Oana Bulai, afară din conducerea Companiei Naționale a Sării

16
499

Ionel Arsene, președintele PSD Neamț și până nu de mult, până la condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea, unul dintre cei mai influenți social democrați, începe să piardă teren în lupta cu ceilalți lideri ai partidului. Primul semnal a venit dinspre Ministerul Economiei, în subordinea căruia se află Compania Națională a Sării – Salrom SA, unde, până de curând, președinte al Consiliului de Administrație (CA) a fost Oana Bulai (foto), unul dintre oamenii de încredere ai lui Ionel Arsene. Numită membru în Consiliu de Administrație pe data de 6 decembrie 2018, Oana Bulai a avut și funcția de președinte. Ambele calități le-a pierdut pe 7 iunie, odată cu încheierea mandatului de 6 luni. Sursele noastre afirmă că Bulai putea să devină membru defintiv în CA, însă cineva nu a dorit acest lucru. Iar cel care s-ar fi opus nu este altul decât Nicolae Bădălău, ministrul Economiei, în subordinea căruia se află Salrom SA. Bădălau nu se află într-o relație tocmai bună cu Ionel Arsene, mai ales că cel din urmă l-a susținut pe Răzvan Cuc pentru Ministerul Transporturilor. Deputat de Giurgiu, Cuc este în conflict cu Bădălău, președintele PSD Giurgiu. Pentru a ajunge ministru al Transporturilor, Arsene l-a primit pe Cuc în PSD Neamț. Așadar, faptul că Oana Bulai părăsește Salrom SA s-ar putea să fi fost dorința lui Bădălău, care vrea, cu siguranță, să i-o plătească lui Arsene pentru episodul cu Răzvan Cuc.

Inițial, pentru CA-ul de la Salrom SA fusese pregătit Andrei George Ursărescu, fiul ex-deputatului PNL/ALDE Dorinel Ursărescu, care acum este consilierul personal al directorului de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM). Fiul lui Ursărescu chiar a fost numit în CA-ul Salrom SA, însă s-a retras în momentul în care s-a aflat că are cazier fiscal, care împiedică numirea în CA, pentru că legea nu permite acest lucru. Astfel, la ședința AGA din data de 5 decembrie 2018, Ursărescu jr. a renunțat la mandatul încredințat in ședința din octombrie. În aceeași ședință, în locul lui Ursărescu a fost numită Oana Bulai, consiliera premierei Dăncilă. 

Firma Civica Construct SRL a intrat în insolvență în anul 2013, când administrator și acționar unic era Andrei George Ursărescu. În 2014, lichidatorul judiciar a întocmit Raportul asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția stării de insolvență a firmei, concluzia fiind aceea că Ursărescu este responsabil, motiv pentru care a fost solicitata  instanței atragerea răspunderii personale a administratorului. Magistrații au fost de acord, iar Ursărescu Jr. s-a ales cu cazier fiscal și este obligat să plătească o sumă considerabilă, prejudiciul fiind calculat la peste 3 milioane de lei.

(Sursa foto: Facebook/Oana Bulai)

Daniel MURARU

Citeste si:

Revoltător! Au pus șef la Compania Sării un personaj cu cazier fiscal. Ursărescu jr., lovitură de 3,3 milioane de lei

Fost ofițer SRI despre miza numirii Oanei Bulai în fruntea Salrom: mina de grafit de la Baia de Fier

16 comments

 1. Alis 12 iunie, 2019 at 12:12 Răspunde

  Si uite cum te poti trasforma din printesa in Cenusareasa. S-o fi intimplat tot la miezul noptii, ca-n poveste? Dar sa nu ne facem iluzii ca va ramane duduia pe drumuri. Mintenas se va infiinta un post caldut si bine platit in CJ Neamt. Ca doar nu-si va abandona Arsene, mimoza tocmai acum la greu. Cite mimoze pot sa incapa intr-o soseta, astfel incit sa nu se flendureasca…soseta? Daca nu cumva este deja, din alte pricini. Vom vedea, urmarind vestile din zilele urmatoare.

 2. jan jan 12 iunie, 2019 at 12:48 Răspunde

  Urmeaza Ursarescu acest INFRACTOR dovedit!! si apoi dupa condamnarea lui “soseta” urmeaza TAVALUGUL!! se concretizeaza operatiunea ” la bulau cu golanii”!!

 3. Sebi 12 iunie, 2019 at 19:17 Răspunde

  O tara condusa de bișnițari, analfabeti comunisti si curve. Uitati-va ce nulitati ridică ghearele la comanda in CL si CJ.

 4. valisor 12 iunie, 2019 at 19:57 Răspunde

  Cred că are probleme cu tensiunea, că altfel cum să nu mai are voie sare? Vine acasă la butoiul cu miere de Neamț. Facem și noi o deratizare la prisacă?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.