BMW-ul CJ-ului, folosit în scopuri personale 

5
152

Parcul auto al Consiliului Județean Neamț s-a îmbogățit, în urmă cu câteva luni, cu un autoturism de lux BMW X6. Limuzina, obținută de conducerea județului de la Secretariatul General al Guvernului, din confiscările făcute de către statul român, este folosită de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean. Firesc ar fi ca autoturismul să-i servească șefului din CJ la deplasările în județ, dar și la cele din afara județului, atunci când la mijloc este vorba de un interes de serviciu. Însă autoturismul, a cărui reparație a fost si este suportată din bani publici, precum și cheltuielile cu combustibilul, este folosit și în alte scopuri. De exemplu, autoturismul de lux este folosit de președintele Consiliului Județean Neamț la deplasările pe care le face la București, dar nu în interesul județului, ci al partidului din care face parte, respectiv PSD. Informațiile noastre arată că în perioada crizei guvernamentale, generată de conflictul Sorin Grindeanu – Liviu Dragnea, Ionel Arsene a stat mai mult pe la București decât la serviciu de la Consiliul Judetean. Și nici nu avea cum altfel pentru că în calitatea sa de președinte al organizației PSD Neamț, Arsene trebuia să participe obligatoriu la ședințele Consiliului Executiv Național al organizației centrale. Din informatiile pe care le deținem, Arsene s-a deplasat la București cu autoturismul de serviciu, respectiv BMW X6, mașina având-o la dispoziție pe toată perioada șederii sale în Capitală. Și cum partidul a avut nevoie de el la București, președintele Consiliului Județean Neamț s-a văzut în imposibilitatea de a semna documente importante ale instituției pe care o conduce la Neamț. Soluția găsită a fost ca un salariat al institutiei judetene să se folosească de un alt autoturism al instituției judetene pentru a-i duce lui Arsene, aflat în Capitală, documentele la semnat ori de câte ori era necesar.  Nu știm câte astfel de drumuri au fost făcute la București după obținerea semnăturilor președintelui de CJ, însă știm sigur că banii județului, nu ai lui și nici ai partidului, au fost cheltuiți atât pentru plimbările lui Arsene, pe linie de partid, pe la București, cât și pentru naveta pe care salariatul o făcea pe ruta Piatra-Neamț – București (peste 700 de kilometri) pentru ca Arsene să semneze documentele. Cheltuielile cu combustibilul celor două autoturisme, proprietatea județului fiind acoperite din bani publici.

Am încercat să obținem un punct de vedere oficial vizavi de aceste aspecte și din partea Consiliului Județean Neamț, însă purtătorul de cuvânt, Nicoleta Husaru, nu a răspuns la telefon. De altfel, responsabilul în relația cu mass-media din CJ Neamț nu a mai răspuns de ceva vreme apelurilor atacul.ro. Probabil, există și o justificare! I s-o fi stricat telefonul de 2.300 de lei și tableta de 1.200 de lei, cumpărate de la Vodafone cu banii CJ-ului, adică ai noștri, și nu mai poate comunica cu presa neagreată. În aceste condiții, nu știm de ce Nicoleta Husaru ar mai trebui să-și primească leafa de la Consiliul Județean, atâta vreme cât are alte preocupări decât cele din fișa postului. Ori, aceasta poate lucrează pe moșia lui Arsene SRL, a se citi Consiliul Județean Neamț, și i s-a dat ordin să nu mai răspundă întrebărilor noastre. 

Dată fiind această situație, le transmitem mai marilor din Consiliul Județean, așa cum am făcut-o și în cazul Prefecturii Neamț, că aceste refuzuri nu vor opri dezvăluirile publicației atacul.ro. Putem scrie si fără punctul de vedere al Consiliului Județean, mai ales că discutăm despre bani publici. Însă nu trebuie sa uităm de declarațiile sforăitoare din campania electorală ale celor care conduc acum județul cu privire la transparență, dar și cheltuirea atentă a banului public. Din câte se vede, presa “nealiniată” are parte de un comportament care în niciun caz nu face cinste celor care gestionează banul public. Dar parcă „cinstea” nu-și găsește locul în situația dată.

Daniel MURARU

Citeste si:

Un BMW X6 pentru Consiliul Județean Neamț

La CJ se vrea BMW, X6 dacă se poate

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

 1. valisor 28 iunie, 2017 at 19:22 Răspunde

  Nu mi-ar fi necaz c-am pus și eu un leu la kerosăn, dar, vorbește lumea, a condus tărăboanța încălțat în șosete din lână de hamster și cică, cât a stat pitit în Bucale, îi tot ducea, de aici, din Piatra, nu-ș’ ce panaramă, acte administrative la “x”at.
  Nu-mi trecuse bine oftica pe bolșevicul ăla de neamț, că acuma până și pe Ștefan cel Mare sunt șucărit, că nu povistește Năstăselu de vreun Marele Imperiu Moldovenesc.
  Ce s-a ales de clepsidra ceea, care cică țăcănea încet dar sigur? Așa-i c-a făcut-o Jmitov țăndări? De-acuma poate să-și tragă CJul și havion cu motor, că dacă e tot privat, ca BMW, legal e doar din banul public.
  Bravos, norozi de bugetari, că te-au mituit tâlharii să fii tagma propriilor tăi jefuitori!

