Acuzații grave la adresa prefectului de Neamț: „Probabil se crede o Ana Pauker!”

6
399

 

„O să-i fac plângere la președintele României, pentru că așa nu se mai poate. Degeaba am reclamat-o la ministrul de Interne, pentru că, așa cum s-a văzut, nu a luat nicio măsură împotriva ei. Acum, după aceste acțiuni de intimidare împotriva unuia dintre membrii fondatori ai Asociației Avertizorilor Nemțeni, trebuie să iau măsuri și mă voi adresa președintelui Klaus Iohannis”. Declarația aparține lui Jănel Iosub, președintele Asociației Avertizorilor Nemțeni, iar vizat este prefectul de Neamț, Daniela Soroceanu (foto). Iosub îl acuză pe reprezentantul Guvernului în teritoriu că ar fi recurs la acțiuni de intimidare împotriva unuia dintre membrii asociației. Pentru a confirma cele spuse, Iosub a prezentat două capturi dintr-o discuție pe care prefectul de Neamț a avut-o pe messenger cu o doamna din Gârcina, membru fondator al asociației. În urmă cu câteva zile, Daniela Soroceanu ar fi contactat-o pe tânără din Gârcina, căreia i-a transmis că are o corespondență adresată Asociației Avertizorilor Nemțeni. Surprinsă, tânăra declara că nu cunoaște detalii, moment în care prefectul spune că este vorba de o corespondență pe adresa de acasă, strada Rozelor, nr. 4 Cuiejdi, comuna Gârcina și imediat după o întreabă dacă este membră a asociației. Fata îi pune la dispoziție un număr de telefon și vorbește cu „prefectureasa”, lămurindu-se despre ce este vorba. Jănel Iosub afirmă că prefectul Soroceanu i-a atras atenția tinerei, membru fondator al asociației, că ceea ce face nu este ok, dându-i cumva de înțeles că în plângerile pe care le face asociația apare și numele ei. 

„S-a speriat, cum să nu! Pentru început trebuie să spun că nu puteam înființa asociația dacă nu eram trei membri fondatori, așa că a trebuit să mai găsesc două persoane, care au acceptat să aibă această calitate. Atât și nimic mai mult. Pentru toate acțiunile asociației eu răspund. La mine este ștampila, iar adresa de corespondență este cea de la domiciliul meu. Celelalte două persoane din asociație nu au absolut nicio treabă și nici vreo responsabilitate pentru ceea ce fac eu. Sesizările pe care le fac mi le asum. Tocmai de aceea nu înțeleg de ce prefecta a contactat-o pe doamna respectiva. De fapt, înțeleg foarte bine, pentru că a vrut să o intimideze, crezând că dacă se va retrage din asociație aceasta se va desființa. Cred că asta au urmărit, însă s-au înșelat. Faptul că la mijloc a fost o acțiune de intimidare este demonstrat și de faptul că, de fiecare dată, în sesizările pe care le fac cer să primesc răspuns la adresa mea de acasă. Doamna prefect îi spune colegei de la Gârcina că are o corespondență pentru asociație, pe strada Rozelor, nr. 4. Păi, pe strada asta e adresa mea, nu a domnișoarei de la Gârcina. Este evident ce a vrut să facă prefectul. Probabil se crede o Ana Pauker. Doamna prefect nu o fi avut alte lucruri mai bune de făcut, decât să caute membrii fondatori ai asociației? Cred că sunt unii care cred că pot să distrugă această asociație, însă nu vor reuși. Știu că sunt supărări pentru că am făcut mai multe plângeri, inclusiv doamnei prefect care era secretar la județ când soțul domniei sale s-a angajat la Muzeu în urma unui simulacru de concurs. Știu că e supărare că am sesizat autoritățile și în legătură cu doamna Păvăluță, șefa de la DGASPC, dar și cu domnul Dan Vasile Constantin, consilierul personal al lui Arsene, cu șeful Poliției Locale Piatra Neamț și cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu. Dar toate acestea nu dă dreptul nimănui să aibă astfel de atitudini ce seamănă teroare. Nu știu cu ce drept a căutat prefectul membrii din asociație”, a conchis Iosub.

Publicația atacul.ro nu face parte din categoria agreaților la Prefectura Neamț. Încă din perioada în care prefect era Vasile Panaite, adresa de contact a atacul.ro a fost scosă din lista publicațiilor nemțene. Așadar, dacă prefectul dorește să răspundă acuzațiilor formulate de Jănel Iosub, îi așteptăm punctul de vedere pentru a-l publica.

(Sursa foto: Facebook/Daniela Soroceanu)

Daniel MURARU

6 comments

 1. janel iosub 23 aprilie, 2019 at 15:34 Răspunde

  Domna prefect garantul respectarii legalitatii in teritoriu, nu este altceva decat o mare coada de topor1 Si ar trebui sa stie ca subsemnatul nu este vreun hot de rulmenti care a facut inchisoare candva, asa cum este(***) si nici vreo gasca din politica locala care ii pupa zilnic ghiulul1 Si nici puscarie pt santaj nu am facut asa cum se pot lauda subordonatii ei!! Asa ca mai usor cu pianul pe scari dna perfect!!!!

 2. Alina 23 aprilie, 2019 at 20:26 Răspunde

  Cine si ce sa le reproseze unor astfel de elemente? Noi oamenii de rind, alegind sa ne prezentam la vot pe 26 mai, vom savirsi un prim pas spre dezrobire. Cu intelepciune si discernamint, le vom demonstra celor care si-au batut joc de Romania in ultimii 30 ani, ca se poate si altfel. Alianta PSD-ALDE a legiferat hotia si atacurile la banii publici. Daca nu-i alungam, vor continua sa toace bugetul public pe poftele lor, pe afaceri orientate spre firme aservite politic. Isi dau sentinte favorabile la ICCJ, facilitindu-si drum liber spre un nou sezon “hotii au talent” la tocat bani pe basculante, centrale termice(ex.Primaria Dobreni-ALDE), asfaltari de drumuri(CJ Neamt si SRL-urile in slujba lui Ionel Arsene(PSD). Astea sint tara si viitorul promis de candidati precum Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea. Singura grija a lor este conectarea pe termen lung la banii publici, in interesul propriu si subordonarea justitiei in Romania.

 3. Iana 24 aprilie, 2019 at 17:51 Răspunde

  Aceasta însă este o calamitate ptr acest județ și chiar pentru țara!
  (***) a fost și așa va rămâne prin toate gesturile pe care le întreprinde . RUȘINE SA I FIE !

 4. horea 24 aprilie, 2019 at 23:42 Răspunde

  O adunatura de infractori analfabeti. Sa cititi balele lor manjite prin ziare si impartite la oameni prin intermediul unor pensionari schizoizi si asistati. Campionul analfabetilor cred ca ramane primarul “porno” care a mai adaugat o perla. Cica el face o erata. Si ce erata! ” Dintr-o eroare gresita”…Va dati seama ce-i in capul lui? Sa nu credeti ca investitiile cu care se lauda nu sunt tot “erori gresite”. Ati ghicit e vorba de un fost crescator de porci ajuns in fruntea orasului si apoi a comunei…

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.