Venită pe filiera lui Arsene, jurista de la Protecția Copilului s-a transferat la Ministerul Mediului

12
428

Andra Geanina Rusu (foto), jurista angajată, la sfârșitul anului 2017, la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, pe filiera Arsene, s-a transferat la Ministerul Mediului, potrivit newsweek.ro. Tot în funcția de jurist, normal. Astfel, spun jurnaliștii, Andra Genina Rusu s-a transferat la Ministerul Mediului, începând cu data de 3 ianuarie, la solicitarea celor din minister. Târgnemțeanca nu a mai susținut concurs pentru ocuparea noii funcții, aspect care ar trebui să dea de gândit autorităților. Într-un an, cât a stat la DGASPC, Geanina Rusu a stat în concediu medical aproape șapte luni, asta însă nu a împiedicat-o să se distreze prin cluburile de fițe din Iași. De loc din Târgu Neamț, Geanina Rusu a câștigat concursul organizat de către DGASPC la finele anului 2017, reușind să obțină cel mai bun rezultat. La vremea respectivă, surse din instituție declarau pentru atacul.ro că Geanina Rusu a beneficiat de susținerea lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. De altfel, Geanina a venit din Capitală, acolo unde a locuit din 2015, așa cum precizează pe pagina sa de pe o rețea de socializare. Reprezentanții DGASPC declarau că Rusu a întrunit condițiile de participare la concurs, a lucrat minim un an în funcția de consilier juridic. Și nu numai că a întrunit condițiile, dar a și reușit să câștige postul pentru care s-au înscris alți șase candidați.

„Pe data de 25.09.2017 DGASPC Neamț a solicitat Agenției Naționale a Funcționarilor Publici avizul pentru organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției publice de inspector clasa I, grad profesional asistent în cadrul Biroului Juridic-Contencios și Relații Publice, proba scrisă urmând a avea loc pe data de 21.11.2017 iar interviul pe data de 27.11.2017.  ANFP a emisul avizul pentru ocuparea postului, iar anunțul de concurs a fost publicat cu 30 de zile înaintea desfășurării probei scrise în cotidianul național Adevărul, cotidianul local Ceahlăul și în Monitorul Oficial al României. La concurs s-au înscris 6 candidați iar în etapa de selecție a dosarelor au fost declarați admiși toți candidații.  La proba scrisă a concursului din 21.11.2017 s-au prezentat și au susținut proba 4 candidați, în urma corectării tezelor fiind declarați admiși 2 candidați. Nu s-au înregistrat contestații în această etapă a concursului. În urma probei „interviu“, din data de 27.11.2017, a fost declarată admisă Geanina Rusu, cu un punctaj total de 140 de puncte, contracandidatul său având 124 de puncte. Acesta nu a contestat rezultatele interviului. Domnișoara Geanina Rusu a îndeplinit condițiile de concurs conform legii, fiind absolventă a Facultății de drept, fapt dovedit cu diploma de licență și avea vechimea minimă necesară înscrierii la concurs, de minimum 1 an, fapt probat prin adeverința de la fostul loc de muncă care atesta că a lucrat minimum 1 an în funcția de consilier juridic. Domnișoara Geanina Rusu își desfășoară activitatea conform fișei postului în cadrul Biroului Juridic-Contencios și Relații Publice din cadrul DGASPC Neamț”, se arata intr-un comunicat de presa remis publicatiei atacul.ro de DGASPC Neamt, in februarie 2017.

Înainte de a lucra la DGASPC, târgnemțeanca a fost angajată la firma AG San Invest SRL Târgu Neamț, de unde a câștigat peste 11.000 de lei, în 2017. Este posibil ca experiența de jurist, de 1 an, atât de necesară la concursul de la DGASPC, să o fi căpătat la firma din Târgu Neamț care, în vara anului trecut, și-a schimbat sediul în Iași. Ag San Invest SRL este societatea controlată de Mihai Stoica, prim-vicepreședinte PNL Neamț și consilier județean din partea acestei formațiuni politice.

Daniel MURARU

Citeste si:

Noul jurist de la DGASPC este din Târgu Neamț și, spun cârcotașii, a fost promovat pe filiera Arsene

12 comments

 1. mihnea1 4 februarie, 2019 at 20:23 Răspunde

  Ce figura are, de …jurista. Probabil soseta isi infiinteaza un harem a Bucuresti sa mai faca si el un ban cinstit. Asta e un exemplu de profesionist care lucreaza in ministere. Dar daca a ajuns (***) OB la Bucuresti, ce ne mai mira. Nico, ai revenit in spatiul neracordat la utilitati din Piatra?

