Procesul de corupție al consilierului ANRM, infractorul fost deputat Ursărescu, din amânare în amânare

0
211

FOTO: Daniela Soroceanu, prefectul județului Neamț, și infractorul Dorinel Ursărescu. Fotografia a fost realizată în decembrie 2018, în comuna Tazlău, la acțiunea „Tăierea porcului” organizată de PSD Neamț

Dosarul în care fostul deputat PNL/ALDE de Neamț – infractorul Dorinel Ursărescu, care acum este consilier personal al președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, agenție aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, se află abia la al șaptelea termen de judecată, în condițiile în care inculpații au fost trimiși în fața instanței în decembrie 2017. În primă fază, într-un dosar separat s-au judecat cererile și excepțiile invocate de inculpați și respinse de judecători prin sentința din aprilie 2018. A fost momentul în care s-a dat liber la judecarea cazului, primul termen fiind stabilit abia în data de 22 noiembrie 2018. La al doilea termen, din 6 decembrie, cauza a fost amânată din cauza lipsei inculpaților pentru data de 17 ianuarie. Au urmat termenele din 21 februarie, 7 martie, 18 aprilie, de fiecare dată cauza fiind amânată pentru audierea martorilor. Următorul termen a fost fixat pentru data de 23 mai, adică la o distanță de o lună și o săptămână de termenul din 18 aprilie. Ursărescu a fost trimis în judecată alături de Mihai Banu, fost deputat, și omul de afaceri băcăuan Ion Rotaru, în decembrie 2017. Ursărescu și Rotaru au fost acuzați de cumpărare de influență, iar Mihai Banu de trafic de influență în formă continuată. 

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada iulie 2010 – noiembrie 2011, inculpatul Banu Mihai, în calitate de deputat în Parlamentul României, a pretins și primit pentru partidul din care făcea parte, prin intermediul unei societăți comerciale, de la ceilalți doi inculpați, suma totală de 1.264.000 lei ( 824.000 lei de la Ursărescu Dorinel și 440.000 lei de la Rotaru Ion). Banii au fost pretinși și primiți pentru ca inculpatul Banu Mihai să-și exercite influența asupra reprezentanților unei societăți comerciale, astfel încât aceasta să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret pe tronsonul Rotunda – Buruienești, comuna Doljești, județul Neamț, firmelor administrate de inculpații Ursărescu Dorinel și Rotaru Ion. De asemenea, inculpatul Banu Mihai a mai solicitat contractantului ca o parte din sumele datorate subcontractorilor să fie achitate prin bilete la ordin, a căror valoare a fost încasată, în cele din urmă, de către inculpatul Banu Mihai. Pentru a exista o justificare legală a circuitului banilor, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, între cele două societăți subcontractoare și firma care i-a remis contravaloarea biletelor la ordin au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii fictive.
În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților”, se arată în comunicatul DNA.

Ursărescu a mai fost condamnat, tot pentru fapte de corupție, la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

(Sursa foto: Facebook)

Daniel MURARU

Afacerea „Digul”: doar o parte din șpagă a ieșit la lumină. Politicieni de la PDL și PNL și-au tras partea leului

Jenant! Combinatorul penal Dorinel Ursărescu este consilier personal al președintelui ANRM

Resursele minerale ale României, pe mâinile unui infractor condamnat pentru corupție. Acum, Ursărescu este judecat pentru trafic de influență

Revoltător! Au pus șef la Compania Sării un personaj cu cazier fiscal. Ursărescu jr., lovitură de 3,3 milioane de lei

Firma fiului consilierului președintelui ANRM, condamnatul Ursărescu, încă 400.000 de lei de la CJ Neamț

Plângere penală la DNA împotriva fostului deputat Ursărescu. I se trage de la un contract de importanță strategică

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.