JALE LA BIROUL RUTIER PIATRA NEAMȚ. ȘPĂGI PE BANDĂ RULANTĂ

1
1505

stema-dna-copy

Aproape toti lucratorii Biroului Rutier din cadrul Politiei Piatra Neamt sunt cercetati pentru fapte de coruptie. Noaptea trecuta, procurorii anticoruptie au retinut sapte politisti, impotriva altor sapte fiind luata masura controlului judiciar. Iata si comunicatul DNA:

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 noiembrie 2016, a inculpaților:

ANDRONIC VIOREL, comisar șef de poliție, la data faptei având atribuții de conducere a activității Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale),

CIOLPAN IULIAN, agent de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată (49 acte materiale),
– 4 infracțiuni de fals intelectual,

GREACA MARIUS-LAURENȚIU, agent de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată (50 acte materiale),
– dare de mită în formă continuată (2 acte materiale),
– 3 infracțiuni de fals intelectual,

NEAMȚU CONSTANTIN, agent de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată (30 acte materiale),
– dare de mită în formă continuată (2 acte materiale)

MIZILIGEANU BOGDAN–EUGEN, agent de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (30 acte materiale),

COVASAN DRAGOMIR-LOREDAN, agent de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată (23 acte materiale),
– 2 infracțiuni de fals intelectual,

BERBEC IONUȚ-ALEXANDRU, agent de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată (18 acte materiale),
– 3 infracțiuni de fals intelectual

Inculpații Andronic Viorel, Ciolpan Iulian, Berbec Ionuț-Alexandru, Neamțu Constantin, Miziligeanu Bogdan –Eugen, Covasan Dragomir-Loredan și Greaca Marius-Laurențiu urmează să fie prezentați la data de 10 noiembrie 2016, Curții de Apel Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 9 noiembrie 2016, față de inculpații:

GĂLUȘCĂ IOAN ALEXANDRU, INIMOSU – BOTCĂ IOAN, MUNTEANU MARIUS – IOAN, POPESCU IONUȚ, CHIFU VASILE LUCIAN și ZAHARIA ADRIAN OVIDIU, toți agenți de poliție în cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț – Birourile Rutier și Ordine Publică, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, iar BUGA NICOLAE-CRISTIAN pentru luare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, nominalizați anterior, au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză.
Din mijloacele de probă administrate rezultă că luarea de mită se desfășura ca o activitate repetitivă (115 acte materiale).
În acest context, lucrătorii de poliție, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației, au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 lei de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier.
Inculpații Ciolpan Iulian, Greaca Marius-Laurențiu, Covasan Dragomir – Loredan și Berbec Ionuț-Alexandru au falsificat procesele verbale de constatare a contravenției cu ocazia întocmirii acestora, prin atestarea în cuprinsul lor a unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecința reducerii amenzii.
La datele de 25.04.2016 și 29.04.2016, inculpații Greaca Marius-Laurențiu și Neamțu Constantin au remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită de la conducătorii auto verificați inculpatului Andronic Viorel, în legătură cu atribuțiile acestuia de coordonare a activității Biroului rutier și controlul asupra agenților din cadrul biroului.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații Gălușcă Ioan Alexandru, Inimosu – Botcă Ioan, Munteanu Marius – Ioan, Buga Nicolae-Cristian, Popescu Ionuț, Chifu Vasile Lucian și Zaharia Adrian Ovidiu, trebuie să respecte următoarele obligații:

– să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemați,
– să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău și organul de poliție desemnat cu supravegherea cu privire la schimbarea locuinței,
– să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea lor conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori sunt chemați,
– să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău,
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanțele de dispunere a controlului judiciar,
– să nu exercite profesia în exercitarea căreia au săvârșit fapta,
– să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Inculpaților Gălușcă Ioan Alexandru, Inimosu – Botcă Ioan, Munteanu Marius – Ioan, Buga Nicolae-Cristian, Popescu Ionuț, Chifu Vasile Lucian și Zaharia Adrian Ovidiu li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Tuturor celor 14 inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. valisor 10 noiembrie, 2016 at 13:41 Răspunde

