Fiul ex-deputatului PNL-ALDE Ursărescu „rupe” bugetul CJ-ului. Contracte de 1,3 milioane de lei într-un an

18
408

Are „pedigree” politic, iar afacerile cu statul îi merg de minune, adică acele contracte care sunt plătite din banul contribuabilului. Se numește Vlad Laurian Ursărescu și este fiul mult mai celebrului său tată – Dorinel Ursărescu, fost președinte al PNL Neamț, fost deputat PNL și ALDE și actual consilier al președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, instituție aflată în subordinea Guvernului României. Pe vremea când activa în PNL, Ursărescu, care are la activ o condamnare pentru fapte de corupție și este inculpat într-un alt dosar, tot pentru fapte de corupție, a fost coleg în USL cu inculpatul Ionel Arsene (PSD), președintele suspendat al Consiliului Județean Neamț, ce a fost trimis recent în judecată de către DNA pentru fapte de corupție. O perioadă, cei doi politicieni s-au înțeles de minune, până prin anul 2013, după care a intervenit ceva și s-au certat. Deși au fost colegi în Parlamentul României, în legislatura 2012 – 2016, cei doi nu și-au vorbit multă vreme, însă lucrurile nu au rămas așa. Informațiile noastre arată că Ionel Arsene ar fi revenit la sentimente mai bune față de Ursărescu, după ce a ajuns președinte al Consiliul Județean Neamț. Este posibil ca situația să se datoreze și presiunii de la centru, acolo unde alianța PSD – ALDE merge ca unsă. Iar cum Ursărescu are o relație privilegiată cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este mai mult decât probabil că cei doi politicieni, vrând-nevrând, și-au dat mâna. Nu știm dacă îmbunătățirea relațiilor dintre ei au stat și la baza succesului fulminant pe care firma fiului lui Ursărescu l-a avut în relația cu Consiliul Județean Neamț, însă cert este că Vlad Laurian Ursărescu a prins șapte contracte cu instituția condusă de Arsene sau subordonate CJ-ului, valoarea totală fiind de 1.331.950 lei. Este o adevărată performanță pentru o societate înființată în data de 1 iulie 2016 să încheie în doar 12 luni opt contracte cu instituții finanțate de la bugetul județean.

Un exemplu pentru tinerii antreprenori care nu reușesc

Tinerii români, care își iau lumea în cap, fugind cât văd cu ochii în cele țări pentru a câștiga o bucată de pâine, ar trebui să ia exemplu fiului deputatului Ursărescu, pentru că, așa cum o să vedeți, se poate. Da, în România poți să faci bani frumoși, dacă te pricepi. Nu spunem că tatăl lui Vlad a avut vreo influență în toată această afacere. Nu! Chiar deloc. Însă nu avem cum să nu ne întrebăm cum naiba o societate de construcții, înființată în iulie 2016, reușește, cu numai doi angajați, să aiba acces la  atâtea contracte? La finele anului 2016, firma Laurian Construct Design SRL avea încheiate trei contracte, toate cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Roman, instituție finanțată din bugetul CJ-ului, valoarea totală a acestora fiind de 450.000 lei. Și vorbim de lucrări complexe care în niciun caz nu pot fi executate cu doi angajați, respectiv igienizări, documentații tehnico-economice și reparații capitale la centrale termice.

Firma Laurian Construct Design SRL a fost înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului în data de 1 iulie 2016, având ca obiect principal de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Vlad Ursărescu este administrator și acționar majoritar, un procent mic din părțile sociale fiind deținut de Ionuț Eugen Ursaru. Cu cei doi angajați pe care i-a avut, firma fiului lui Ursărescu a intrat în bătălia licitațiilor, având un succes răsunător. Prima lovitură o dă în data de 3 noiembrie 2016, adică după patru luni de la înființare, când câștigă un contract în valoare de 99.888 lei fără TVA cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman, pentru reparații capitale la centrala termică, magazie și garaj. Pe 14 noiembrie, SC Laurian Construct Design SRL repetă „isprava” și câștigă un contract scos la licitație de către Consiliul Județean Neamț. Este vorba de 16.000 lei fără TVA pentru documentațiile tehnico – economice pentru împrejmuire gardul la Fundația de Îngrijiri Comunitare. Însă cel mai frumos contract, din punct de vedere financiar, a fost încheiat în data de 19 decembrie 2016 cu același Centru Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Roman. 335.000 de lei a plătit instituția din subordinea CJ-ului firmei fiului lui Ursărescu pentru reparații interioare și igienizare. Ce-i drept, luna decembrie este una excepțională pentru astfel de lucrări. Anul 2017 a fost la fel de bogat în contracte pentru firma lui Ursărescu junior:

