În România s-a instaurat haosul!

4
124

La ceva mai mult de o jumătate de an de la victoria zdrobitoare în alegeri a PSD-ului și a caricaturii politice ALDE, în România s-a instaurat haosul, adică acea stare care este ideală pentru hoții, escrocherii și tot felul de alte anomalii. Lucrurile au fost lăsate să scape de sub control pentru a se da noi tunuri în averea statului, prăduită crunt în ultimul sfert de secol. Dragnea și ai lui ( Tăriceanu, tare de cap, pare doar un apendice care nu știe pe ce lume trăiește) au bulversat totul, toate măsurile luate de ei par fără nici o logică. Mărirea salariilor s-a făcut tocmai pentru ca distanța dintre cei cu salarii mici și cei cu cele mari să crească și mai mult. Au apărut astfel categorii de bugetari favorizați cum ar fi parlamentarii, finanțiștii, dar nu toți, magistrații, aleșii locali, polițiștii, nici aceștia toți, militarii, dar și aici s-a avut grijă în primul rând de cei ce au stat prin birouri, nu în teatrele de luptă, securiștii pentru că o parte dintre ei ne-au urmărit înainte de ’89, tot felul de trepăduși care plimbă câteva hârtii de la un birou la altul și marea masă a agricultorilor, muncitorilor, profesorilor și a unor funcționari din cultură și administrație, care trăiesc de azi pe mâine. De parcă nu era destul, au crescut spectaculos și pensiile speciale care includ aceleași categorii privilegiate încât echitatea și bunul simț au dispărut cu totul. Cum poate să-mi spună un bugetar cu studii ca și mine că el are dreptul la un salariu de cinci-șase ori mai mare ca al meu și la o pensie de opt- zece ori ? Legea salarizării unitare și cea a pensiilor speciale nu au făcut altceva decât să mărească discrepanțele dintre bugetari și pensionari și au fost premeditate de criminalii care au condus, conduc și vor conduce România. Dacă cineva mă aude, de ce nu s-a adoptat la calcularea pensiilor și salariilor sistemul cu diferențe de unu la cinci la pensie și unu la șapte la salariu, dar atenție, calculul să se facă în raport cu pensia și salariul minim pe economie. Atunci capetele pătrate care ne conduc ar fi fost interesate, în primul rând, de creșterea veniturilor minime, ca să le poată crește și pe ale lor.

Nu-i trezi Doamne pe români, că dacă s-ar trezi ar fi de rău pentru unii!

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

 

4 comments

 1. constantin 9 august, 2017 at 13:00 Răspunde

  Domnule profesor va cunosc bine si nu imi mai place rolul pe care il jucati de ceva timp:descrierea situatiei in care ne aflam si vinovatii de comunisti,securisti si capete patrate care ne conduc.De aceea va rog daca aveti ceva solutii de a iesi din haul in care ne aflam facetile cunoscute.In decembrie 1989 ati luat impreuna cu revolutionarii o tara bogata si fara datorii.Cu herupismul capitalist si ilescu in frunte ati distrus totul.Acum va dati de o parte si descrieti jaful.Ati patit exact ca militianul de la TG.Neamt care nu avea permis de conducere si a fost trimis de colonelul morosanu ,ca pedeapsa, sa dirijeze circulatia in fata la central.NESTIIND SA DIRIJEZE CIRCULATIA A BLOCAT INTERSECTIA INTR-UN SFERT DE ORA.S-a urcat pe caldaram si a zis”eu v-am vrut binele, voi ati blocat drumul acum descurcati-va”.NU INCERCATI SA FITI MILITIANUL DIN INTERSECTIE.

 2. V.Vasile 9 august, 2017 at 13:26 Răspunde

  Avem ce meritam ! Analizati ,,performantele,,personale ale trimisilor in Parlament a celor din conducerile urbei si aveti raspunsul.
  Titlul in presa :,,veste proasta pt. soferi, se scumpesc carburantii,,; pai numai pt. soferi o fi proasta vestea ,,dragi nemteni,,?
  Sigur NU pt. soferii din CL, CJ si alte consilii, deoarece sefii lor si-au votat cantitati consistente de carburanti.
  La ce salarii au, trebuie ajutati, ca doar sunt in slujba cetateanului….

 3. mihnea 9 august, 2017 at 18:20 Răspunde

  Apropo de un comentariu, nu cred ca e cineva in masura sa ridice piatra. In plus, ceea ce vedem si simtim zi de zi pare sa duca la aceeasi concluzie: e un haos generalizat. Nu peste mult timp, cei vinovati de dezastrul creat vor disparea ca sobolanii iar noi vom ramane sa platim.

 4. valisor 14 august, 2017 at 10:05 Răspunde

  “Din chaos, Doamne-am apărut
  Și m-aș întoarce-n chaos…”
  Deci… iaca că, până la urmă, Hyperionake n-a mai zis kanci!… Dar nu e o surpriză, că noi de mult l-am zvârlit la recycle bin pe Eminescu, cu creierii noștri cu tot!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.