VIOLUL ȘI FRAUDA, „SPECIALITATEA CASEI” LA LICEUL BORCA

25
311

În 1977, autoritățile comuniste au luat decizia să închidă liceul de pe Valea Bistriței, măsura venind după ce doi profesori au fost acuzați că au întreținut relații sexuale cu două eleve, deși alții afirmă că la mijloc a fost vorba de viol, nu de act sexual asumat de cele două adolescente. Indiferent de variantă, fapta este una gravă, pentru că vorbim de relații sexuale între profesori și eleve. Redeschisă după Revoluție, unitatea de învățământ a revenit, în ultimii ani, în atenția comunității cu fapte care nu-i fac deloc cinste: examene fraudate, încăierări în sălile de clasă și… „specialitatea casei” – violurile.

Scandal după scandal

În județul Neamț nu există unitate școlară care să fi fost implicată în atâtea scandaluri ca Grupul Școlar „Mihail Sadoveanu” din Borca. Cel puțin în ultimii ani de când director este profesorul Vasile Amariei, un director cu trecere la Inspectoratul Școlar Județean. Pentru că nu se explică de ce, după atâtea scandaluri petrecute în Liceul Borca, nimeni nu i-a mișcat directorului Amariei nici măcar un fir de păr. Iar evenimentele reprobabile s-au ținut lanț, de la acuzații de fraudă, anchetate de către autorități, la bătăi între elevi în sălile de clasă și violuri. Ultima faptă de acest gen a avut loc vinerea trecută, când o elevă din clasa a X-a E a reclamat la Poliție că a fost violată în ora de Tehnologie. De vineri și până în prezent au apărut însă tot felul de informații, cele mai multe dintre ele încercând să arate că la mijloc nu a fost vorba de un viol, ci de un act sexual asumat, etc. Este clar că cineva, dată fiind gravitatea celor întâmplate, încearcă să pună batista pe țambal. În acest sens, problemele pot fi rezolvate foarte simplu, victima putând fi convinsă să-și retragă plângerea depusă împotriva agresorului. Chiar dacă se va întâmpla astfel, iar lucrurile par a merge în această direcție, rămâne totuși actul sexual consumat în timpul unei ore de la care profesorul a lipsit. Nu ne-ar mira ca direcția să fie aceasta, mai ales că ne-am obișnuit cu mușamalizările incidentelor care au avut loc în ultimii ani la Liceul Borca. Până a vi le prezenta pe cele mai importante, să reamintim că unitatea școlară, înființată în anii 50, a fost zguduită, în 1977, de un scandal monstru: doi profesori au fost acuzați că au întreținut relații sexuale cu două eleve de liceu, iar desfătul trupesc se consuma de cele mai multe ori în internatul școlii. După acest scandal, autoritățile de la acea vreme au decis să închidă liceul, însă oficial s-a spus că decizia a avut la bază un proces de reorganizare a învățământului preuniversitar, liceul fiind transformat în școală generală de 10 ani. Și acum există voci care afirmă că scandalul sexual a fost cel care a dus la închiderea liceului. După Revoluție, în anul 1990, liceul de la Borca s-a reînființat, însă scandalurile se țin în continuare lanț.

7 ianuarie 2014 – elevă violată de un tânăr de 30 de ani

În ianuarie 2014, o adolescentă de 16 ani, elevă la Grupul Școlar Borca, a fost violată de un individ de 30 de ani. Inițial, informațiile au arătat că fapta s-ar fi petrecut într-o anexă a unității școlare, însă ancheta avea să stabilească cu totul altceva, respectiv că eleva a fost abuzată în locuința unui amic al violatorului. Victima locuia într-o localitate învecinată comunei Borca și făcea naveta la școală în fiecare zi. În data de 7 ianuarie 2014, după orele de curs, fata ar fi mers la un bar din Borca, loc de unde a fost luată de cel care a violat-o. Directorul Amariei a aflat și el de incident abia după o săptămână de la comiterea lui. Generalul Generalul Viorel Stan, șeful Inspectoratului Școlar Neamț, a aflat de viol de la ziariști și s-a arătat deranjat că directorul liceului nu l-a informat.

