Apropiata senatoarei Arcan, numită în funcția liderului sindicatului Sanitas

6
1188

Angela Gherasim, liderul sindicatului Sanitas din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, acuză că a fost demisă din funcția de asistent coordonator al Ambulatorului Integrat al Spitalului (AIS) fără un motiv întemeiat și că se va adresa instanței pentru a i se face dreptate. Decizia de demitere, luată chiar în perioada în care apele la Spitalul Județean Neamț sunt foarte tulburi, poate fi interpretată și ca un act de răzbunare din partea conducerii spitalului. Angela Gherasim spune că decizia de schimbare din funcție a aparținut directorului medical, Alexandru Juncu, și a fost luată pe baza unei note întocmită de un angajat al spitalului, în care sunt menționate diverse aspecte legate de activitatea sa. Concret, liderul de sindicat a fost acuzat, printre altele, că ar fi instigat salariații. În plus, spune același semnatar al notei, în urma unui control la AIS, din data de 23 ianuarie, ora 18.10, s-ar fi constatat că policlinica este închisă, luminile stinse, personalul lipsă, deși programul este până la ora 19.00. În același document se mai menționează că personalul AIS s-ar fi plâns că Angelica Gherasim are un comportament nepotrivit, nepoliticos și că, fiind lider de sindicat, nu se poate ocupa de buna desfășurare a activității din cadrul Ambulatorului Integrat al Spitalului. Ca urmare a celor constatate, directorul medical a propus ca Angela Gherasim să fie schimbată cu asistenta Teodora Lungu. Ceea ce s-a și întâmplat, prin semnătura managerului Munteanu.

Fostei șefe de la AIS nu i s-a oferit posibilitatea să se apere. Faptul că Angelica Gherasim a fost schimbată în plin conflict între salariați și conducere din cauza reducerii salariilor, poate fi interpretat și ca un gest de răzbunare din partea șefilor Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț la adresa unui lider de sindicat.

Mai mult decât atât, Teodora Gabriela Lungu, cea care a fost numită asistent coordonator al Ambulatorului Integrat al Spitalului (AIS) în locul Angelei Gherasim, este membru PSD și o apropiată a senatoarei PSD Emilia Arcan. Nu știm dacă această relație a ajutat-o pe Teodora Lungu să ajungă în funcția Angelei Gherasim, însă știm că în campaniile electorale a muncit pentru PSD și pentru candidata Arcan. Iar munca pentru partid se recompensează cumva, nu-i așa?

Daniel MURARU

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

 1. constantin 15 februarie, 2019 at 09:02 Răspunde

  Sunt surprins de aiureala juridica aplicata la spital privind relatiile de munca.Cel care semneaza decizia nu face nici o referire la codul muncii si hotararea luata dupa discutarea cazului in consiliul de administratie.In referatul prezentat nu apare numele celui care da rezolutia.Nu se face nici o referire privind ancheta administrativa.Totusi in cauza este vorba de liderul de sindicat.Pacat ca la spital sunt o armata de juristi si isi permit sa iasa cu asemenea documente.Puneti mana pe codul muncii si pe cursurile de dreptul muncii ,cititile si aplicati-le.Gargara politica nu are ce cauta in acte juridice.

 2. Stefan 15 februarie, 2019 at 10:18 Răspunde

  Eu cred ca liderul de sindicat nu ar trebui sa indeplineasca vreo functie de conducere!Acolo a fost, de fapt, greseala!Probabil ca noua sefa este protejata d-nei Arcan-PSD, dar si vechea sefa a fost pusa tot de PSD….Asta, a propos de gargara politica.

   • Stefan 27 februarie, 2019 at 12:54 Răspunde

    Stimate d-le Gheorghe, daca sindicalistii astia nu faceau politica, atunci de ce le curgeau mucii pe la PSD (fapt de notorietate)?!!In plus, inteligentule ce esti, eu am spus ca este o incompatibilitate clara intre functia de sef de sindicat si aceea de conducere in administratia institutiei respective!

 3. mihnea1 15 februarie, 2019 at 21:36 Răspunde

  Au politizat toate institutiile. Au pus-o pe aceasta tipa sefa la policlinca in conditiile in care singurul merit il reprezinta slugarnicia fata de psd prin participarea la actiunile politice, dar mai ales activitatea febrila de pe FB pentru distribuire si adaugarea de comentarii/ode sefilor politici. Iar executia fostei sefe de la policlinica este una tipic bolsevica, printr-o turnatorie ordinara. Nu ca nu merita schimbarea. Dar cine e initiatorul formal al schimbarii? Directorul de ingrijiri al spitalului, o doamna numita recent (destul de discret) in functie, singurul merit al acesteia fiind calitatea de sora a primaritei din Tasca. Care primarita a devenit in ultima vreme polul actiunilor psd-iste organizate din bani publici. Prietenii stiu de ce, anii trebuie sa circule. Asa ca, dragi nemteni (chiar daca soseta a schimbat astazi apelativul in incercarea de resuscitare a impactului dezastruos pe care-l are la nemteni, numindu-i dragi prieteni), daca aveti probleme de sanatate si vreti sa beneficiati de ajutor calificat in spital semnati adeziune la partidul iubit.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.