Ministrul Sănătății merge la „turnulețele gemene” de 75.000 de euro

3
393

Florian Bodog, ministrul Sănătății, și Gabriel Petrea, ministrul Dialogului Social, fac astăzi o vizită în județul Neamț, printre obiectivele ce urmează să le viziteze fiind și Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman. Cum am aflat destul de târziu de vizita celor doi demnitari, deoarece Prefectura Neamț a luat decizia să elimine atacul.ro din lista publicațiilor care primesc comunicate de presă, ne grăbim să transmitem un mesaj domnilor miniștri. Ei bine, domnilor miniștri, pentru că suntem convinși că gazdele nu vor binevoi să vă prezinte toate investițiile, o să vă spunem noi câteva lucruri despre una dintre acestea. Este vorba de o investiție făcută din bani de la Consiliul Județean Neamț pentru demolarea coșului vechi, din cărămidă, de la centrala termică a spitalului și înlocuirea lui cu alte două noi, din tablă sau inox. Așadar, toată lucrarea, ce a însemnat demolarea coșului din cărămidă și montarea coșurilor noi, a costat Consiliul Județean Neamț nu mai puțin de 336.000 de lei, adică aproape 75.000 de euro. Prețul, spun specialiștii cu care am discutat, este un exorbitant, asta apropo de chivernisirea banului public în domeniul sănătății. Până când o să redăm pe larg toată această afacere, le transmitem celor doi demnitari doar atât: contractul a fost câștigat de o firmă din Galați care are ca obiect principal de activitate „comertul cu ridicata nespecializat”. Așadar, o firmă ce activează în comerț a realizat această investiție de câteva zeci de mii de euro la Spitalul de Psihiatrie din Roman. Înființată în anul 2014, societatea gălățeană a avut, în 2015, o cifră de afaceri de 298.519 lei, cu 6 angajați. A încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 2.471.464 lei, având 5 angajați. Adică de aproape zece ori mai mare decât în 2015. „Explozia” în afaceri se explică și prin contractele pe care societatea gălățeană le-a „prins” cu instituția Consiliului Județean Neamț, contracte pe care o să le prezentăm în viitorul apropiat. De asemenea, o să explicăm și cum a reușit societatea cu pricina să se aboneze la banul public din Neamț. Până atunci, un moment de „reculegere” dedicat risipei banului public pentru Sănătate, chiar este de indicat. Dacă se poate, în fața „turnulețelor gemene” din curtea Spitalului de Psihiatrie din Roman, o investiție mult supraevaluată. Așa cum spuneam, peste 70.000 de euro toată nelegiurea. Mai exact, 336.000 lei sau, în euro, 74.570. Vom reveni.  

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. mihnea 19 mai, 2017 at 11:55 Răspunde

    Ca sa intelegem. Astia au distrus un turn din caramida si a pus doua burlane din tabla pe care au cheltuit 75.000€?!!!! In plus, intelegem ca firma asta din Galati a prosperat din contracte cu CJ Neamt? Precis e o conexiune in zona CJ-ului. Poate va taia panglica ministrul sanatatii. Astia nu mai au nici DUMNEZEU!

  2. Andrei 19 mai, 2017 at 15:20 Răspunde

    De parca i-ar interesa ce furaciuni mai fac astia aici si aiurea! Cu turnuri, fara turnuri, ma surpinde ca nu exista vreo achizitie de la care sa nu-si traga partea. Am inteles, e foame, mare foame, dar in halul asta? Nu mai au nicio limita?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.