1 octombrie 2015 – elev băgat în spital după o lovitură în testicule

Un alt incident petrecut la Grupul Școlar „Mihail Sadoveanu”, despre care generalul Stan a aflat tot de la jurnaliști, a avut loc în data de 1 octombrie 2015, când o elevă de clasa a X-a și-a băgat în spital un coleg. Incidentul a avut loc în pauza de dinaintea orei de religie, în sala de clasă. O adolescentă și-a amenințat un coleg, care o necăjise, că-i va aplica o lovitură într-o zonă sensibilă dacă nu se liniștește. Hârjoana a continuat, iar fata și-a pus amenințarea în aplicare. Urmarea: elevul a leșinat, fiind transportat la spital unde medicii l-au diagnosticat cu fisură de uretră. 

„Nu am fost informat despre ce s-a întîmplat acolo, dar voi lua legătura cu directorul și voi trimite o echipă în teritoriu, să stiu exact cum stau lucrurile. Voi urmări modul în care conducerea școlii va acționa atât pentru pedepsirea vinovaților – cadre didactice și elevi, cât și prevenirea ca pe viitor să nu se mai întâmple asemenea incidente într-un sistem de învățământ care se vrea european“, declara generalul Stan la o zi de la incident.

Substituiri la examenele de diferență și fraudă la Bac

În octombrie 2014, Grupul Școlar „Mihail Sadoveanu” a fost zguduit de un scandal care are toate șansele să se finalizeze în instanță. Totul a ieșit la iveală în momentul în care s-a constatat că la una dintre probe în locul persoanelor care ar fi trebuit să susțină examenul de diferență s-au prezentat altele. Examenul de diferență a fost organizat pentru 20 de elevi care terminaseră 10 clase și au dorit să-și continue studiile. Conform metodologiei, cei în cauză au fost obligati să sustină examene de diferentă la mai multe materii: matematică, biologie, istorie, informatică, logică etc. Surpriza avea să apară la ultimul examen, cel de logică. Profesorul examinator Dumitru Ionită a constatat că patru dintre elevi nu sunt prezenți, în locul lor fiind alte persoane. Profesorul a anulat imediat lucrările, decizia sa având să-i aducă ulterior și o plângere la minister. Cel acuzat s-a apărat, spunând că a acționat legal. „Am anulat patru teze, însă nu am dat pe nimeni afară din clasă. Decizia de a anula lucrările am luat-o pentru că am constatat că persoanele care se prezentaseră la examen nu erau cele care ar fi trebuit să fie. Cei care trebuiau să fie în clasă și să susțină proba au fost substituiți cu alte persoane. Doi părinți doreau să dea examenul în locul fiilor, iar două soții în locul soților. Îmi amintesc că le-am întrebat pe cele două doamne unde se află soții lor și de ce nu sunt la examen. O doamnă mi-a spus că soțul ei este în Suedia, iar cealaltă a precizat că soțul este în Anglia. Așa că decizia de a anula lucrările a fost una firească. Cum aș fi putut să accept ca alte persoane să dea examenul în locul celor care ar fi trebuit să fie în clasă?”, a declarat profesorul Ioniță. Cum înaintea examenul de logică au avut loc altele, la alte materii, se pune întrebarea dacă nu cumva elevii aflați în Anglia și în Suedia nu au fost înlocuiți si la aceste probe de către soțiile lor. Nu ne îndoim că la această întrebare va oferi un răspuns clar ancheta polițiștilor bicăjeni. Povestea a îmbrăcat haine penale, iar în toamna anului trecut, polițiștii au dispus începerea urmăririi penale împotriva a 24 de învinuiți. Aceștia provin atât din rândul cadrelor didactice, dar și din afara unității de învățămînt, aici fiind vorba în special de cei care au substituit persoanele ce ar fi trebuit să susțină examenele de diferență. În ceea ce privește infracțiunile de care sunt acuzați cei 24 de învinuiți, la loc de cinste se află falsul sub semnătură privată, falsul și uzul de fals, însă numărul faptelor imputate celor implicați în această afacere este mult mai mare. Dosarul, care a stat la Poliția Bicaz fix doi ani, urma să fie înaintat procurorului cu propunere de trimitere în judecată a celor vizați.

După izbucnirea scandalului în presă, generalul Stan declara că așteaptă demisia directorului Amariei, ceea ce, evident, nu s-a întâmplat.

