Firma fiului consilierului președintelui ANRM, condamnatul Ursărescu, încă 400.000 de lei de la CJ Neamț

Home » Atac la nesimțire » Firma fiului consilierului președintelui ANRM, condamnatul Ursărescu, încă 400.000 de lei de la CJ Neamț

By admin on septembrie 6, 2018. 2 Comments

Fiul fostului deputat PNL/ALDE de Neamț, Dorinel Ursărescu , care are la activ o condamnare pentru fapte de corupție și este judecat în prezent într-un alt dosar, tot pentru corupție, prinde contracte de sute de mii de lei cu instituții finanțate cu bani de la Consiliul Județean Neamț. Dorinel Ursărescu este acum consilierul președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, pentru ca problemele de natură penală nu l-au împiedicat să fie numit în această funcție deosebit de importantă. Beneficiind de susținerea lui Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, inculpat și el pentru fapte de corupție, Ursărescu ar fi unul dintre personajele cheie din ANRM (vezi pagina de Facebook a lui Sorin Priotesa). Acesta afirmă că fără acceptul lui Arsene nimic nu mișcă în ANRM. Liviu Dragnea, mahărul PSD, este cel care i-ar fi dat mână liberă inculpatului Arsene să facă ce dorește la ANRM, iar faptul că, de curând, postul de director economic a fost oferit unei apropiate de-a lui Arsene, demostreaza acest lucru. Este vorba de Carmen Tanasă, director în cadrul Primăriei Târgu Neamț, care a fost detașată la ANRM în funcția de director economic. Așadar, este evident că Ursărescu este unul dintre pionii de încredere ai lui Arsene din ANRM. Așa se și explică, probabil, de ce firma fiului ex-deputatului penal Ursărescu prinde contracte dolofane finanțate de la bugetul Consiliului Județean Neamț, instituția condusă în calitate de președinte de inculpatul Arsene. Atacul.ro a arătat cum socieatatea Laurian Construct Design SRL a prins contracte de 1,3 milioane de lei într-un an, toate cu bani de la Consiliul Județean. Numai că lucrurile nu s-au oprit aici, firma lui Vlad Ursărescu continuând să încaseze sume importante de bani de la bugetul CJ-ului. Lucrările, în marea lor majoritate de întreținere (reparații, văruit, vopsit etc), au fost achiziționate prin Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), numai că, așa cum am arătat, asta nu reprezintă nicio garanție că lucrurile s-au desfășurat normal. Licitațiile pe SEAP pot fi pregătite lejer pentru cine trebuie, adică firma câștigătoare este cunoscută înainte de licitație. Așadar, firma lui Vlad Ursărescu, înființată în iulie 2016, „rupe” bugetul Consiliului Județean Neamț. Ultimele două contracte au fost încheiate în vara acestui an cu clientul Centrul Special de Educație Incluzivă (CSEI) Roman, care primește finanțare de la bugetul județean. Nu este primul contract pe care fiul lui Ursărescu îl are cu cei de aici, semn că reabilitarea centrului, făcută în 2013 pe bani europeni, a fost una de mântuială. Altfel nu se explică de ce, în ultima perioadă, acest centru a beneficiat de lucrări de reparații în valoare de sute de mii de lei. Bineînțeles, contractele au fost câștigate și executate de … Laurian Construct Design SRL Roman. Mai un var, mai o reparație la instalațiile sanitare, și uite așa se duc sutele de mii de lei din banii statului.

Peste 400.000 de lei pentru igienizare și reparații curente

Din momentul înființării și până la finele anului 2017, firma lui Vlad Ursărescu a încheiat  contracte în valoare de peste 1,3 milioane de lei cu bani de la bugetul CJ-ului. Iată numai contractele încheiate în anul 2017:

– 17 mai 2017 – 160.000 lei fără TVA – împrejmuire Fundația de Îngrijiri Comunitare Piatra Neamț

– 20 iunie 2017 – 252.000 lei fără TVA – consolidare, reabilitare șarpantă centrală termică și consolidare și reabilitare magazie CSEI Roman;

– 11 august 2017 – 48.196 lei fără TVA – lucrări de reparații grupuri sanitare la CSEI Roman;

– 18 decembrie 2017 – 270.100 lei fără TVA – lucrări de reparații și parcări în CSEI Roman;

– 18 decembrie 2017 – 150.000 lei – lucrări de igienizare la CSEI Roman

În acest an, în lunile mai și iulie, firma Laurian Construct Design SRL a încheiat două contracte cu CSEI Roman. Primul, în luna mai, valoare de 181.850 lei.

Cel de-al doilea contract a fost încheiat în luna iulie, valoarea fiind de 167.750 lei, fără TVA.

De acești bani, firma lui Ursărescu Jr trebuie să facă lucrări de igienizare și reparații curente. Deci, nu contează că firma nu are vechime, că are 5 muncitori, pentru că, dacă are pe cineva care manevrează banul public, se descurca. Iar fiul lui Ursărescu este un exemplu în acest sens. Asta ca să nu se mai plângă nimeni că în România nu se pot face afaceri de milioane de lei, plecând de la zero. Se poate, dar cu o minimă condiție: să ai un tată penal, cu relații în lumea politică și cu o funcție într-o instituție importantă.

Daniel MURARU

Citeste si:

Fiul ex-deputatului PNL-ALDE Ursărescu „rupe” bugetul CJ-ului. Contracte de 1,3 milioane de lei într-un an

Jenant! Combinatorul penal Dorinel Ursărescu este consilier personal al președintelui ANRM

Plângere penală la DNA împotriva fostului deputat Ursărescu. I se trage de la un contract de importanță strategică

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

2 Comentarii la Firma fiului consilierului președintelui ANRM, condamnatul Ursărescu, încă 400.000 de lei de la CJ Neamț

  1. mihnea1   septembrie 6, 2018 at 9:01 pm

    Ce fete de infractori au. Precis nici macar nu trec pe la acele locatii daramite sa le mai dea cu var. Familii intregi de infractori. Vi se apropie, gasca de hoti nenorociti.

    Răspunde
  2. Viorel   septembrie 10, 2018 at 8:28 am

    Hot si tata, hoț si io! Famiglia face parale pe spatele prostimii ! Le doresc sărăcie lucie!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.