Fost șef de post, cu 30 de ani vechime: „Pensia mea de 2.000 de lei nu este nesimțită, ci a parlamentarului care ia 1.500 de lei pentru un mandat!”

4
439

Scandalul pensiilor nesimțite, un subiect ce a fost tratat pe larg de publicația atacul.ro, are o țintă clară: denigrarea polițiștilor și a militarilor pentru a-i ascunde de ochii opiniei publice pe adevărații beneficiari ai unor pensii de ordinul zecilor de mii de lei. Aceasta este părerea unui fost polițist din județul Neamț, aflat în prezent la pensie. Subofițerul ne-a contactat și a dorit să-și expună punctul de vedere, singura sa rugăminte fiind aceea de a-i păstra anonimatul. Cu o activitate de peste 30 de ani în Poliția Română, din care peste 15 ani a fost șef de post, fostul polițist și-a arătat indignarea față de tot ceea ce se întâmplă în acest moment privitor la scandalul pensiilor nesimțite. Fostul subofițer a declarat că nu consideră că pensia lui de 2.000 de lei, după peste 30 de ani de muncă în Poliție, reprezintă o pensie nesimțită. 

„M-am săturat și eu, dar și colegii mei să fim catalogați de prieteni, rude sau cunoscuți ca fiind beneficiarii unor pensii nesimțite. Consider că pensia mea de 2.000 de lei pentru ceea ce am făcut în activitatea mea de om al legii, mai bine de jumătate din cei 30 de ani fiind șef de post, este una meritată și în niciun caz nesimțită. Eu am ieșit la pensie în anul 2001, pensia mea fiind calculată în baza Legii 164, deci nu am beneficiat de prevederile Legii 223. Ulterior, mi-a fost recalculată pe baza contributivității, moment în care pensia mi-a crescut. După ce au dat Legea 223, acești escroci, pentru că altfel nu pot să le spun, mie mi-au luat 700 de lei din pensie. Norocul nostru, pentru că nu am fost singurul în situația asta, a fost că a rămas în plată pensia mai favorabilă după recalculare. Această Lege 223 nu a fost dată pentru noi, amărâții, ci pentru capii Poliției, generalii, coloneii și cei de la nivel central. În anul 2001, când eu am ieșit la pensie, dar și alți mulți colegi, nu aveam nimic, salarii de merit, ore suplimentare, ore de noapte, ci doar salariul. Aveam 80 de lei indemnizație de conducere. Situația este valabilă pentru toți cei care au părăsit sistemul până în anii 2009 – 2010. La toți aceștia pensiile vor scădea acum. Pe undeva, cei de la PSD au dreptate, pentru că Legea 223 îi favorizează numai pe cei care au ieșit la pensie în ultimii ani, adică după 2009, pentru că după acest an s-au băgat salatii de excelență, ore de noapte, sporuri etc, care sunt luate în calcul la stabilirea pensiei. Și am văzut cu toții ce s-a întâmplat, pentru că unii și-au umflat lefurile cu sporuri pentru a obține pensii mai mari, chiar mai mari decât salariile. Măsura luată acum de PSD ne atacă pe noi, cei mici, pentru că au spus că nu se mai actualizează pensia odată cu salariile activilor. Păi, să nu mai actualizeze la cei cu pensii mari, nu la ăștia care au 2.000 de lei, dacă vor echitate”, a declarat fostul șef de post. 

Acesta nu este de acord nici cu declarațiile și ideile unor reprezentanți ai partidului de guvernământ. S-a referit în special la declarațiile făcute de Adrian Dobre, secretar de stat la Ministerul Muncii.