 „Ce s-a întâmplat la Borca e foarte grav. Sunt extrem de curios să aflu care e părerea politistilor în acest caz, câte cadre didactice sunt implicate, persoane substituite și multe alte aspecte care se vor pune la punct în cadrul anchetelor în desfășurare. Cert este că sunt multe lucruri de pus la punct și nu mi-e deloc ușor să le explic celor din minister ce «istorii» s-au întâmplat la Borca. Directorul are și el o mare vină, mai ales că a fost președinte al comisiei de examen, deci răspunde de tot ce înseamnă testarea respectivă. Eu îl aștept și cu o demisie din funcție. Nu exclud nici o decizie de-a mea privind schimbarea lui, dar mai sunt niște amănunte pe care trebuie să le aflu, să fie întemeiată hotărârea de a-l înlocui din funcție“, declara, în octombrie 2014,  inspectorul general Viorel Stan.

Lucrurile nu s-au liniștit, iar la examenul de Bacalureat din vara lui 2015, polițiștii au descins la liceul din Borca. Patru absolvenți au fost eliminați din examen cu Poliția, întrucât asupra lor au fost găsite telefoane și căști. Dosarul penal se află în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț. Cei patru elevi, care aveau asupra lor telefoane și căști, lucrau după un plan bine stabilit dinainte. După ce aflau subiectele, elevii se deplasau în toaletă unde ar fi urmat să ia legătura cu cineva din afara unității școlare care i-ar fi sprijinit în rezolvarea lor.

„Cu profesorul Amariei în funcția de director, prestigiul școlii a fost știrbit”

În toamna anului trecut, doi profesori de la Grupul Școlar „Mihail Sadoveanu” i-au cerut ministrului Educatiei, Mircea Dumitru, să nu accepte candidatura pentru funcția de director, la examenul ce urma să aibă loc peste câteva zile, a profesorului Vasile Amariei, nimeni altul decât directorul în funcție. Profesorul Dumitru Ioniță a înaintat Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice un memoriu în care arată de ce Amariei nu merită să ocupe în continuare funcția de director al liceului din Borca. În scrisoarea transmisă la București, profesorul afirmă că prestigiul școlii a fost știrbit de când în fruntea acesteia se află, de aproximativ 6 ani, profesorul Amariei, care ar fi fost numit pe criterii politice.

Iată câteva fragmente din scrisoarea înaintată la Ministerul Educației și Cercetării Științifice:

 „Îmi desfășor activitatea didactică în cadrul Liceului Borca de aproximativ 30 de ani. Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” s-a bucurat de un prestigiu deosebit pe plan județean, respectiv național – deontologia cadrelor didactice, olimpiade școlare – concursuri, prin oamenii pe care i-a format, unii ajungând chiar academicieni. Prestigiul acestui liceu a fost știrbit de când este condus de profesorul Vasile Amariei, numit politic prin delegație. Principala sa preocupare o reprezintă gestionarea firmei sale, ținerea evidenței contabile a unor societăți, botezuri, nunți, filmări, etc”,

 

 „Inspectoratul Școlar Județean Neamț nu a efectuat nici o anchetă administrativă, actualul director fiind sprijinit, iar faptele au fost acoperite de actuala conducere a inspectoratului. Au mai fost și alte fapte grave, viol, accidente – fracturi, dar mușamalizate. În condițiile date, o asemenea persoană (n.r.Vasile Amariei) mai poate ocupa o funcție managerială”

 „Fiindcă nu m-am raliat falsului de la examenele de diferență, s-a găsit drept chichiță sancționarea noastră cu mustrare scrisă cu avertisment, pe motiv că nu am fi participat la câteva consilii profesorale. Asta s-a întâmplat în condițiile în care se știa foarte bine, pentru că înștiințasem conducerea liceului, că tatăl nostru era grav bolnav și avea nevoie de îngrijire permanentă. Decizia de sancționare am atacat-o în instanță, iar Tribunalul Neamț – Secția Civilă, ne-a dat câștig de cauză. Din păcate, cheltuielile de judecată sunt plătite din bugetul liceului și nu de către cei care au greșit, sancționându-ne fără temei”

După trimiterea memoriului la minister, atacul.ro l-a contactat telefonic pe directorul Amariei pentru a-și expune un punct de vedere, însă profesorul a refuzat să comenteze acuzațiile lui Dumitru Ioniță, motivând că va face acest lucru numai după ce va intra în posesia documentului în care este incriminat.

