Șefa DGASPC a pierdut definitiv procesul cu ANI. I s-a tras de la termopane

6
506

Cristina Păvăluță (foto), directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), instituție subordonată Consiliului Județean Neamț, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au respins recursul.

„Respinge recursul formulat de reclamanta Pavaluta Cristina împotriva sentinţei civile nr.43/2016 din 26 aprilie 2016 a Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 februarie 2019”, se arată în dispozitivul Curții Supreme.

Păvăluță pierduse procesul și la Curtea de Apel, instanța repingându-i acțiunea ca nefondată. Agenția Națională de Integritate a constatat, în noiembrie 2015,  existența stării de incompatibilitate în cazul Cristinei Păvăluță, decizie ce a fost atacata la Curtea de Apel Bacau. Ulterior, în iulie 2017, ANI a anunțat că a constatat existența indiciilor privind posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală și au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.  Inspectorii Agenției Naționale de Integritate au avut nevoie de trei ani ca să ajungă la această concluzie. Astfel, inspectorii au constatat că Cristina Păvăluță, în calitate de director la DGASPC, a încheiat un contract cu societatea Olimpus Trade SRL, deținută de familia lui Laurențiu Dulamă, fost director la Parking și fost vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț. Afacerea a fost încheiată în perioada în care Cristina Păvăluță era membru al Consiliului de Administrație la Parking SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Piatra Neamț, iar Dulamă administrator la firma sa, Olimpus Trade, și director la Parking SA. Cum cei doi aveau putere de decizie în cea din urmă societate, contractul de 98.788 lei, încheiat de DGASPC Neamț cu Olimpus Trade SRL, a intrat în sfera penalului. Așa stând lucrurile, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț în vederea efectuării unei anchete penale pentru conflict de interese.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către PĂVĂLUȚĂ CRISTINA, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului NeamțÎn calitate de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, a încheiat un contract cu S.C. Olimpus Trade S.R.L. (societate reprezentată de către un administrator cu care persoana evaluată se afla la acel moment în raporturi de muncă într-o altă societate, respectiv S.C. Parking S.A.), această societate având calitatea de executant al lucrării ”Lucrări de confecționare și instalare ansamblu uși PVC exterior”,  în valoare de 98.788 Lei. La data încheierii contractului, atât persoana evaluată, cât și administratorul  S.C. Olimpus Trade S.R.L., dețineau calități/funcții în cadrul S.C. Parking S.A. (societate deținută majoritar de către Consiliul Local Neamț), respectiv persoana evaluată a fost membru în Consiliul de Administrație în perioada 11 februarie 2013 – 11 mai 2017 , iar administratorul  S.C. Olimpus Trade S.R.L. a fost director al S.C. Parking S.A.  în perioada 15 decembrie  2007 – 06 iulie 2016. Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către PĂVĂLUȚĂ CRISTINA a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută deart. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”. Menționăm faptul că Agenția Națională de Integritate a constatat la data de 26 noiembrie 2015 existența stării de incompatibilitate în cazul numitei PĂVĂLUȚĂ CRISTINA. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare.”, se arată în comunicatul ANI.

Rămâne de văzut cât de mult o va afecta decizia Înaltei Curți de Casație și Justiția pe Cristina Păvăluță, șefa instituției cu cel mai generos buget din subordinea Consiliului Județean Neamț. De asemenea, rămâne de văzut și ce soluție vor da procurorii în dosarul în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conflict de interese.

Daniel MURARU

Citeste si:

Șefa DGASPC Neamț, probleme penale de la termopanele lui Dulamă

Dan Vasile Constantin, afară din Consiliul Județean! Majoritatea PSD-ALDE este în pericol

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

 1. Alina 1 martie, 2019 at 16:30 Răspunde

  Vor mai iesi la suprafata si alte probleme. Una ar fi legata de “modul”in care a fost organizat concursul pentru ocuparea postului de paznic, in data de 7 feb 2018. In dimineata acelei zile, unul dintre candidatii la examen a vrut sa renunte sa mai participe, deoarece aflase ca “fusesera facute cartile” si cel favorit era un presupus “pensionar MAI”. In ultimul timp, sint anuntate la concurs tot felul de posturi(inspectori, consilieri)la DGASPC Neamt si la unitatile subordonate. Cind se depun dosarele de candidatura, ce credeti ca se verifica prima data? “Cine va recomanda” si apoi informatiile din dosar. Ce urmeaza dupa aceea este lesne de inteles, daca nu cumva concursurile sint anuntate “de forma”.

 2. Apostol 1 martie, 2019 at 21:24 Răspunde

  Poate procedeaza si ea precum consilierul judetean psd care a fost declarat incompatibil definitiv si totusi se afala in functie. Apropo, prefectureasa a verificat speta aceasta? Sau a primit dispozitie doar pt Roznov?

 3. Alina 2 martie, 2019 at 00:41 Răspunde

  Nu s-a aratat interesata dna Prefect nici in legatura cu scandalul de Primaria Dobreni, unde este mai mult ca oricind clara situatia in legatura cu “praduiala” primaritei Cretu in ceea ce priveste controversata achizitie din vara lui 2017. Nu a primit inca dispozitie de la Arsene, cu toate ca acesta stie foarte bine ce i-a facut primarita Cretu, denuntindu-l la DNA.

 4. janel iosub 2 martie, 2019 at 10:45 Răspunde

  Ii gaseste dan constantin loc caldut pe repede inainte, ca doar nu lasa ei DGASCP-ul pe mainile altora!! Acolo s-au combinat sute de mii de euro, insa procurorii sforaie fara cusur, ca de dan constantin este miezul combinatiilor1 Ce nu stiu cei care ii canta in struna si ii dau functii si putere, este faptul ca dan ctin va fi calaul lor! Sa tineti bine minte dragilor!

 5. Costel Roca 3 martie, 2019 at 14:39 Răspunde

  Acest activist PCR este impreuna cu celalalt (***) al societatii-Puscasu un (***) care toata viata lui a trait din bani (***). Doi calai inutili societatii care au mintit pensionarii fara carte ai judetului. tara asta se afla in prapastie din pricina unor astfel de viermi si a pensionarilor care-i hranesc

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.