    Mi-a sărit muștarul! Nu mai pot de draci! Vreau să arăt cu degetul spre un INFRACTOR DIN DNA. Nu știu cum se numește, nu știu dacă e cineva sau un fenomen, dar favorizarea infracțiunii și mai ales favorizarea proliferării fenomenului infracționar este, fără îndoială, „păcat de moarte”. Nu are nicio scuză că a așteptat atâta vreme, urmărind, chipurile, cum unii dau și primesc șpăgi, fără să intervină. Sau e pe punctul de a se pensiona și vrea șase luni de merite deosebite? Eu i-aș da șase luni reținere înainte de pușcărie pe viață pentru uneltire împotriva intereselor statului de drept. Crăpa-ne-ar obrazul că pot să-și bată joc unii așa de noi, adică ăsta și ăia al căror nu știu ce țigănesc joc de rahat le îl face. Și crăpa-i-ar mațele „faraonului”, acuma când e iarnă care nu e vară, că cică ar fi el părintele unei justiții independente dar, de fapt, are doar meritul recordului de degenerare a sistemului și i se vede sămânța după fra’su și cocot’sa.
    Păi dacă intru acuma în Poliție și unii veterani au zilnic „bani de bere”, dar eu nu pot ieși cu ei, că-s fraier că nu iau și fac bășcălie pe seama mea în fiecare zi, iar eu văd că le merge și le tot merge… om sunt și nu-s de piatră; părinții m-au educat în spirit civic, școala și ea și-a făcut datoria, eu nu cer și nici nu vânez oportunități dar, dacă se întâmplă „unele circumstanțe” rezonabile, oi fi eu chiar tâmpit? Cu ce mă ajută dobitocul din DNA care îmi asigură un biotop de nu mă pot picura împotriva vântului? Chiar ș-așa, sunt unii (să-i ia dracu pe cei care spun „din păcate prea puțini”, că nu-s deloc puțini), mai ales tineri, care s-au lipit de meserie cu atâta pasiune că merg cu corectitudinea până în pânzele albe. Cunosc vreo doi:
    Nu dau nume, nici nu-i cunosc chiar așa de bine (da’ or’ș’cât…), dintre ei cel puțin unu e radarist în Bicaz. Dacă te amendează și bagi mâna în buzunar, altfel decât ca să plătești amenda, nu te dă în gât, dar ai grijă că pare-mi-se că știa karate… Atenție! Dacă pici pe tura lui și se nimerește să fie fix acolo, poți să ai și stație de extraterestru că tot te-nhață; nu știu cum face, ori e paranormal, ori lucrează cu necuratul, n-ai nici o șansă; dacă totuși se nimerește nu-l vezi de la distanță și n-ai depășit prea mult limita și nici nu-s circumstanțe chiar grave, îți dă flash s-o lași mai moale, c-o fi el drac dar nu-i chiar diavol; mai sunt vreo doi tot așa și chiar și în Piatra, care înțeleg că prevenția e mai tare ca sancțiunea la care s-ar putea nici să nu se ajungă. Cel puțin, știu că este în Piatra o tânără polițistă de la care riști s-o iei pe coajă dacă încerci o cestie de corupție sau îți iese vreo mitocănie. Ar fi în stare să-l oprească și pe „Oprea” dacă ar considera că merge strâmb. Fiică de polițist, inteligentă ca tat’su (că nu-i ca-n bancuri; în realitate sunt mulți polițiști, mai ales dintre foștii milițieni, care au peste un kil juma de creier în cap), da’ și ca ‘mă-sa, așa a fost ea cu noroc, putea foarte bine să se facă ingineră sau doctoriță, totuși a prins de mititică drag de meseria asta și și-o face bine. De-alde ăștia nu-s puțini, sunt mulți, dar n-avem ochi să vedem că se poate și ce zicem că nu există pentru că cei mai mulți dintre noi nu putem. Am degenerat de am ajuns…
    să gândim cu curu când ne alegem reprezentanții. Chiar dacă am vrea să ne folosim capul, nu avem habar să deosebim dreapta de stânga și ne tot dăm cu stângu-n dreptu’. Dacă unu, care știe să gândește, cată să ne deschiză ochii, imediat îl batem în cuie.
    Haideți, măi fraților, să ne înțelepțim ținți minute! și să scăpăm de mizerie, să ne putem bucura în tihnă de aurul pe care munții noștri îl poartă.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.