Revenind la ultima ispravă de la Liceul Borca, respectiv cazul elevei violată în clasă de un coleg, suntem foarte curioși să aflăm unde se afla profesorul de tehnologie care nu a ținut ora, dar și directorul unității școlare. Și asta pentru că fapta s-a petrecut puțin după ora 11.00, când, în mod normal, si directorul Amariei ar fi trebuit să fie în liceu.

Daniel MURARU

25 comments

 1. valisor 16 ianuarie, 2017 at 13:18 Răspunde

  Am înțeles că se numește Liceul TEORETIC Mihail Sadoveanu. Profesorul de tehnologie s-o fi simțit practic în plus. Poate că ar trebui schimbate denumirea și profilul (psihologic, dacă se poate); n-am sugestie că cum. Redesființarea iese din discuție, că asta ar arunca Borca de tot în jungla Mediului Ev.

  și, nu știu cum, tot la asta ajung, e ca un făcut: fi-ne-ar a dracului votelnița cu care ne-am autoviolat a nenumărata oară pi unșpși!

  • CINEVA 8 februarie, 2017 at 21:39 Răspunde

   Evului Mediu se scrie corect, și ar trebui să te desființeze cineva pe tine și aruncat într-o groapă, să nu mai știe nimeni nimic de tine băi fraiere !

 2. ha ha ha 18 ianuarie, 2017 at 17:22 Răspunde

  politia sa faca ancheta ? pai nevasta sefului de post din borca a fost angajata de amariei de 2 ori fara concurs la liceul borca – laboranta, bibliotecara … acui functionara la primaria borca fara concurs . manolache tre sai spele picioarele lui amariei… ha ha ha … nu numai ilegalitatile

 3. Emilia Amariei 19 ianuarie, 2017 at 21:54 Răspunde

  Rămân uimită de iuțeala cu care se decide să fie închisă o școală cu tradiție! Directorul acestei școli, ar trebui, oare, să monitorizeze fiecare elev în parte? Vă grăbiți să judecați , făcând un joc politic al cuiva din umbră, care dorește distrugerea comunelor din România, care au mai rămas neatinse!!!
  Chiar nu se poate privi puțin mai obiectiv, luând în calcul meritele acestei școli, în care și eu am învățat la rândul meu, și de pe băncile căreia au pornit în țară și în lume oameni care fac cinste României? Vă aruncați să acumulați rapid toate faptele rele, aflați că acestea există în aproape toate școlile României. Specific românesc, ne aruncăm unii asupra altora , ne devorăm, ne desființăm, și mai așteptăm să ieșim din problemele cu care ne confruntăm! În loc să căutăm soluții, arătăm cu degetul spre un liceu care nu este cu nimic mai prejos decât altele din țară. Hai, desființați totul, fabricile s-au dărâmat, agricultura s-a distrus, mai desființați-ne școlile și apoi vă întrebați de ce nu evoluează țara noastră. Iată de ce, nu există unitate, nu există dialog, nu există colaborare! Cum vă permiteți să catalogați un om ca domnul director Amariei, recunoscut de toți ca un om și un director minunat, ca fiind responsabil de aceste fapte? Uscături au fost și vor fi mereu, unicul care este responsabil ar fi profesorul care a lipsit de la oră. Pentru 3 persoane care pătează onoarea școlii, gata, dragilor, ați și desființat școala? Al cui jos îl faceți, de fapt? Nu, nu vi se va îngădui să vă atingeți de acest liceu, nici de directorul lui. Dacă va fi nevoie , vom ieși în stradă, vom merge la guvern, vom face scrisori deschise, vom lupta până la capăt pentru Liceul din Borca!

