Profesorul Năstăselu: „A ÎNCERCA SĂ-I EXPLICI PROSTULUI CĂ ESTE PROST E O PIERDERE DE TIMP”

2
147

A încerca să-i explici prostului că este prost e o pierdere de timp și nu are sens. Atunci laudă-l și sprijină-l să ocupe o funcție, făcându-l să se creadă deștept și important, sperând că, în felul acesta, l-ai potolit. Așa am făcut noi românii în ultimii douăzeci de ani și am ajuns în această situație din care nu ne mai scoate nici dracu. Până și el s-a săturat să ne plângă de milă și ar dori să ne ajute, dar noi nu vrem pentru că trebuie să ne implicăm. Este mult mai ușor să stai deoparte și să cânți proștilor în strună, chiar dacă în felul acesta distrugi viitorul copiilor tăi și al țării. Pentru cei care bat câmpii, luați aminte – democrația înseamnă ordine căci fără ea ajungem la haos și muncă pe baza meritoctației pentru a produce bunăstare.

Deci ordine, muncă = bunăstare ! Fugi domnule de aici cu astea, unde ai mai pomenit așa ceva în România ?

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

2 comments

  1. valisor von somnusor 16 ianuarie, 2017 at 13:48 Răspunde

    Eu crecă egalitatea aia e adevărată. Chiar aici, în România! Unde, mai precis?! În Japonia. În recst, ne e teamă de cutremure. Așa, cu milenara asta nasoleală, care nu-i deloc mișto, am reușit să păstrăm cel puțin fo peste cinci mii de cuvinte care e toate ale noastre pur și simplu; nimeni nu mai are măcar pe-aproape așa ceva, deci poate că prostia asta a noi toții o fi o treabă cam deșteaptă, așa că crez că nu e risipă de verbe și nici tocmai pierdere de sens a timpului pentru ca să ne explicăm. Poate că mă-nșel, dar mai bine să mi-o fac cu mâna me, pân’ n-a apuca-mi a făcea-o altul…

  2. constantin 16 ianuarie, 2017 at 14:47 Răspunde

    e cam tarziu profesore sa mai faci ordine in tara.ce au stricat prostii si hotii in 20 de ani nu poate repara poporul (care mai este)intr-o suta de ani.inafara de bunurile pierdute si furate din averea tarii am pierdut ceva mai de pret-tanara generatie.ce sa invete de bine un tanar de la un politician hot.toti au devenit acuma smecheri nu mai muncesc si fraudeaza si ei cat pot.daca ii povestesti unui tanar despre democratie te trimite la plimbare.nimanui nu ii place ordinea si lucruri serioase.daca un fost plutoner de militie dat afara ca si-a pierdut pistolul din dotare la amante se ocupa acum la cel mai inalt nivel de judet,de educatia tinerilor din scoli ce sa mai vorbim.daca ramurica director educativ la liceul de la batalion,dupa viata de huzur si mare sef la invatamant a devenit peste noapte mare revolutionar fara sa fi participat la evenimentele din 1989 ce sa mai zicem.te admir cai ai putere sa mai scrii.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.