Mesajul unui profesor către ministrul Pop: „Ieșirile dumneavoastră dau o culoare prea țipătoare prostiei”

6
336

Parada prostiei

Conducătorii noștri țin cu orice prilej să ne arate că sindromul P.L.M.H.I. a devenit o permanență în orice fel de activitate a lor. Actualul ministru al învățământului, Liviu Pop, ține neapărat să-i depășească pe cei care au fost înaintea lui, toți excelând prin ridicol, absurd, lipsă de profesionalism și nevinovata prostie. Numele acestor corifei care au condus ministerul nu au fost reținute de nimeni, poate doar de funcționarii care au fost și sunt bine retribuiți pentru idioțeniile aplicate experimental pe un sistem greoi, dar bine articulat sub regimul comunist. Acest sistem trebuia modificat și adaptat cerințelor actuale, dar semianalfabeții și oportuniștii postdecembriști au reușit să-l pună la pământ și să-l distrugă prin ”reforme”de nimeni înțelese. Liviu Pop pare în plop, omul este pus să schimbe multe, cu siguranță nu în bine. În situația în care trebuie mers mai mult pe creativitatea elevilor, iar manualul să devină doar un îndreptar pentru ei și profesori, noul ministru vrea să introducă manuale chiar la educație fizică și dirigenție. D-le ministru, trebuie manuale și pentru mersul la toaletă, pentru felul în care se îmbracă și se machiază, pentru orice din care se mai pot scoate bani din buzunarele părinților. În stilul atât de drag comuniștilor, una spuneți și alta aplică sistemul imbecil pe care îl conduceți. Când se cere presant mai multă libertate de creație pentru elevi și profesori, dumneavoastră șablonizați totul pentru ca subalternii domniei tale să știe măcar care este linia oficială, pentru că bagajul lor de cunoștințe este extrem de redus. Cu acest corp de elită care strălucește prin lipsă de profesionalism, veți aplica probabil niște măsuri aberante și stupide care vor grăbi dărâmarea unui sistem bolnav, menținut în viață doar de un număr tot mai mic de profesori adevărați și o elită subțire de elevi foarte buni, care sunt, în primul rând, rezultatul unor pregătiri suplimentare plătite de părinții lor. Lipsurile învățământului românesc sunt uriașe, dar dumneavoastră și ciracii din jur nu aveți nici o legătură cu necesitățile acestui sistem, vital pentru viitorul țării.

Domnule ministru Liviu Pop, vă dau un sfat: nu mai apăreți în spațiul public și nu mai deschideți gura, pentru că ies numai porumbei din ea și s-ar putea să nu vă prindă paltonul pe funcție.
Nu că v-ar regreta cineva, pentru că toți sunteți la fel, dar parcă ieșirile d-voastră dau o culoare prea țipătoare prostiei și pot să deranjeze chiar și pe unul dintre șefii dumitale de a cărui bunăvoință depinde postul de ministru al ”învățământului românesc”.

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

6 comments

 1. Kis Zoltan 3 august, 2017 at 20:05 Răspunde

  Dela un PROST precum imbecilul de Liviu Marian Pop din Viseu Maramures pupincuristul in present al infractorului recidivist Liviu Dragnea doar prostii poate debita.

 2. Panas Valentina 4 august, 2017 at 21:15 Răspunde

  Prostul pana nu-i fudul, nu-i prost destul!
  Mi-a placut replica: “Iesirile dumneavoastre dau o culoare prea tipatoare prostiei!

 3. Rela 4 august, 2017 at 21:56 Răspunde

  Aveți dreptate domnule profesor ,dar cred ca nesimtirea lui este asa de mare ca nu-l va lasă sa reacționeze la sfaturile domniei voastre.

 4. Radu G. 5 august, 2017 at 19:40 Răspunde

  Vad ca in ultimul timp, acest domn profesor Nastaselu Valu este citat si intervievat destul de des. Am rugmintea sa ne prezentati si noua performantele pedagogoce si didactice ale acestui ” maaare ” cadru didactic.( Cu ce elevi pe care i-a educat – bineinteles – in domeniul pe care il preda – ISTORIE – se mandreste ? Ce rezultate au avut elevii dansului la admiterile la facultate la disciplina Istorie ?
  Nu de alta dar eu imi amintesc ca in urma cu ceva timp locuitorii orasului Tg Neamt au avut ocazia sa remarce criticile pe care Valu Nastaselu i le aducea lui Arnautu, apoi ( prin nu stiu ce minune . . . ) Valu Nastaselu s-a indragostit de Arnautu si a inceput sa critice tot ce era opus domnului Arnautu. . . .” fidel si loial ” om acest Valu Nastaselu . . . . 🙂 CHIAR CA MERITA CITAT . . . .:) 🙂 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.