  • soraluamariei? 20 ianuarie, 2017 at 18:13 Răspunde

   3 persoane zici ? Pai cu tine sora lu amariei care ai fost anchetata recent de isj in urma reclamatiei pe care ti-am facut-o noi parintii ca nu-ti faci treaba la clasa primara, la minister, cat fac? Stii sa aduni ? Aduna-l si pe fratetu …. sa iesiti 5 nu 4 ca la mort . liceul borca NU ESTE AMARIEI ! A fost si este cu oameni si realizari minunate dar nu ale lu amariei … NU MAI PUNE TU EGAL CU AMARIEI tu sora lu amariei…

   • pentru_o_corecta_informare 21 ianuarie, 2017 at 11:56 Răspunde

    Mă îndoiesc că acel comentariu a fost pus de sora lui Amariei. Nu cred că și-ar fi dat numele real. Eu știu că la Borca există mai multe persoane cu acest nume, nu toate rude cu directorul.
    În principiu, însă, aveți dreptate : Liceul Borca nu este egal Amariei, deci încetați, domnule ziarist cu atacurile murdare în care târâți școala și comunitatea din Borca !

   • Bucur Ionut 22 ianuarie, 2017 at 14:18 Răspunde

    Cat despre sora lui Amariei, mi-a fost invatatoare, profesionist si om adevarat, iar reclamatia a fost facuta de unii „colegi” , nu de parinti, din ura nu pentru ca nu si-ar face treaba.

   • Emilia Amariei 23 ianuarie, 2017 at 20:22 Răspunde

    Nu sunt sora lui Vasile Amariei, în primul rând! În al doilea rând se vede clar că totul este aranjat.
    La toul pe care scrieți se vede că este răzbunare personală! M-am lămurit ce se ascunde în spatele acestui scandal.

   • Emilia Amariei 23 ianuarie, 2017 at 20:31 Răspunde

    Nu sunt sora lui Vasile Amariei, în primul rând! În al doilea rând se vede clar că totul este aranjat.
    La tonul pe care scrieți se vede că este răzbunare personală! M-am lămurit ce se ascunde în spatele acestui scandal. Da, liceul din Borca este „Mihail Sadoveanu” și nu Amariei, însă din comentariul dumneavoastră se vede unde țintiți. Noi apărăm un liceu și protestăm împotriva desființării lui, nu avem interese personale de apărat aici. Vindecați-vă de ură și încercați să depășiți răzbunările personale, altfel nu vom putea face nimic pentru acest liceu. Dezbinarea este specifică oamenilor de joasă vibrație, iar acești oameni niciodată nu vor contribui la binele comunității. Comentariul dumneavoastră se aseamănă cu al unei țațe analfabete.

 4. anka 20 ianuarie, 2017 at 00:18 Răspunde

  Idioti mai sunteti, voi comentatori tâmpiti si voi,mari jurnalisti ce faceti copy-paste,exacerbând totul,fără niciun scrupul, la multele aiureli insirate de alti idioti.Ce mare tragedie faceti voi din tot nimicul.Chiar câștigati mult din asta?Sunteti plini de răutate.Si de prostie,fireste.V-ati pus pe scoala comunei noastre!
  Ia mai căutați,că găsiti mult mai mari si mai adevarate si in multe alte locuri; si sex, si droguri,si multe alte rele,daca răul vă unge sufletul hain.Desi noua,ca oameni ,ne-ar ajuta povestile frumoase si adevărate.
  P.S.Fata are probleme psihice.

 5. Alksndb 20 ianuarie, 2017 at 08:58 Răspunde

  Toate lucrurile rele le promovați … Dar câte premii a caştigat acest liceu sau câte activități au facut,nu ați scris nici macar un rând. Fiecare liceu are uscaturile ei . La fraza aceea unde spune ca eleva ar fi fost constrânsă să îşi retragă cererea ,aveți dovezi? Sau măcar ştiți că e cu probleme psihice? Din cauza la astfel de elevi , sunteți în stare să denigrati întreg liceul . Mi se pare o nesimțire. Nu ați scrie despre ceva frumos si adevărat când e cazul. Dar minciuni si despre scandal, sunteți primul ! De asta e România aşa cum e . 🙂