– 17 mai 2017 – 160.000 lei fără TVA – împrejmuire Fundația de Îngrijiri Comunitare Piatra Neamț

– 20 iunie 2017 – 252.000 lei fără TVA – consolidare, reabilitare șarpantă centrală termică și consolidare și reabilitare magazie CSEI Roman;

– 11 august 2017 – 48.196 lei fără TVA – lucrări de reparații grupuri sanitare la CSEI Roman;

– 18 decembrie 2017 – 270.100 lei fără TVA – lucrări de reparații și parcări în CSEI Roman;

– 18 decembrie 2017 – 150.000 lei – lucrări de igienizare la CSEI Roman.

În total, vorbim de opt contracte în valoare totală de 1.331.950 lei fără TVA. Așa cum se poate observa, în majoritatea cazurilor, lucrările efectuate de firma fiului ex-deputatului Ursărescu au fost de întreținere și reparații. Mai o igienizare, mai o reparație la bude sau la șarpante și uite așa realizezi o cifră de afaceri de invidiat.

Cu cei doi angajați, SC Laurian Construct Design a avut, în cele șase luni ale anului 2016, o cifră de afaceri de 328.382 lei, profitul obținut fiind de 261.709 lei. Cu siguranță că și anul 2017 va fi unul excepțional pentru firma fiului lui Ursărescu, numai contractele prinse cu CSEI Roman urmând să-i umple conturile cu câteva sute de mii de lei. Cât despre calitatea lucrărilor, să nu vă faceți griji, pentru că membrii comisiilor de recepție a lucrărilor sunt foarte vigilenți și nu semnează niciun document până nu sunt convinși că lucrările sunt de cea mai bună calitate. Așa se întâmplă la toate instituțiile finanțate de Consiliul Județean Neamț: banii sunt achitați numai pentru lucrări de calitate.

Daniel MURARU

Citeste si:

Jenant! Combinatorul penal Dorinel Ursărescu este consilier personal al președintelui ANRM

Afacerea „Digul”: doar o parte din șpagă a ieșit la lumină. Politicieni de la PDL și PNL și-au tras partea leului

18 comments

 1. FLORIN 23 februarie, 2018 at 18:10 Răspunde

  Asta stie toata lumea.

  Stim cu totii cum se sifoneaza bugetele de la CL/CL de 20 de ani.

  Si?

  I-a oprit cineva in astea 20 de ani?

  A oprit cineva licitatiile trucate si cu dedicatie?

  A verificat cineva cum se fac aceste lucrari?Calitatea lor?

  NIMENI

  Unde au fost si sunt coruptii de la DNA?Ce ii opreste sa faca aceste lucruri de 16 de ani?

  Ii opreste complicitatea.

  • FLORIN 24 februarie, 2018 at 08:11 Răspunde

   Pai tu Viorel esti reprezentantul tipic al poporului Roman…indolent, nepasator si fara simt civic.

   Din cauza celor ca tine care din pacate reprezinta vreo 80%,Romania este cea mai subdezvoltata si cea mai corupta tara din Europa.

   • Viorel 24 februarie, 2018 at 08:32 Răspunde

    Bine ca ai tu spirit civic, esti foarte interesat si implicat din spatele unui calculator! Despre ăstia ca tine sunt satul! Cred ca tu faci parte din cele 80 de procente care se ascund dar sunt viteji. Cîntă la alta masa!

    • FLORIN 24 februarie, 2018 at 11:56 Răspunde

     Daca te deranjeaza adevarul si te-ai saturat de comentariile mele poti de exemplu sa le ignori.

     Sau poti sa ne spui ce fapte concrete ai facut cu simtul tau civic dezvoltat nefiind un las care se ascunde in spatele PC-lui.

     Daca nu ai facut nimic din toate astea si doar te-ai trezit comentind pe acest forum iti recomand sa te uiti la desene animate de ex canalul Nick Junior unde gasesti foarte multe personaje interesante de la care ai putea invata cite ceva.

     Mai bine mai tirziu decit niciodata.

