Arsene și Țapu, întâlnire cu scântei într-un restaurant din Capitală.  Posibilă explicație pentru dispariția unui articol dur la adresa șefului PSD Neamț

11
514

Scandalul politic izbucnit recent pe subiectul Spitalului Județean Neamț, între Ionel Arsene, președintele inculpat al Consiliului Județean Neamț și președinte PSD Neamț, și Eugen Țapu, senator PNL de Neamț, a continuat cu un episod mai puțin plăcut, desfășurat în urmă cu două zile într-un restaurant din București. Acolo unde, spun sursele noastre, cei doi s-au întâlnit absolut întâmplător. Eugen Țapu se afla deja în restaurant, iar Ionel Arsene venise să se întâlnească cu un cunoscut om de afaceri care controlează una dintre cele mai importante publicații din România. Incidentul a avut loc miercuri după-amiază în București, la restaurantul Trattoria (foto) de lângă sediul Camerei de Comerț a României.

În incinta localului, la o masă se afla senatorul Eugen Țapu Nazare cu ziaristul Silviu Mănăstire, realizator de emisiuni la B1 TV și colaborator al site-ul psnews.ro. La un moment dat, în restaurant și-a făcut apariția Ionel Arsene care, văzându-l pe Țapu, s-a dus glonț la masa acestuia. Au urmat câteva minute în care Arsene l-a făcut pe senator cu ou și cu oțet. „Tu vrei să mă bagi în pușcărie?”, „Ai uitat când am vrut să te ajut!”, sunt doar câteva dintre expresiile rostite de Arsene, care s-au putut auzi de la masa la care se aflau Mănăstire și Țapu, cel din urmă neavând nicio reacție. După ce și-a făcut numărul, Arsene s-a îndreptat la o masă unde era așteptat de omul de afaceri Cristian Burci, nimeni altul decât patronul cotidianului Adevărul. Interesant este că după ce senatorul Eugen Țapu Nazare a părăsit localul, ziaristul Mănăstire a mers și s-a așezat la masa la care se aflau Arsene și Burci, unde a stat câteva minute bune după care a plecat.

Faptul că doi oameni politici din județul Neamț, aflați în conflict deschis, s-au întâlnit accidental într-un restaurant din Capitală, unde s-a consumat încă un episod din scandal, nu ar fi atât de interesant dacă nu am lua în calcul și „personajele secundare” din această scenă: Silviu Mănăstire și Cristian Burci.

În după amiaza în care Mănăstire s-a întâlnit cu senatorul Țapu, în publicația psnews.ro, cu care ziaristul de la B1 colaborează, apărea articolul „Contracte mega-bănoase, din bani publici, pentru cumătrul lui Ionel Arsene-președintele PSD Neamț”, în care sunt prezentate contractele pe care firma Aqua Parc SRL Roznov, controlată de Ginel Vlasie, cumătrul lui Arsene, le-a obținut de la mai multe entități publice. 

Multe dintre informații au fost prezentate, în ultimii ani, în exclusivitate de atacul.ro. Să spunem că între întâlnirea Țapu-Mănăstire și publicarea unui articol critic la adresa lui Arsene într-o publicație cu care Mănăstire colaborează nu există nicio legătură, ci doar o simplă coincidență.

Coincidență poate fi și faptul că Arsene s-a întâlnit cu Cristian Burci, patronul ziarului Adevărul, chiar în ziua în care apăruse pe site un articol critic la adresa președintelui PSD Neamț. Articolul „Dăncilă va schimba conducerea unei instituții strategice, acaparată de Ionel Arsene, unul dintre locotenenții lui Dragnea” a apărut pe site-ul adevarul.ro miercuri, în jurul orei 11.00, ca după câteva ore, la 16.20, să fie șters. Chiar în intervalul menționat, Arsene s-a văzut cu Burci la Trattoria.

Cei de la adevarul.ro nu au oferit absolut nicio explicație cu privire la motivul care a stat la baza retragerii articolului critic la adresa lui Arsene.

L-am contactat pe senatorul Eugen Țapu Nzare pentru a ne oferi mai multe informații despre acest incident, însă am fost refuzați. Liberalul a confirmat că se afla la masă cu un jurnalist bucureștean, fără a-i spune numele, când în local a intrat și Ionel Arsene, însă a refuzat să spună ce s-a întâmplat mai departe, dacă a fost sau nu jignit/amenințat sau înjurat de Ionel Arsene.  

Ionel Arsene refuză dialogul cu publicația atacul.ro, așa că, dacă dorește, îi așteptăm punctul de vedere pe adresa redacției.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

11 comments

 1. Cosmin H 28 iunie, 2019 at 15:10 Răspunde

  Tot aud vorbinduse de acest Ionel Arsene inculpatu. Care este din fotografia de mai sus ala cu un ochi mai sus si unul mai jos sau cel gras?

