Cum a stricat o geantă cu bani prietenia dintre Pinalti și fostul deputat PSD Munteanu

7
488

Au fost președinții celor mai importante partide politice ale vremii, respectiv sfârșitul anilor 2000, au împărțit cum au vrut funcțiile, dar și fondurile județului: Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, fost președinte PDL, fost primar la Piatra Neamț, și Ioan Munteanu, fost președinte al PSD Neamț, fost deputat în mai multe legislaturi. Relațiile dintre cei doi erau atât de bune, încât Constantin Munteanu, fratele deputatului Munteanu, a fost numit director la firma Tehnoutilaj, mai târziu Strong Montaj, a familiei lui Pinalti. Din punct de vedere politic, Pinalti, cât a fost la putere, nu a avut de ce să-și facă griji. Cu un PSD mai mult decât prietenos datorită atitudinii lui Ioan Munteanu, dar și a altor pesediști de frunte liniștiți de Pinalti cu câte un „oscior”, gașca portocalie a tăiat și a spânzurat în județul Neamț, fondurile de ordinul zecilor de milioane de euro fiind la dispoziția membrilor ei. În schimb, liniștea asigurată de către PSD, care nici măcar nu a mimat opoziția, a fost răsplătită cu vârf și îndesat. Este suficient de amintit doar contractele cu bani publici pe care firmele controlate de copiii deputatului Munteanu le-au încheiat în perioada în care și frunza era portocalie în România. Și cine știe de ce alte beneficii s-au bucurat cei care nu l-au împiedicat, politic vorbind, pe Pinalti să-și facă de cap cu banii publici. Cert este că foarte puține aspecte, inclusiv cele care au dus la situația financiară dificilă a primăriei, dar și altele, au fost investigate de către procurori. De exemplu, anchetatorii ar putea verifica cum au fost vândute și la cine au ajuns terenurile din curtea Palatului Copiilor și să descopere o altă latură a prieteniei dintre Pinalti-Munteanu.

Paleu denunțător, Munteanu martor

Începând cu octombrie 2014, când a fost arestat în dosarul Microsoft, Gheorghe Ștefan a devenit un pușcăriabil, din acel moment petrecându-și o perioadă de timp după gratii. A fost condamnat în două dosare penale și mai are încă patru pe rolul instanțelor de judecată. Săptămâna viitoare, Pinalti va afla dacă va fi condamnat în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influență. Va afla acest lucru pe 18 iunie, când instanța Tribunalului Neamț se va pronunța în dosarul întocmit ca urmare a denunțului lui Petru Paleu, fostul patron al firmei Energoterm, om de afaceri nemțean care a făcut închisoare pentru fapte de corupție. Paleu a fost cel care l-a denunțat pe Pinalti la DNA, spunându-le procurorilor că i-ar fi dat acestuia 200.000 de lei, „prețul” cerut de Pinalti pentru a-I asigura o lucrare finanțată  cu fonduri nerambursabile (n.r. stație de epurare din comuna Brusturi). Atacul.ro a dezvăluit în exclusivitate faptul că Paleu l-a denunțat pe Pinalti. Audiat, cel din urmă a negat, poziție pe care a adoptat-o și în timpul procesului. Și totuși, ceva adevăr a fost. Paleu a dat cei 200.000 de lei unui intermediar, ex-deputatul PSD Ioan Munteanu, ca să-i înmâneze lui Pinalti. Cel din urmă neagă că ar fi luat banii, în timp ce alții (martori) afirmă că i-ar fi primit. Rămâne de văzut la ce concluzie va ajunge instanța, care se va pronunța săptămâna viitoare în acest dosar. Sigur este că, după denunțul lui Paleu și „contribuția” martorului Ioan Munteanu, Gheorghe Ștefan l-a denunțat pe cel din urmă la DNA. Așa a apărut dosarul în care Munteanu este judecat pentru că ar fi primit o șpagă de 400.000 de euro pentru a interveni ca SH Bistrița să facă niște plăți către o anumită firmă. Denunțul lui Paleu l-a trimis pe Ștefan în judecată în aprilie 2017, iar două luni mai târziu a avut aceeași soartă și Ioan Munteanu. Cei doi, foști buni prieteni, au ajuns dușmani de moarte. Ambii mai au multe „schelete în dulap”, însă se vor opri aici cu turnatul. Altfel, amândoi  riscă sa înfunde pușcăria, afacerile necurate derulate pe bani publici, și nu numai, putând să-i arunce după gratii ani buni.

Daniel MURARU

Citeste si:

Pinalti a luat parandărătul! Cine a cărat șpaga?

Mafia transpartinică. Cum a luat deputatul Munteanu șpaga de 400.000 de euro de la „căpușa” lui Blaga și Pinalti

7 comments

 1. Doina State 12 iunie, 2019 at 17:35 Răspunde

  Niste nemernici.(***) aia comunista de Munteanu le explica membrilor PSD cum lupta el in parlament cu PDLul. (***)! Dar toate astea nu s-ar fi intamplat daca presa nu i-ar fi ajutat. Presa si politicienii sunt cancerul Romaniei.

 2. valisor 12 iunie, 2019 at 20:27 Răspunde

  Pinalti oprește sacoșa cu mâna, coaiekipierii vede, cârâie-mârâie și… dă Doamne! Tot lotul să să scapă-n hopșaize! Tribunurile e-n delir. Poate că selecționerii a înțeles de-amu să-și dea palme cu bocancii și să decide să merge la vot trej și plini la cap cu mintea de apoi ci nu cu mintea dinapoi.
  Dă Doamne oftalmologie sănătoasă peste ochii procurorilor și ai judecătorilor!

 3. Vlad 13 iunie, 2019 at 07:40 Răspunde

  Nu sacosa, dle Muraru, le-a stricat prietenia, ci mintea lor incinsa de banul mult si nemuncit, de lipsa caracterului si a oricarei farime de demnitate pe care nu le-au avut vreodata! Din pacate, tot niste ca ei conduc judetul si tara!
  S-auzim de prea bine!

 4. Stefan 13 iunie, 2019 at 09:49 Răspunde

  Munteanu nuva pati nimic,e un prieten vechi si de nadejde al “organelor”!Singurul fraier din toata poveste este Paleu , care a primit deja un “supliment” de puscarie!De retinut ca toate dosarele de spagi pentru PNL-PDL se inchid pe banda rulanta:Microsoft, Blaga, Motreanu, Scutaru, etc…

 5. carmen stan 13 iunie, 2019 at 20:43 Răspunde

  Ce s-a intamplat cu Dosarul Penal de Furt de agregate minerale de la MIROSLOVESTI, mal stang raul Moldova, !!!???facut de catre S.C. Pro Invest S.R.L. Piatra Neamt si instrumentat de catre I.P.J. IASI fost inspector sef SCRIPNICIUC IOAN; dupa calculele celor de la Administratia Bazinala de Apa Siret si Sistemul de Gospodarire a Apelor NEAMT volumul FURAT era de 21.675 mc agregate minerale!In adresa nr. 95446/ 22.05.2014 a I.P.J. IASI se specifica ca ” …singurele utilaje apartin ale lui S.C. PRO INVEST S.R.L.De ce ABASiret nu a data in judecata societatea !!cum sa deranjeze Pavaleanu sau Vamanu pe “don” deputat???? se poa!!!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.