Ancheta DNA Aqua Park-Primăria Piatra Șoimului: consilier local audiat de procurori

3
543

Lucrările realizate de firma de construcții Aqua Park SRL Roznov în comuna Piatra Șoimului sunt verificate de către procurorii anticorupție din cadrul Serviciului Teritorial Bacău al DNA. Informația, oferită în exclusivitate de către atacul.ro, a fost confirmată de unul dintre consilierii locali ai comunei. Fără a oferi detalii despre ceea ce au vrut să afle procurorii anticorupție, consilierul local Lăcrămioara Azoiței a confirmat faptul că a fost chemată la DNA și chestionată pe marginea investițiilor realizate în comuna Piatra Șoimului. „Am fost citată la DNA Bacău în calitate de martor într-un dosar privind investițiile realizate în ultimii ani în comună. Ca și în cazul dosarului de la Girov, nu pot să vă spun mai multe, întrucât ancheta este în plină desfășurare și, din câte am înțeles, este posibil să mai fiu citată în acest dosar. Așa cum am mai spus, în momentul în care lucrurile vor fi clarificate de către procurori, iar ancheta va fi finalizată, voi răspunde la orice întrebare doriți. Până atunci, mă abțin de la orice fel de comentarii”, a declarat Lăcrămioara Azoiței.

În urmă cu două zile, publicația atacul.ro dezvăluia faptul că procurorii anticorupție verifică modul în care Primăria Piatra Șoiumului a realizat mai multe investiții. Este vorba, în general, de lucrări executate de compania Aqua Park SRL, o firmă de construcții care, în ultimii ani, a intrat puternic pe piața de profil din județul Neamț, executând numeroase lucrări pe bani publici. Din informațiile pe care le deținem, anchetatorii ar fi interesați de o serie de lucrări realizate de Aqua Park SRL pentru primărie, în perioada 2012-2016. Ar fi vorba de lucrări de întărire a malurilor pâraielor Calu și Iapa, asfaltarea drumului comunal din satului Poieni, dar și reablitarea Căminului Cultural. Vorbim de investiții de milioane de lei, realizate de către Primăria Piatra Șoimului cu fonduri de la bugetul local, dar și cu bani obținuți pe OG 28. Procurorii doresc, printre altele, să afle dacă costurile lucrărilor au fost supraevaluate și de ce, în cazul unor lucrări afectate de către indundații, primăria a fost nevoită să cheltuiască alți bani în condițiile în care respectivele construcții s-ar fi aflat în garanție.

Daniel MURARU

Citeste si:

DNA s-a băgat și în afacerea gabioanelor Aqua Park

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Parerea Mea 22 iunie, 2017 at 15:05 Răspunde

    Daca i-ar baga putin la beci, intr-o saptamana ar vomita tot si probabil s-ar afla mult mai multe. Dar pe cand anchete DNA si la Savinesti unde primarul a vandut islazul comunal iar in halda de gunoi unde e si balastiera Aqua Parrc si a celeilalte firme a lui Vlasie, Stef Edil CDP, izvorasc munti de balastru si nisip fara ca cineva sa plateasca vreo taxa catre statul roman. Sa nu mai vorbim de miliardele aruncate pe asfalt de proasta calitate cumparat la pret de autostrada

  2. mihnea 22 iunie, 2017 at 22:32 Răspunde

    Oamenii de afaceri de succes (o mare parte) – Sunt indivizi parveniti, plecati de la statutul de neica-nimeni si ajunsi mari prin conjucturi ce depasesc limitele legii constant. Ce nu inteleg acestia este faptul ca o sa le iasa pe ochi toate hotiile. Cam incet, dar sigur. Sa nu va doriti niciodata sa fiti in locul lor pt ca astia nu au viata linistita. Traiesc pe fuga, urat, cu multa frica, prizonieri ai combinatiilor penale si permanenti cotizanti semnificativi la cealalta categorie de scursuri ale societatii – politicienii. Acest exponent local, Ginel, este un tip consumat si mentinut captiv in circuitul sifonarilor masive de bani publici, frica de puscarie reprezentand un argument solid in acest sens. Se pare, totusi, ca este adeptul trocurilor cu anumite institutii pentru a-si salva pielea. Si multi tremura in aceste ceasuri. Pana la urma, fiecare va ajunge acolo unde-i este locul, dupa fapte. Tic-tac.

  3. valisor 23 iunie, 2017 at 08:04 Răspunde

    Adică l-au dibuit pe acarul P(sau p, nu sunt sigur)ăun? Bravo, tipic ADN de DNA! Asta nu e bârnă, ci e grămadă de bârne, grămadă aparent dezordonată, aparent pentru noi despre ochii lor, în realitate foarte ordonată de ei întru dezordonarea ochilor noștri. Astfel, la ce face DNAul, ne uităm ca curca-n lemne, cu teamă și cu încredere că ne apără și ne păzește de năpârci, paiangăni și alte coropișnițe. Dacă cele rele se tot spală, de ce totuși cele bune se tot scad în loc să se adune și unde e ele? Nu e că munca DNAului e munca lui Sisif, e că ochii noștri sunt mult prea prăfuiți și chiar deloc nu mai depinde de noi, care popor, să cârmim spre decență destinul României. O soluție, poate singura, părerile mele, ar fi că, cu o strategie genială, să ne întindă Neamțul(cu N mare, cum e P la Președinte, dar se citește mic) salvatoarea mână de anticipate. Marea problemă de rezolvat e că cuie ar putea să dea în sarcină toate sarcinile! că cine se gândește la vreun „Orban”, sau la vreun alt fel de autoblocat foarte politic, se gândește degeaba, dar este totuși unul care are sub chelie toată flota necesară să ne ducă la un mal, numai nu pot eu să zic, că ar fi prea mulți tâmpiți care m-ar înjura fără să se cugete și, nu mi-e de alta, de doar asta că sunt suficient de tănău cât să mă iau în gură cu fiecare și aș fi numai bun de balamuc. Deci, părerile mele e să n-am nicio părere, decât doar că la Piatra n-o să muște nimeni din toate mâinile care l-au hrănit.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.