 2. mihnea1 24 februarie, 2018 at 07:53 Răspunde

  Doar in decembrie 2017 a primit 400.000 lei pentru…igienizari si parcari. Bai oameni buni, voi sunteti sanatosi? Eu ma gandesc la personalul din CJ care imbraca in hartii toate aceste hotii. Nu va este frica de faptul ca veti fi gasiti drept tapi ispasitori? Deja aveti exemple suficiente de angajati cu probleme in diverse dosare penale in curs. O firma cu 2 angajati? Nu mai aveti limite? Receptia nu o semneaza nici arsene, nici OB si nici macar Conache. Grija mare, nu va lasati tarati in hotiile lor ca veti plati alaturi de ei. Iar ultimele intamplari sunt relevante, inclusiv prin prisma pelerinajului multor angajati ai CJ la Bacau. Cred ca nu exista niciun dubiu ca o firma nou infiintata, cu 2 angajati, care obtine contracte de 1,3 milioane de lei de la CJ implica lucruri necurate si mai ales spagi. Treziti-va ca ramane CJ-ul fara functionari.

 3. V.Vasile 24 februarie, 2018 at 09:27 Răspunde

  Se spune ca, fraierii merg afara sa faca bani iar desteptii in tara.
  Ma numar printre fraieri si ca o traditie de familie, fata mea, sef de promotie la o renumita universitate din Iasi, munceste afara.
  Da, sunt frustrat pt. ca eu, nu am devalizat nicio banca pt. a-mi trimite copilul la Harvard University, ci ma imprumutam an de an la CAR si inevitabil, apelam la supraamprumut(cunoscatorii stiu).
  Loazele care nu cunosc ce inseamna banul muncit, au un tupeu greu de imaginat.
  Ex.: asta care transporta o tona de motorina fara acte sau sefa functionarilor publici(cea care prezenta vremea)si multi altii prin CL-uri/CJ-uri, ministere ca de, suntem republica bugetara !
  Asa ca, sa va fie de bine mai ,,dragi nemteni,,cum va dezmierda un ilustru sef care acuma……

 4. Jos coruptia 24 februarie, 2018 at 10:08 Răspunde

  Da (***) de grumazesti era la dos atunci ca si acuma.Era o vorba dupa care unii ciumpalaci se ghideaza..mai bine rege o zi decat sclav o viata. Intr-o tara analfabeta ca a noastra nu e de mirare ca a dat din coate pana le-a luat fata la alti marlani dar cu oarece pregatire.

   • Valerica 25 februarie, 2018 at 08:21 Răspunde

    Oare pe ce criterii ii alege Soseta , domle?De unde-i ia ca sa-i puna unde-i pune? Si unde se afla rezervorul asta nesecat de trepadusi, fufe, OB-uri,botoxate, tricolore, mamaligari, cauciucari cu ceafa groasa, puradei si alti gandaci? Ca prin societate nu par sa existe, nimeni n-a auzit de ei vreodata.Asa cum nimeni n-a auzit de Soseta pana nu l-a plantat cealalta soseta(flausata) in fruntea pcrului la neamt.

    • anca 25 februarie, 2018 at 12:31 Răspunde

     mai este una, botoxata, cu un x3 venita de la bucuresti la directia copilului nascuta , crescuta la …ati ghicit, tg neamt, cu studii precare si ocupa functia de consilier juridic, functie creata initial pentru o alta …doamna venita tot din tg neamt si care a fost parasutata direct pe scaunul de presedinte al CAS…ati ghicit, doamna subprimar de tg neamt.Mari valori a mai “produs” zona, adevarate somitati..

     Admin.: Avem si noi aceasta informatie (X3). Este in documentare.

  • Doru 26 februarie, 2018 at 03:04 Răspunde

   Dar de cand un sef de institutie de stat are voie sa faca politica ba sa aiba si ditamai functia de conducere la partid? Pe fata acestui Chirila scrie INCOMPATIBILTATE cat casa.

 5. ac de cojoc 25 februarie, 2018 at 06:04 Răspunde

  Da.da Chirila secretarul psd si director la ocuparea fortei de munca, “O SOMITATE” PRECUM TOGAN DE LA LOCATIV!!Apropo, cei doi au terminat scoala gimnaziala?!!

 6. Stefan 26 februarie, 2018 at 08:33 Răspunde

  Chirila de la AJOFM, in mod intamplator, e chiar unul cu scoala si cu ceva cunostinte in domeniul lui de activitate.Nu a fost promovat de Arsene, e de mult timp acolo…Togan de la „Locativ” e un papagal, promovat pe criterii securistice (vezi tatal!).Cat despre „rezerva de cadre” de la Targu Neamt, e greu de gasit o adunatura mai incompetenta si mai infecta…

 7. V.Vasile 26 februarie, 2018 at 09:06 Răspunde

  Ciocul mic ! Pe seful de la AJOFM- NT, l-a recomandat competenta(numarator de voturi sopraveghetor,vuvuzea, distribuitor de fursecuri, etc.)
  Idem si la ministerul industriei (care industrie ?)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.