„L-am văzut pe acest Dobre la televizor spunând ceva de genul <<cum îi privește omul de rând, care are 1.000 de lei pensie la o vechime de 36 de ani, pe cei cu pensii speciale de peste 1.000 de lei?>> L-aș întreba pe acest individ, că altfel nu pot să-i spun, dar parlamentarii care iau o pensie specială de 1.500 de lei pentru un mandat de 4 ani, cum ar trebui să fie priviți de socrul meu, tatăl meu, oamenii care au muncit pe rupte în această țară și au pensii de toată jena? Cum să-i privești pe parlamentarii cu aceste pensii, cei mai mulți dintre ei niște hoți? Dorm în Parlament, fură și se distrează. Altceva nu fac. Pe aceștia nu-i atacăm, îi atacăm în schimb pe polițiști și militari și nu pe ăia mari, ci pe ăia mititei. Să taie pensiile mari, care nu sunt neapărat în Poliție și Armată. Adevărat este că la Poliție se duc până-n 15.000 de lei, ceea ce nu e corect, însă porcăriile se fac la nivel înalt. Cum poți să o scoți pe aia din serviciu la 40 de ani, să îi dai pensie de 13.000 de lei, după care s-o bagi consilier cu leafă de 10.000 lei? Acolo-s problemele, nu la foștii agenți și subofițeri militari. Așa cum sunt probleme cu pensiile nesimțite pe la aviatori, magistrați și alții. Mari sunt și pensiile foștilor ofițeri. A văzut cineva vreodată la vreo acțiune în stradă pe ăștia mari să stea în fața borfașilor? Lupta în stradă cu infractorii o dau agenții de poliție. Dacă vine vreun ofițer, ăla numai dirijează, nu stă cu borfașul față-n față să ia măsuri împotriva lui”, a mai spus fostul șef de post.

Concluzia fostului politist a fost clară: „Noi, cei mici, o tragem degeaba. Pe unde mergem asta ni se spune, că avem pensii nesimțite. Dacă ale noastre de 2.000 de lei sunt nesimțite, ale parlamentarilor, dar și ale altora cum sunt? Pentru 4 ani de mandat, cu mașină la scară, secretară, diurne, sume forfetare, indemnizații babane, un parlamentar ia 1.500 de lei. E normal? Și ce fac pentru asta cei mai mulți dintre ei? Mai nimic. Ați văzut vreun parlamentar să meargă prin localități să vadă cu ce probleme se confruntă și să-și ofere ajutorul? Vă spun eu că sunt puține cazuri. Pe cei mai mulți dintre ei îi vezi doar la șprițane, la mese și distracții. Iar pentru toate astea, statul român îl recompensează generos”.

Daniel MURARU

Citeste si:

SCANDALOS!!! POLIȚIȘTI CU PENSII NESIMȚITE

IATĂ DOVADA: MEDIC CU 41 DE ANI VECHIME-PENSIE DE 1.783 LEI. OFIȚER DE POLIȚIE CU 27 DE ANI VECHIME-PENSIE DE 3.700 LEI

 

4 comments

  1. valisor 7 august, 2017 at 20:46 Răspunde

    Într-adevăr, nu toți polițiști pensionari sunt beneficiari ai “pensiilor nesimțite”, nici măcar nu e regulă ca polițiștii să iasă (să intre, de fapt) în acel hal de pensii. Înțelegerea greșită, a prietenilor și cunoștințelor ofițerului din articol, relevă că banditul actual Stat românesc manipulește foarte parșiv opinia publică, că doar și eu citesc de la început acest ziar și cred că numai cu foarte rea a ignoranței voință ar putea cineva interpreta așa de fals.
    Războiul pe care îl duce atacul.ro, pe tema perverselor “pensii nesimțite”, așa cum se vede pe samsungul meu de douăzeci și șapte de țoli, nu e nicidecum împotriva polițiștilor POLIȚIȘTI, ca cel din articol – presupun – ci împotriva catastrofalei evoluții a unui foarte select cerc de lichele, din mai multe instituții, nu numai Poliție, spre a aservi irațional, infracțional, antinațional,… da nu mai am cuvinte că cum… în totul totalității lor, acele instituții, leprelor care ne lideresc și a căror existență este un paradox al naturii pe care eu nu pot pentru ca să-l pricep. L-am înțeles, dar, spre norocul lor, nu îl pricep.
    Cred că ar trebui mai mult lămurite aspectele ce pot da mârșavele deturnări de sens, chiar și prin desene, că nu trebuie nici oligofrenii escluși, dar mai ales prin comentariile cititorilor fidei, că nu cred că vor avea tupeu să mănânce rahat aici aceia care au îndrăznit să i-l arunce în față domnului fost șef de post.

  2. radu 8 august, 2017 at 15:28 Răspunde

    Seful de post nu e numai nesimtit, ci si mincinos!Pensia unui sef de post dupa 30 de ani de munca e mai mare de 2500-3000 lei fara a contribui cu nimic la bigetul de pensii.Domnul militian nu trebuie sa se compare cu parlamentarii, ci cu profesorii care dupa 35 de ani de munca au pensii de 1500-1800 lei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.