 2. Daniela 4 februarie, 2019 at 21:14 Răspunde

  Cind ma uit la scrisul acela din declaratia de avere, probabil, ma gindesc ca este al unei analfabete, nicidecum al unei absol- vente de invatamint superior juridic. Si hieroglifele sint mai estetice. Unde s-a transferat ea nu trebuie sa stii sa scrii si sa te exprimi, cine stie ce scrie in fisa postului ca are de facut. Cum sa stai 7 luni in CM pe banii statului. Si eu sint bugetara, dar nu de calibrul acesta. Am avut probleme de sana- tate reale si m-am trezit in spital cu sefii sa se convinga ca nu este vreo pacaleala. Mi s-a pus in vedere sa vin cit pot de repede la servici pentru ca daca lipsesc mai mult de o luna, vor fi obligati sa angajeze pe cineva temporar si pot sa ramin fara servici. Cind nu vii pe filiera care trebuie, asa se intimpla.

 3. Maria Sfetcu 4 februarie, 2019 at 21:29 Răspunde

  Da, deci fata unei proaspete consiliere judetene, distinsa domnisoara s-a remarcat prin numeroase victorii obtinute in instanta. Din aceasta cauza (voi invidiosilor nu va veti ridica niciodata la nivelul ei intelectual!), a fost promovata pe buna dreptate. Acum, sunt tare curioasa sa vad cum va presta mama la vot in Consiliu! Ce ziceti, v-a intoarce mama favorul? Sau tanara speranta v-a detrona pe deja uitatele Nico si Onuta? Ce ziceti?
  Doamne, noroc de acesti oameni care sunt profesional crema Europei deoarece fara ei economia tarii nu ar dudui (asa cum au afirmat priministrul Liviu si sosia lui Viorica + nea caisa Codrin si meseriasa Olguta!).
  O zi frumoasa tuturor

 4. Nicolae 5 februarie, 2019 at 00:01 Răspunde

  Intrebari de bun simt :
  Ministerul Mediului nu are nevoie de PROSPATURA ?
  Ce aveti cu fatuca daca place munca ?
  Voi nici acum nu stiti cum se promoveaza in politica ?
  Ce minister mai are nevoie de PROSPATURI ?
  De ce nu apeleaza la ARSENIE ?

 5. V.Vasile 5 februarie, 2019 at 08:38 Răspunde

  Asa, asa, circ pe paine mai ,,dragii mei nemteni,, , ce CV, ce performante , se vede ca este profesionista !
  Daca acest parvenit nu este ,,ingradit,, cat mai curand, tupeul, bataia de joc, nu v-a avea limite altfel cum am sti ce valori are acest judet…..

 6. Marian 5 februarie, 2019 at 10:35 Răspunde

  Eu cred ca la Ape si Paduri, nu la Mediu. Dar domnisoara habar n-are unde ar trebui sa se duca la munca… Zic sa intrebati si acolo…

 7. Dorina 5 februarie, 2019 at 10:49 Răspunde

  Din această cauză tineri merituoși,absolvenți de facultăți renumite, vor pleca din țară, fără niciun regret!Nu am nimic cu domnișoara, nici nu e vina ei că a ajuns să ocupe un post pentru care ar trebui să fie o concurență serioasă.Mediocritatea stăpânește și nu ne vom însănătoși prea curând.Așa conducători, așa slujbași!În aceeași ordine de idei, stimați comentatori, nu vă supărați dacă fac mici observații.Când folosim verbe la viitor(va merge, vom citi, veți scrie)întotdeauna verbul auxiliar”a vrea(voi, vei, va, vom, veți, vor)se scrie legat.La timpul trecut(e perfect compus)se scrie v-a adus,v-ați pregătit.Forma corectă e serviciu, nu servici.Nu mă certați,să știți că fiecare învățăm din greșeli și poate, corectându-ne reciproc,ne facem un mare bine.În ceea ce privește esența articolului, sunt de acord cu dumneavoastră.E trist și revoltător ce se întâmplă în țara asta.

 8. Alina 5 februarie, 2019 at 20:30 Răspunde

  Ma intreb daca pt modificarile(buze,sini si altele)i-a ajuns ve- nitul anual mentionat in declaratia de avere. Daca i-a ramas si nitel maruntis, poate cumpara de anticariat un abecedar din ace- la editie veche, cind se invatau elemente de caligrafie(liniute si bastonase),etapa premergatoare scrierii literelor si cifre- lor. Nu ar fi rau sa reia studiul scrierii caligrafice, in copmpania unui invatator pensionar, numai ca acesta are pensie mica.

 9. Ciomu 6 februarie, 2019 at 12:18 Răspunde

  Ma întreb si eu daca modificările nu i le a facut doctorul ala italian cu 8 clase! Si, la Ministerul Mediului prestează tot ca la Protectia Copilului?

 10. jan 6 februarie, 2019 at 19:03 Răspunde

  Frate, ca sa pompezi atata amar de (***) din Targu Neamt prin ministere si institutii trebuie sa faci parte dintr-o retea de carne vie. Soseta le tufa si ca sa li se piarda urma le trimite lui Dragnea. E mai smecher ca Prostanu de Dragnea, ca doar e valutist, nu?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.