 2. Dragos 28 iunie, 2019 at 15:13 Răspunde

  O sa se sinucida soseta la cate stiti si spuneti despre el, ma refer la ilegalitati. In primul rand, articolul acesta arata cat sunt de murdari jurnalistii cu pretentii de la capitala. Sunt “decat” niste spagari ordinari care scriu mizerii si apoi santajeaza. Avem si noi exemplarele noastre, unele mai cu staif, altele badarane. Iar protagonistii, alta categorie de parveniti si santajisti. Se santajeaza ca s-au ajutat reciproc sa faca ilegalitati si apoi isi reproseaza ca se baga unul pe altul in puscarie. Ce rost mai are sa intreb daca soseta a fost platit de CJ pt ziua de miercuri (de fapt pentru cele 25 de zile pe luna pe care le sta la Bucuresti). Dragi nemteni, stati linistiti. Calamitati aveti, drumurile se surpa, judetul se micsoreaza cu 5.000 ha, stati linistiti. Soseta (***) jurnalistii santajisti sa nu mai scrie despre el. Nenorociti. Sa-l votati senator pe soseta ca vrea imunutate si sa stea in Buc.

  • Hiluminatul 28 iunie, 2019 at 23:41 Răspunde

   Silviu Mănăstire, deontolog radical, prieten și partener de combinații cu Rareș Bogdan din Grupul de (bip!) de la Cluj, distribuit c-o emisiune în familia de interese – nu se atinge nimeni de el. Întrebați-l pe Liviu Harbuz cum a făcut să scape din ghearele lui. La Piatra Neamț e mai ieftin.
   Burci? Sunteți tineri, n-aveți de unde ști istoria acestui (bip!), jucător dur de afaceri strategice în toate etapele post-ceaușiste. Ștergerea unui articol din Adevărul e banală. Vă spune deontologul Liviu Avram cum se face. La Piatra Neamț e mai ieftin.

 3. Diana 28 iunie, 2019 at 17:47 Răspunde

  Eu zic sa-l identifici si mai usor, dupa cravata rosie de pionier (sincera sa fiu nu stiu daca a ajuns macar pionier). Si la fata e (mai) supt ca Tapu… Fotografia e facuta cand si-a luat primul costum din piata.

 4. valisor 28 iunie, 2019 at 18:05 Răspunde

  Să zicem că întâmplător… deci circumstanțele ridică PNLului mingea la fileu. Va fi gol sau henț-careu? că asta nu e de ca și cum n-ar fi.

 5. janel iosub 28 iunie, 2019 at 18:35 Răspunde

  Atat Burci cat si Manastire molineaza politrucii de banii, dar multi nu asa pt a-si satisface nevoile lor mizerabile de mari jurnalisti!! Prosti sunt cei care dau, nu cei care cer!

 6. Madalina 29 iunie, 2019 at 04:34 Răspunde

  Cu vreo 8 zile inainte, intr-o interesanta locatie de alimentatie publica din Neamt, același Eugen era la masă cu seful lui de cabinet care e si consilier la Piatra Neamt. Romel. Si hopa! au aparut si marele ziarist PSD-ist Iosub și inca un tip. Tipul al patrulea a plecat si au ramas cei trei.
  De mai multe ori s-a cam auzit cuvantul (***).
  Si ce sa vezi? In ultimele zile, pe o pagina de facebook cu numele asta atasat de Piatra Neamt, tot apar stirute fabricate cu directie Dragos Chitic, adica durerea mare a lui Romelush si cu Arsenica, dusmanul de neiertat al lui Tapu.
  Veti spune ca Iosub e pe fata sustinator al lui Chitic si Arsene. Asa si?
  Ar fi prima data cand din cauza celor doi de mai sus incalca alte intelegeri banoase?
  Nota de plata pentru apa, sprit de fitze, cafea si pepsi a fost platita de senator cash.
  Dupa ce a plecat senatorul cei doi au mai ramas si a reaparut si cel care plecase mai devreme, al patrulea.
  Urmariti in continuare pagina aia de facebok. Nu uitati, Arsene si Chitic!!!!!!!!!!!

 7. Vladimir 29 iunie, 2019 at 07:31 Răspunde

  Ca doar nu descoperise iosuban formula apei la chiatra si altiu ca el. Arsene e terminat oricum dar nu inteleg de unde atitia bani? Ca doar nu din salariu a platit! Ala pe care-l suporta bugetul si el e mereu la bucale.
  Ca doar asa se fac banii in presa!!!! Cum???? N-ati stiut????? Ei, va prefacei!!??
  Astia de-si spun ziaristi sunt la fel de mazaci, ba poate chiar mai mult! La neamt, nu mai vorbim, ca unii sunt la podea cu lb romana, iar cei care o cunosc sunt terminati, la fel ca ceilalti. Daca ar exista autoritati acestia ar putrezi in puscarie. Stiu ei de ce. Deocamdata, ne ramine atacul.ro si Dumnezeu stie de ce ni l-a dat!

 8. Un cetatean 1 iulie, 2019 at 10:19 Răspunde

  Ia uite ca aparut iar Jalitu acetilena care tace malc in privinta dușmanilor PSD.ce so fi intamplat? Tie cat tia dat Sosetel mai acetilena, iti ajunge pana la alegeri? Mare sărăcie de om esti

 9. Un cetatean 2 iulie, 2019 at 09:50 Răspunde

  Unde-o fi Janel voinicu de la Avertizorii (***) ? O fi facut iar pace cu Soseta ca nu-i mai aud pliscu.Foamea frate!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.