Încă o balastieră pe „Ozana cea frumos curgătoare”

0
801

De parcă nu erau suficiente balastierele din comuna Timișești, din zona albiilor râurilor Ozana și Moldova, conducerea Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret și-a dat avizul pentru înființarea unei noi exploatări de agregate minerale, care va funcționa în apropierea orașului Târgu Neamț, pe râul Ozana. Este posibil ca cererea de agregate minerale să fie din ce în ce mai mare, ori unii oameni de afaceri să se pregătească în eventualitatea în care vor demara proiecte de infrastructură rutieră de anvergură, altfel nu se explică apariția noii balastiere. Firma care va scoate pietriș și nisip din râul Ozana se numește Romserv SRL, are sediul în orașul Bacău și este reprezentată de Cristinel Nistor, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Pipirig, dar care locuiește în Vânători-Neamț. Cum patronul firmei se află atât de aproape de Târgu Neamț, oraș care l-a dat țării pe Ionel Arsene, inculpatul din fruntea Consiliului Judetean Neamț și un unul dintre oamenii de încredere ai infractorului Liviu Dragnea, șeful PSD, angajații de la ABA Siret au crezut că au descifrat dedesubturile afacerii. Însă, lucrurile nu stau chiar așa, pentru că datele noastre arată că firma Romserv SRL Bacău ar fi controlată  de un consilier județean nemțean de la PNL, un târgnemțean foarte apropiat de Ionel Arsene. Așadar, agregatele minerale din albia minoră a „Ozanei cea frumos curgătoare și limpede ca cristalul” în trecut, evident, vor fi exploatate pe baza unui contract încheiat în decembrie 2018 de ABA Siret Bacău cu Romserv SRL privind închirierea suprafeței de 43.765 mp albie minoră a râului Ozana, perimetrul Târgu Neamț 2, situată în extravilanul orașului Târgu Neamț.

La începutul lunii aprilie, în baza unei adrese a Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, s-a încheiat un act adițional la contractul de închiriere inițial. Actul adițional stipulează că ABA Siret se obligă să asigure locatarului folosința bunului imobil teren albie minoră râu Ozana, în suprafață de 43.765 mp, situat în extravilanul orașului Târgu Neamț, tarlaua nr. 25, parcela nr. 273/1. După obținerea tuturor avizelor, firma băcăuană se va putea apuca de treabă, lucru ce se poate întâmpla pe la sfârșitul perioadei de prohibiție, adică pe la începutul lunii iunie. 

Daniel MURARU

Cititi si:

Măgării la balastieră. Justificare puerilă pentru exploatare ilegală: au făcut două gropi pentru fundația unui cântar

Halucinant! De ce nu verifică Garda de Mediu „balastiera cumătrului lui Arsene”. Frica de dosare… penale

Cine oprește poluarea produsă pe râul Bistrița de balastiera cumătrului lui Arsene?

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.