 2. mihnea 28 iunie, 2017 at 19:40 Răspunde

  Pana si oportunistul in etate – Asaftei – si-a marit cota la carburant pentru masina de serviciu pentru ca nu-i ajunge pentru naveta la han si drumuri la Bucuresti. Macar de-ar face ceva pt judet Arsene, daca tot foloseste bmw-ul. Daca tot vaneaza orice fotografie sa fie vazut langa Dragnea, ne asteptam sa avem si vicepremier de la Neamt, nu doar ministru. Sau daca nu merge el nu trimite pe nimeni din pepiniera de politicieni valorosi ai PSD?

 3. Dughir 28 iunie, 2017 at 23:26 Răspunde

  La ce cota de combustibil au,rezulta ca peste 100 de ore pe luna le petrec in mașina
  Cind mai muncesc pentru acest județ?
  600-700 de litri este consumul lunar al unui buldoexcavator care sapa zilnic
  ????

 4. valisor 1 iulie, 2017 at 14:29 Răspunde

  Azi, destul de dimineață, căscam gura, ca tot românul care se vrea prostit, la telejurnal.
  De unde aveam o bună părere despre Digi24, m-am dumirit, după ce am aflat că de ce pleacă Pătraru, dar și vreo două flebeți de-a mele (pe alte criterii decât profesionale), cum ar fi simpatica de la bulibășeli auto în Bucale, aia pe care o simpatizează nevastă-mea că are voce plăcută, fluență faină pe vocale și consoane și mai ales o atitudine antrenantă de cintezoi fericit, așa, deci am găsit că să nu mă mai uit. Puterea obișnuinței… a doua natură, vrea să zică, deci din inepție, fix tot acolo am dat click. Cred totuși că știrea aceea e pe toate teveurile în gros, iar în mic pe locala unde s-a întâmplat. Deci și unde zic eu că e cam singura la care ar mai fi să mă uit ca să știu, adică B1, s-a văzut din același unghi, în aceeași lumină, că parcă ne-am tâmpit cu toții, năpustindu-ne întreg poporul la unison, precum lătrățeii manipuliți ca niște copii. Și aici cam sunt realizatori cu “preferințe”, dar nu chiar maligni, și mai este și un Banciu care, chiar dacă uneori mai critică fără discernământ și o cam ia pe arătură, cel mai mult pune punctulele pe “ji”, cu abundență de ecou și mult spirit “epiteteistic”. Cel mai mult e mai bine că prezintă B1 știri mai multe, mai diverse și mai de pretutindeni și le și primenește mai des. Nu-i că n-ar fi loc de mai bine că, cu părere de rău, e cam prea mult loc de mai bine, dar nu prea văd la ce să mă uit în rest, că Roman TV, cam singura din Neamț cu structură pe coloane verticale, e totuși locală, aflu eu cât aflu despre ce e de știut din Neamț, că aș vrea mai mult, dar vreau să aflu și care au fost ultimele cuvinte ale caprelor… de Maramureș… de Teleorman eventual…
  Deci eram pe Digi, când tocmai se povestea de o ispravă a profesorilor de la o școală, că n-am reținut de unde, și anume că au folosit microbuzul școlii, și atenție! – copiii sunt în vacanță-, ca să meargă, treaba lor pentru ce, la Predeal. Nu au comentat, dar au spus că urmează o anchetă, și au subspus-o în acel fel în care orice nea’ apricot să se simtă oripilat atâta cât să-i vadă pe profesori demni de o ultimă injecție. Nație nenorocită ce-am ajuns noi, dacă izbim cu-nvățătorul de ușa cortului, căutându-i nod în papură, că-i lesne să găsești pricină unde’nțelegere-i puțină, dar să victimizăm tâlharii când ne fură și ne calcă pe limbă, bucurându-ne de câte o șosetă răpănoasă la pomană (că adică și ruptă de tot) ca cânele de ciolăNELU. De-aia mi-am băgat acu aici, să mai înjur oleacă, să mă mai răcoresc, că mi s-a aprins iar tărâța-n cap amintindu-mi de căde-i-ar motoru alu nealfabetu libidinosu! Gata, m-am răcorit! dar tot mă întreb că, oameni buni, ce naiba se întâmplă cu noi? O fi oare madam “BMW”?! Nu esclus, da crecă NOI!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.