și care se bat pentru drepturile legale. Mi se pare că doamna prefect a devenit, între timp, procuror de tip stalinist și amenință, cu articole din Codul Penal, oamenii liberi care vor să-și exprime nemulțumirea față de problema Cheile Bicazului. Am observat, cu bucurie în suflet, că și parte a presei nemțene s-a alăturat și a încurajat demersul societății civile de a protesta împotriva nedreptăților și a lipsei de interes a autorităților în soluționarea corectă a dosarului Cheile Bicazului.

Cum veți proceda, distinsă doamnă prefect PSD? Ne veți face dosare penale tuturor nemțenilor și jurnaliștilor care avem curaj să ne spunem nemulțumirea? Trimiteți jandarmii, ca pe 10 august, cum a făcut dl. Dragnea și sefa dvs, doamna Carmen Dan? Pe fondul problemei, consider și sunt convins că, orice persoană de bună credință gândeste la fel, că s-a ajuns în această situație extrem de gravă din cauza lipsei de interes a autorităților. Dacă în spețe judiciare, în care părți sunt ApaServ SA, companie în subordinea Consiliului Județean, Spitalul Județean ori alte societăți patronate de același Consiliu Județean, s-au găsit fonduri, de ordinul milioanelor de lei, pentru a angaja firme de avocatură  în apărarea intereselor financiare, în cazul Cheile Bicazului și a celor 5.000 ha de teren al județului Neamț, nu s-au mai găsit resurse financiare, nici măcar pentru a asigura transportul juriștilor CJ, ai Prefecturii, pentru a face act de reprezentare la termenele de judecată. Ori, o astfel de abordare este total păguboasă județulului nostru și arată clar lipsa de interes a institutiilor statului, captive în mâna PSD față de apărarea patrimoniului nemțean.

Nu poți să vii să clamezi că vinovați sunt alții, care au fost în funcții acum 5-10 ani în urmă, când tu, care ești la putere, nu ai făcut nimic în ultimii  ani, deși aveai toate pârghiile. În accepțiunea unor lideri PSD, nemțenii nemultumiți, revoltați, scandalizați, care reclamă lipsa de implicare a autorităților, sunt vinovați și trebuie sancționați penal pentru că își strigă durerea. O astfel de mentalitate este gravă și dauneză democrației, principiilor și valorilor consacrate într-o țară europeană precum România.

Corect este ca Prefectura și Consiliul Județean să vină în fața opiniei publice și să răspundă la următoarele întrebări:

  1. Ce demersuri au întreprins, în ultimii 3 ani, pentru a apăra corect interesele patrimoniale ale județului Neamț în dosarul Cheile Bicazului?
  2. La câte termene de judecată au trimis juriștii instituțiilor să facă acte de aparare calificată la Tribunalul Prahova?
  3. Ce acte de procedură au exercitat în apărare?
  4. Ce formă de ajutor au oferit comunei Bicaz Chei, parte în dosar, pentru susținerea apărărilor în dosar?
  5. Cu ce soluții vin, de la acest moment, pentru viitor, în faza de apel pentru a ne recâștiga drepturile noastre patrimoniale în dosarul Cheile Bicazului?

Aflu, cu mâhnire, că nici autoritățile de la cel mai înalt nivel al conducerii Consiliului Județean nu au știut și nu au fost informate, până zilele trecute, despre acest proces. Dar îi felicit că au curaj să spună lucrurilor pe nume.

Dragi nemțeni, consider că cineva își bate joc de noi, de interesele noastre și asta pe banii noștri și pe patrimoniul judetean. Cheile Bicazului sunt un obiectiv patrimonial și turistic major al județului nostru.

Haideti să nu ne lăsăm intimidați de amenințările doamnei refect PSD și să încercăm, fiecare dintre noi, să facem ce putem pentru a sensibiliza liderii județeni să iasă din zona de dezinteres și să acționeze în favoarea Neamtului.

Neamțul și oamenii frumoși ai acestui ținut nu sunt nici intimidați și nici speriați de amenințările comunistoide ale PSD-ului .

Cu gândul bun înainte pentru județul Neamț! Doamne ajută!


NOTĂ: Comentariile la acest articol, care este publicitar, au fost dezactivate

Av. George Lazăr

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.