Noul jurist de la DGASPC este din Târgu Neamț și, spun cârcotașii, a fost promovat pe filiera Arsene

11
1188

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț are un nou inspector în cadrul Biroului Juridic-Contencios și Relații Publice în persoana Geaninei Rusu. De loc din Târgu Neamț, tânăra a reușit, la concursul organizat de către DGASPC la finele anului trecut, să obțină cel mai bun rezultat. Gurile rele din instituție afirmă că Geanina Rusu a beneficiat de susținerea lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, suspendat în acest moment din motive de arestare preventivă. Este posibil ca tânăra să fi fost susținută numai moral de inculpatul Arsene, mai ales că cei doi sunt din același oraș. În ceea ce privește zvonurile privind „filiera Arsene”, care circulă prin birourile DGASPC, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, nu putem decât să ne abținem și să le punem pe seama invidiei feminine. De altfel, Geanina Rusu a venit din Capitală, acolo unde a locuit din 2015, așa cum precizează pe pagina sa de pe o rețea de socializare. Cert este, din informațiile furnizate de către Biroul de presă a DGASPC Neamț, că Geanina Rusu a întrunit condițiile de participare la concurs, respectiv a lucrat minim un an în funcția de consilier juridic. Și nu numai că a întrunit condițiile, dar a și reușit să câștige postul pentru care s-au înscris șase candidați.

Reprezentanții DGASPC Neamț cărora le-am solicitat informații cu privire la concursul pentru ocuparea funcției de consilier juridic ne-au comunicat că totul s-a făcut transparent și corect. Nici noi nu spunem că lucrurile au stat altfel.

„Pe data de 25.09.2017 DGASPC Neamț a solicitat Agenției Naționale a Funcționarilor Publici avizul pentru organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției publice de inspector clasa I, grad profesional asistent în cadrul Biroului Juridic-Contencios și Relații Publice, proba scrisă urmând a avea loc pe data de 21.11.2017 iar interviul pe data de 27.11.2017.  ANFP a emisul avizul pentru ocuparea postului, iar anunțul de concurs a fost publicat cu 30 de zile înaintea desfășurării probei scrise în cotidianul național Adevărul, cotidianul local Ceahlăul și în Monitorul Oficial al României. La concurs s-au înscris 6 candidați iar în etapa de selecție a dosarelor au fost declarați admiși toți candidații.  La proba scrisă a concursului din 21.11.2017 s-au prezentat și au susținut proba 4 candidați, în urma corectării tezelor fiind declarați admiși 2 candidați. Nu s-au înregistrat contestații în această etapă a concursului. În urma probei „interviu“, din data de 27.11.2017, a fost declarată admisă Geanina Rusu, cu un punctaj total de 140 de puncte, contracandidatul său având 124 de puncte. Acesta nu a contestat rezultatele interviului. Domnișoara Geanina Rusu a îndeplinit condițiile de concurs conform legii, fiind absolventă a Facultății de drept, fapt dovedit cu diploma de licență și avea vechimea minimă necesară înscrierii la concurs, de minimum 1 an, fapt probat prin adeverința de la fostul loc de muncă care atesta că a lucrat minimum 1 an în funcția de consilier juridic. Domnișoara Geanina Rusu își desfășoară activitatea conform fișei postului în cadrul Biroului Juridic-Contencios și Relații Publice din cadrul DGASPC Neamț”, arată Biroul de presă al DGASPC.

Astăzi, târgnemțeanca, aflată la serviciu, a postat și o fotografie de la noul loc de muncă, adică din Biroul Juridic-Contencios. Mai contează că și-a făcut poza și a postat-o în timpul programului, la ora 08.48?  Ce nu ne e nouă deloc clar este că, din câte știm, în urmă cu ceva vreme șefii de la DGASPC au dat un ordin intern prin care au interzis angajaților să se joace pe Internet în timpul orelor de program. Să înțelegem că domnișoara beneficiază de un statut privilegiat sau, fiind nouă, încă nu a aflat de ordinul șefilor.

Am încercat să o contactăm și pe Geanina Rusu, în special pentru a ne spune părerea sa vizavi de cârcotelile angajaților DGASPC cu privire la sprijinul pe care i l-ar fi acordat Ionel Arsene, însă până la ora publicării articolului aceasta nu a răspuns întrebărilor pe care i le-am trimis.

