Ziua Marinei pe Lacul Bicaz, promovare pe bani publici a jegului plutitor

6
521

 

Primăria Bicaz va organiza, așa cum a făcut și în anii anteriori, Ziua Marinei Române, manifestare care va avea loc în data de 15 august. Pentru a face față chletuielilor privind organizarea acestei „manifestări menite să promoveze valorile culturale tradiționale, precum și potențialul turistic al județului, reprezentanții primăriei bicăjene au cerut bani de la Consiliul Județean Neamț. La ultima ședință, consilierii județeni au votat alocarea sumei de 30.000 de lei Primăriei Bicaz pentru organizarea Zilei Marinei. La rândul ei, primăria va contribui, din bugetul propriu, cu suma de 8.000 de lei. În total, 38.000 de lei pentru o serie de activități dedicate Zilei Marinei Române care va fi sărbătorită pe Lacul de acumulare Izvorul Muntelui. Toate bune și frumoase s-ar putea spune, numai că Lacul Bicaz, cu toate eforturile depuse de către autorități pentru a-l ecologiza, s-a umplut din nou de gunoaie. Imaginile de mai jos au fost surprinse ieri după amiază.

Așa cum se vede, zona barajului este plină de gunoaie, dar nu numai. Pe luciul de apă plutesc pet-uri, dar și alte deșeuri, iar în zona portului vechi priveliștea este de coșmar. Revenind la Ziua Marinei, eveniment la care sunt așteptate mii de persoane, atât din județ cât și din țară, întrebarea care se pune ar fi următoarea: oare Consiliul Județean Neamț și Primăria Bicaz nu ar fi trebuit, în primul rând, să-și canalizeze eforturile pentru a igieniza luciul de apă? La ultima acțiune de acest gen, gestionată de Prefectura Neamț, Consiliul Județean Neamț nu a contribuit cu absolut nimic, deși instituția are reprezentativitate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Din datele pe care le avem, nici Primăria Bicaz nu a pus umărul la ecologizarea lacului, deși, spun gurile rele, ar fi putut măcar să „transfere” în zonă persoanele de la venitul minim garantat. Așadar, două instituții care nu au făcut nimic pentru ecologizarea lacului, vor să organizeze Ziua Marinei Române. 

În acest moment, lacul arată dezastruos și este posibil ca reclama pe care vor să o facă zonei și județului să se transforme într-o anti reclamă. Analizând bugetul de cheltuieli (Primăria Bicaz a cerut CJ-ului 35.000 de lei, însă a primit doar 30.000 de lei) pentru sărbătorirea Zilei Marinei din acest an, nu ai cum să nu observi că aproape 25% din suma alocată va fi cheltuită pentru scenă, sonorizare și lumini. De asemenea, focul de artificii va înghiți încă 8.000 de lei, o sumă considerată destul de mare.

Poate că, în acest an, dat fiind dezastrul ecologic de la Lacul Bicaz, autoritățile ar fi trebuit sa limiteze cheltuielile, iar banii economisiți să-i fi alocat igienizării lacului. Este clar că, renunțând la scenă, cântăreți și focul de artificii, s-ar fi făcut o economie substanțială. 

Filmare realizată ieri, 5 august 2018:

Daniel MURARU

Citeste si:

Ode și gunoaie. Își fac imagine chiar și printre mizerii

(VIDEO) N-au auzit de mașini speciale de cules PET-urile de pe lac! Autoritățile aruncă banii pe la târguri internaționale

Atacul.ro a descoperit un alt focar de infecție pe Lacul Bicaz. Autoritățile, indiferente la dezastrul ecologic

6 comments

 1. mihnea 6 august, 2018 at 17:35 Răspunde

  Calicu-i si fudul. In jurul casei e plin de cacati iar el asculta manele si-si cumpara X6. In cazul de fata , meniul este cu marinata de OB-uri si chiloti…

 2. mihnea1 6 august, 2018 at 19:20 Răspunde

  Probabil turistii si localnicii ar fi fost mult mai multumiti daca sumele respective s-ar fi cheltuit pentru a face curatenie pe lac si in imprejurimi. Acestia sunt alesii nostri. Pe vremuri, astfel de momente erau adevarate sarbatori si nici un organizator nu ar fi indraznit sa ignore mizeria pentru ca ar fi raspuns cu functia. O sa vedem analfabetii, pardon, alesii neamului cum se inghesuie sa faca fotografii pt FB pe scena si care le vor spune bicajenilor cat de mult ii pretuiesc si cat de binecuvantata este zona cu marea dintre munti. Deja imi vine greata. Doar Iosuban va vorbi despre cat de frumoasa e activitatea, avand in vedere ca va lua tainul. Cand nu primea spagi pt ode ataca orice manifestare spunand ca nu e ca la … Harghita. Azi il intreba pe Arsene, dupa ce semna o noua smenuiala gen anvelopare la spital cu manglitorii de la ADR, ceva de genul…ce avem noi aici? Ce ati semnat azi? Dupa ce a inchis inregistrarea au discutat despre suma care e alocata pentru publicitate in acel proiect. Acum intelegeti de ce scrie el atatea idiotenii despre proiect?

 3. valisor 6 august, 2018 at 20:55 Răspunde

  De Ziua Marinei visez să nu se vadă gunoiurile din lac de capuri de moțoci. Decât visez. Da zău că-s pornit ca coasa să-mi fie plină dă fer!

 4. constantin 7 august, 2018 at 09:12 Răspunde

  Credeam ca acest primar batan si harsit de vremuri are bunul simt si isi cere scuze ca de aceasta data nu are ce sa ofere placut pentru cetateni si turisti.Dar nu boala comunista si psd-ista nu are limite si continua sa duca mai departe minciuna.Cu ce realizari deosebite doreste primaria sa vina in intampinarea cetatenilor?Imediat apare Puscasu si il lauda pe primar ce om deosebit si ce mari realizari sunt la Bicaz.Sa curga vinul spumos si frigonul Paunilor ca totul este bine.Masa de protocol la Restaurantul fabricii de ciment sau la doi si 1/4 la baraj.

 5. G Popa 7 august, 2018 at 09:59 Răspunde

  Cum sa nu frate, acest (***) de Puscasu cum apare pe masa o sticla colorata cum isi inroseste gusa si incepe sa trancaneasca si sa culeaga scame. (***) asta a trait o viata din banii tai.

 6. mihnea1 7 august, 2018 at 21:04 Răspunde

  Dl Valisor, mare dreptate aveti de o perioada de timp. Nemernicii astia trebuia alungati cu coasa. Si trimisi unde le e locul.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.