 6. nu_credeti_ca_riscati? 21 ianuarie, 2017 at 11:03 Răspunde

  Un ziarist nu ar trebui să aibă o singură sursă de informare (respectiv profesorul Ioniță). Dumneavoastră prezentați în mod repetat doar punctul de vedere al acestuia, care, se știe de ani de zile că este împotriva oricărei persoane ce ocupă funcția de director la școala din Borca și chiar s-a autointitulat ”demolatorul de directori”.
  Nu credeți că riscați atunci când prezentați niște lucruri care s-au întâmplat în urmă cu 40 de ani fără a vorbi cu un martor al acelor întâmplări sau fără a avea un document oficial care să ateste relatările dumneavoastră?
  Nu credeți că riscați atunci când spuneți că s-a fraudat examenul de BAC 2015 doar pentru că au fost prinși la toaletă 4 elevi cu telefoanele mobile ? (la Târgu Neamț tot în 2015 au fost 86 de elevi eliminați chiar din sălile de examen).
  Nu credeți că riscați când spuneți că s-au fraudat examenele de diferență 2014 doar pentru că niște elevi care au terminat clasa a IX-a și a X-a au încercat să copie la aceste examene, dar niciunul dintre ei nu a fost înscris în clasa a XI-a?
  Nu credeți că riscați domnule ziarist? – vă întreabă un profesor de la Borca .

  • Bucur Ionut 22 ianuarie, 2017 at 12:52 Răspunde

   Ca tot spuneti ca sunteti profesor la Borca, imi permit sa va acuz ca sunteti partas la ceea ce a ajuns sa se intample acolo. Nu va acuz de minciunile din presa ci de faptul ca ati acceptat sa stati in aceeasi incapere cu acel mincinos al carui nume am refuzat sa-l mai pronunt inca de cand eram elev, pot spune un elev bun al liceului Borca. Dacă toti profesorii ar fi refuzat sa-i mai raspunda la salut, ar fi incetat sa mai asculte tot veninul turnat de el in ureche, nu ar mai fi ras la glumele lui perfide azi nu s-ar mai bate cu pumnul in piept ca el darama directori. Daca i-ati fi luat apararea la timp fiecarui director care a avut de suferit din cauza lui, daca ati fi sprijinit fiecare elev care doar din cauza lui tremura desi invata suficient de mult, azi nu ar mai fi el delatorul vostru. Din pacate ati acceptat minciuna si mincinosul in scoala dumneavoastra si acum va fi greu sa scapati de ea.

 7. Pensionara 22 ianuarie, 2017 at 10:18 Răspunde

  Este clar ca buna ziua jocul cui il faceti si pe cine aparati. Cunosc individul in cauza de peste 25 de ani si legatura dintre dvs si el poate fi usor devoalata: sunteti cel care i-ati scrisarticolele ”stiintifice” cu marile lui descoperiri. Acestea au ramas simple subiecte de presa da probabil l-au ajutat la obtinerea multelor doctorate. Cunoscind ce a facut in viata lui profesionala se poate usor verifica ca s-a remarcat mereu prin reclamatii asupra colegilor si nu prin rezultate cu elevii si asta o puteti vedea intreband profesori si elevi din toate generatiile. Pentru un individ obscur si pentru a va creste audienta improscati cu noroi intr-o scoala intreaga, in istoria ei si intr-o comunitate intreaga. informati-va si veti vedea ca ce spun este real. Intrebati fosti elevi daca stiu cum si-a facut muzeu acasa si de ce nu da nota 10. In cazul in care nu veti publica si opinia mea – poate nu veti cenzura ce nu va convine, voi gasi cai de a o difuza si de a incepe o actiune de devoalare a detractorului si a legaturii suspecte dintre el si dvs. Chia asa: oare nu ati mers prea departe?

  Admin.: Ce treaba are ceea ce spuneti dumneavoastra cu lucrurile petrecute la acest liceu care face obiectul a doua cercetari penale (examene de diferenta 2014 si Bacalaureat 2015)? Sunt eu vinovat ca o eleva i-a rupt uretra unui coleg, incident petrecut in sala de clasa? Sunt eu vinovat ca mama unei eleve a sunat la Politie ca sa reclame ca fiica ei a fost violata….intr-o sala de clasa a Liceului Borca? De bun simt ar fi fost sa va asumati acest mesaj, nu sa va ascundeti in spatele unui pseudonim.
  A, sa nu uit, m-ati speriat atat de tare ca, iata, v-am aprobat comentariul! Mi-am permis sa va sterg primele doua cuvinte de la inceput, nu de alta, dar ghilimelele pe care le-ati folosit cred ca vi se potrivesc de minune. Pastrati-le!

