Accident „rezolvat” de un politician: 200 de milioane oferiți în biroul procurorului

3
806

La mai bine de opt ani de la producerea de către Gheorghe Pistol, actualul primar al orașului Buftea, județul Ilfov, a unui cumplit accident rutier soldat cu decesul unui bărbat, eveniment care a avut loc pe raza localității nemțene Dumbrava Roșie, ies la iveală noi detalii interesante. Într-o discuție filmată cu camera ascunsă de reporterii unei televiziuni centrale, mama decedatului a declarat că a primit de la Pistol 200 de milioane de lei vechi pentru a nu se constitui parte civilă în dosar. Grav este că, din spusele femeii, tranzacția ar fi avut loc chiar în biroul procurorului de caz.

Mama decedatului: M-am dus cu Lenuța și cu fata mea…

Reporter: La Poliție sau Parchet?

M.D.: Parchet!

R.: Era și Pistol acolo? La Parchet?

M.D.: Da, da, da, a fost! A mers!

R.: Când v-ați înțeles la sumă, la Parchet sau aici, în fața casei?

M.D.: La Parchet!

R.: Era și procurorul acolo când v-a dat banii?

M.D.: Da! Cum, fără procuror?! Eu plângeam că eram vai de capul meu

R.: Dar v-a dat 200 de milioane ca să n-aveți pretenții?

M.D.: Da!!!

Un martor la accident, filmat cu camera ascunsă, a declarat că pe carosabil nu a fost identificată nici o urmă de frânare, iar victima a fost dusă pe capotă 250 de metri. „Era rupt în două, jumătate era în mașină, jumătate era pe capotă. Îl țineau hainele!”

De asemenea, un văr de-al decedatului a declarat că tragedia a fost urmată de o alta, fratele bărbatului punându-și capăt zilelor, chinuit de gândul că a cheltuit pe băutură parte din banii dați de Pistol.

Vărul decedatului: Să iei viața unui om și să-i dai 200 de milioane…

Mama decedatului: Omul mi-a dat banii!

V.D.: Dar el (n.r. Pistol) n-a venit la babă, să-i dea babei toți banii… I-a dat feciorului ei, alt alcoolic. Ăla, după ce i-a… toți banii, s-a dus și s-a spânzurat aici în casă. Deci ăla s-a spânzurat din cauză că i-a cheltuit banii ăstuia care era mort.

VEZI DECLARATIILE AICI: Martori accident Pistol

Pistol se întorcea de la lansarea candidaților PDL

Tragedia în care a fost implicat actualul primar PNL al orașului Buftea, s-a consumat la sfârșitul lunii octombrie 2008, exact în seara în care PDL-ul și-a lansat candidații la alegerile parlamentare din acel an. Evenimentul a avut loc pe stadionul Ceahlăul și a adunat la Piatra Neamț toți liderii importanți ai partidului, în frunte cu Gheorghe Ștefan, gazda manifestării. Au fost prezenți Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Elena Udrea, etc. Gheorghe Pistol, care la acea vreme era consilier județean PDL la Ilfov, nu a avut cum să rateze marea întâlnire cu șefii de partid și a venit la Piatra Neamț. Puțin după ora 20.00, Pistol s-a urcat la volanul autoturismului său, un Mercedes înmatriculat B-01-GUN, și a plecat spre Buftea. Numai că după câțiva kilometri parcurși, edilul a fost implicat într-un groaznic accident rutier. Imaginile de la fața locului au reușit să-i impresioneze și pe cei mai experimentați polițiști rutieri. Cristinel P., un localnic de 40 de ani, angajat în traversarea străzii, a fost lovit de Mercedesul condus de Pistol. În urma impactului, pietonul a trecut prin parbrizul bolidului și s-a oprit pe scaunul din dreapta soferului. Lucrătorii Poliției Rutiere au făcut cercetări, iar prima concluzie a fost aceea că pietonul traversa strada regulamentar. Adică pe trecerea de pietoni. Acest lucru a fost precizat de Biroul de presă al IJP Neamț în comunicatul pe site-ul instituției.

„Un alt accident terifiant a avut loc vineri seară, în jurul orei 20,30, în comuna Dumbrava Rosie. Cristinel P., de 40 de ani, din localitate, a murit după ce a fost victima unui accident rutier petrecut pe DN 15. Bărbatul se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni si a fost spulberat de autoturismul Mercedes Benz condus de către Gheorghe P., de 36 de ani, din Buftea, judetul Ilfov. În urma impactului, pietonul a fost aruncat pe masină după care a intrat cu capul prin parbriz. Cei prezenti, atît martorii, dar si politistii au fost socati de scena accidentului”, sursa presa locală, cu precizarea că informațiile care au stat la baza realizării articolului au fost furnizate de către Biroul de presă al IJP Neamț.

 Dosarul, soluționat cu SUP la Parchet

Polițiștii rutieri au constatat că accidentul a avut loc pe trecerea pentru pietoni, însă în urma expertizei tehnice s-a stabilit cu totul altceva. În data de 29 mai 2010, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț a dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Gheorghe Pistol, care fusese cercetat pentru ucidere din culpă. Decizia procurorului a avut la bază, așa cum este normal, o expertiză tehnică auto. Expertul a constatat că viteza mașinii, înaintea impactului, a fost de aproximativ 50 km/h. De asemenea, s-a stabilit că victima nu era pe „zebră”, așa cum consemnaseră polițiștii rutieri, ci la 6-8 metri de aceasta. Pietonul era băut bine și s-a mai și angajat în fugă în traversarea străzii. În aceste condiții, soluția procurorului a fost de scoatere de sub urmărire penală (SUP).

Daniel MURARU

Citeste si:

CINE L-A SCOS DE SUB URMĂRIRE PENALĂ PE „UCENICUL LUI GIGI BECALI”

EXCLUSIVITATE! IMAGINI CUTREMURĂTOARE DE LA ACCIDENTUL PRODUS DE UN CUNOSCUT POLITICIAN

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Isa 23 mai, 2017 at 06:54 Răspunde

    Atita costa viata unui om? Dar oare libertatea lui Pistol cit a costat si cit va mai costa? Politistii, procurorii, cred ca se simt ok, doar nu l.au sfirtecat ei….

  2. valisor 23 mai, 2017 at 13:07 Răspunde

    Poate bagă ăștia o OUGee de micșorare a cotei de omorât pietoni pe trecere, că nu am așa multe parale, iar țoacla mea se tot ambalează singură-n șură în așteptarea unor meeting-uri… știu yo cu cine!…

  3. Daniel 23 mai, 2017 at 21:32 Răspunde

    Din păcate banii rezolva orice. LegEa e ca o bariera:dulăii sar peste ea,cățeii trec pe sub ea iar boii ramân. Procurorul va plăti si el cândva nimic nu rămâne. ………

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.