Daniel MURARU

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

11 comments

  1. Stefan 27 februarie, 2018 at 14:53 Răspunde

    Domnule Muraru, domnisoara Rusu nu a postat in timpul programului!Ea vine la DGASPC sa se relaxeze, adevaratul ei program se desfasoara noaptea, in week-end si in deplasari!

  2. andrei 27 februarie, 2018 at 16:05 Răspunde

    Cred ca mai degrabă trebuie întrebat Prefectul „Piți” daca este la categoria „mimoza l’u Arsene”. Totusi nu am auzit pe nimeni sa spună ca „Sosetica” nu ar avea gust la „personal”.

  3. vasile 27 februarie, 2018 at 20:09 Răspunde

    Wow!!! Ce botic are!!! Cum sa nu reuseasca?Si pe deasupra e si din Targu Neamt… Oare este vrun plaies venit la oras care sa nu fi reusit sa-l convinga pe comisia Arsene ca numai sub cetate se nasc genii? Si la Vanatori, evident.Si la Tuchilat, une sa mananca tochitura la Hanu lu ala cu datorii la buget.Rasa don’le, rasa nobila p’acolea , li se trage de la maliguta cu branza zburata si chijleag da zambru… Si daca le mai da intre coarne si vrun popa cu busuioc si apa minerala, gata, sunt inbatabili. Cum sa nu reuseasca?

  4. valisor 27 februarie, 2018 at 20:34 Răspunde

    Care filieră?! Arsene nu are nicio filieră, în mintea lui varză chestiile doar fac bășcălie despre neuroni fără dendrite și fără axoni, deci chiar n-au cu ce să de nici n-au de unde! Abia acuma i se limpezește despre viața liniștită care merită trăită așa… cum ar fi să nu ne fie silă să trăim unii printre alții! Dacă dovedește sinceritate în a-i fi venit mintea la cap, să dovedească, că Dumnezeu nu e „Ștefan”! ;Chiar nu știu cum să scriu subtitrarea fonetică, să nu se înțelege greșit!

  5. ac de cojoc 28 februarie, 2018 at 06:52 Răspunde

    La cat botox si silicoane are in ea, cu siguranta va fi promovata via Bucuresti! Pt membrii de partid care si-au rupt pingelele in campaniile electorale nu se gasesc locuri de munca, insa pt (***) , da!

    • valisor 28 februarie, 2018 at 08:22 Răspunde

      Criteriul de angajare „a fi membru” ne-a adus la sapă de lemn și suntem pe cale a deveni arheologie. Silicoanele ei e treaba ei, atâta numai că doar în cap e de dorit să aibă creier ci nu poliperi! Nu știu ce să zic, nu sunt chiar așa de sigur!… gândindu-mă la Ciordake…

  6. anca 28 februarie, 2018 at 08:15 Răspunde

    al dracului (***)…se duc niste copii, stiutori de carte la asemenea concursuri si nu sunt admisi ca, vezi doamne poarta 38 la pantofi, iar pitipoancele astea,lustruitoare de bastoane au unda verde…nerusinati imputiti..Pun pariu ca daca se repeta concursul cu aceleasi subiecte, dar cu comisie formata din procurori nu va lua aceeasi nota..

  7. constantin 28 februarie, 2018 at 08:26 Răspunde

    nu ma mira arsenie,fiindca el este asa cum este, dar cei care se ocupa cu organizarea si sustinerea concursului pe unde au fost.nici la cel mai prapadit srl nu angajezi consilier juridic cu vechime de un an.trebuie avut in vedere ca dupa terminarea facultatii de drept consilierul juridic se angajeaza ca stagiar pe o perioada de doi ani urmand a sustine examenul de definitivare.cu cea mai mare ingaduinta legala la nivel de cj.nu poti prevedea o vechime in functie mai mica de 5 (cinci)ani.chiar nu mai este nici un jurist cu mintea la el care sa-i fi pus in vedere omului de grumazesti ca nu poti angaja toate fufele fiindca sunt „misto ‘scuzati termenul neacademic.ce pretentii sa mai ai de la prefect.este din acelasi aluat cu arsenie.ce se asteapta la cj.neamt sa vina oamenii in cladire si sa alunge propagandistele?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.