  • Bucur Ionut 22 ianuarie, 2017 at 12:34 Răspunde

   Ai cenzurat destul domnule…. Inafara de tine, toti cei care macar tangential au avut de a face cu acest „tatic” cum isi spune el stiu cat de gol este pe dinauntru. Generatii intregi de elevi stiu exact ce a facut, cum si-a intregit colectiile si cum umileste si astazi cand discutam atat de democratie elevii, mai ales pe cei buni.. Prin comparatie cu el, directorul Amariei este un OM in adevaratul sens al cuvantului oricate minciuni veti spune si oricat veti cere demisia.

   Admin.: Ghilimelele sa le folositi cand va referiti la dumneavoastra! Vezi raspunsul dat “pensionarei”.

  • Iubire la Borca 22 ianuarie, 2017 at 12:49 Răspunde

   (****cenzurat administrator-limbaj neadecvat) Bai, borcanenilor, cu totii sunteti vinovati! Si, inca una, va meritati soarta!
   Domnu’ Dan, nu mai promova lucrurile rele, ci pe alea bune, va rugam! Nu mai dati copy paste la lucrarile pe care le scrieti, zau! Poate ca profesorii va vor acuza ca v-ati plagiat! La cit ii duce mintea… ! Doi elevi au facut sex intr-o clasa a unei scoli din judetul Neamt, Romania, 2017, deci e vorba de iubire! Asta ar trebui sa promovati: iubirea, toleranta, sprijinul! Cum se iubesc elevii, poate si profesorii prin cancelarie, cum isi ajuta profesorii elevii la examene (vezi fraude), cum il iubeste generalul Stan pe Amarinei (ca nu-l mai schimba odata).
   Miine vreau sa citesc in acest ziar ce afaceri face directorul Amarinei si ce legaturi strinse are cu generalul Stan, si cine sunt acei profesori care au fost implicati in toate fraudele, cu nume, prenume. Si mai vreau sa stiu cine este acel dobitoc care si-a permis sa faca sex cu colega lui in clasa, din ce familie provine, cine este fata si de ce familia nu ia atitudine impotriva derbedeului si, bineinteles, a profesorilor care vor sa acopere abuzul. Si mai vreau sa citesc de ce ziaristul isi permite sa scrie despre Liceul Borca fara a se informa din trei surse! Daca nu stie, sa-i intrebe pe profesori, vad ca ei cunosc mai bine cum sta treaba cu presa? Nu a auzit ca e proprietatea lui Amarinei & Compania? Si, inca una, sa mi se spuna si mie cine este acel profesor Ionita, ca a inceput sa-mi fie simpatic! Daca “demoleaza directori”, de ce naiba nu-l poate demola si pe Amarinei?

   • Bucur Ionut 22 ianuarie, 2017 at 13:18 Răspunde

    Nu va mai prefaceti ca nu stiti numele directorului. În alta ordine de idei, atata vreme cat este o ancheta nu stim inca sigur ce a fost acolo si nimeni nu acopera nici un abuz.

   • Bucur Ionut 22 ianuarie, 2017 at 13:38 Răspunde

    Cat despre afacerea directorului va garantez ca aceasta este incercarea de a ridica nivelul si prestigiul scolii de la Borca. Faptul ca apar anumte fisuri, ca anumite lucruri nu sunt asa cum ar trebui sa fie, ca unii colegi din aceeasi cancelarie nu inteleg sa traga in aceeasi directie nu e vina exclusiva a directorului. Ca absolvent relativ recent al acestei scoli pot spune cu mana pe inima ca aici nu se intampla nici pe departe mai multe rele decat in alte scoli, ba de cand a intrat actualul domn lucrurile au inceput sa fie din ce in ce mai bune. Din pacate nu se poate face totul instantaneu iar lucrurile care au fost facute gresit de catre altii s-au spart in capul lui. Desi presupun ca nu mai aveti putere sa cititi presa și poate nu vedeti acest comentariu, desi banuiesc ca v-ati gandit macar odata sa renuntati, ca fost elev al dumneavoastra, ca om care va apreciază, care stie ca v-ati propus sa faceti doar bine pentru scoala in care ne-am format, va indemn sa nu va plecati capul si sa nu renuntati la visul nostru al tuturor, UN LICEU DIN CE IN CE MAI BUN.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.