PROFESORUL NĂSTĂSELU: „CORCITURILE POLITICE AU IEȘIT LA ATAC ȘI PROMIT TOT FELUL DE MINUNI”

2
348

prof-nastaselu-copy

Ce-i de făcut ?

Nimeni nu mai înțelege nimic ! Unii, mă refer aici la politicieni, nu au nici un interes ca noi să înțelegem ceva. Noi, cei mulți, nu suntem interesați să înțelegem nimic, la ce ne-ar folosi ? O dată cu această întrebare stupidă se revarsă peste poporul român marea de resemnare și de fatalitate care îl va îneca cu siguranță. Iar poporul acceptă cu inconștiență această moarte (simbolic vorbind ) fără să schițeze un gest. Pentru ce mai existăm aici dacă nu suntem în stare de nimic ? Ba da, am reușit să devenim paradoxul Europei în multe domenii : o țară dotată dar cea mai săracă, singura cu autostrăzi plătite dar inexistente, țara cu cele mai mari prețuri la orice produs dar cu cele mai mici venituri, locul unde se fură orice dar nu există hoți, țara de unde au dispărut și dispar păduri seculare fără ca cineva să observe acest lucru, patria geniilor iluminate peste noapte și ajunse doctori docenți fără să știe în ce domeniu și-au dat doctoratul, țara analfabeților cu diplome și lista este foarte lungă.

Corciturile politice despre care nu știi ce specie mai reprezintă, au ieșit deja la atac și promit tot felul de minuni, autostrăzi, salarii mari, spitale, piste pentru biciclete, mâncare și mai ales băutură, la această ultimă promisiune românul fiind extrem de sensibil. Ba unii mai darnici promit să înapoieze și unu la sută din ce au furat. Problema fundamentală nu este însă dacă îi mai ascultă sau îi mai crede cineva, ci dacă românii vor face ceva pentru a scăpa de această ciumă politică. Nu veniți din nou cu stupida remarcă ”Ce să faci, nu-i nimic de făcut ! Această idioată expresie este culmea resemnării și a fatalității și nu se regăsește în această formă la nici un alt popor. Dar pe bună dreptate putem întreba, măcar atâta curaj să avem și noi, ce putem face ? Există în România atâtea O.N.G.- uri care pot lua inițiativa organizării unui referendum, procedură absolut legală pentru eliminarea din viața politică pentru totdeauna a celor ce au mai mult de două mandate în parlament. Această măsură este corectă și utilă pentru că am scăpa de cei ce au contribuit la distrugerea și vandalizarea României. Mă auziți domnule Cristian Pârvulescu ? Conduceți ”Pro Democrația” și ați fi cel mai indicat pentru a lua această inițiativă, cu condiția să vreți. Referendumul este calea cea mai simplă pentru a scăpa de holera politică multicoloră care a infectat țara și face ravagii în România. Trebuie să încercăm s-o oprim, căci timp nu mai avem aproape de loc.

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

 

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. nikieu53 17 octombrie, 2016 at 11:30 Răspunde

    Da mai este un referendum legal…dar nu îl aplică cei de la putere, că își pierd scaunele. …si tot așa or să mai treacă multă vreme să vedem pus în aplicare acel referendum de 300 de parlamentari

  2. valisor degicăcontra 17 octombrie, 2016 at 14:46 Răspunde

    Se pare că în România ONGurile, dat fiind ciolănașul european neregurgitabil și atrăgător de muște de partid, au ajuns în același hal de „neguvernamentale” pe cât de neguvernamentale s-au dovedit guvernele României de la o vreme (interbelică) încoace. Deci, ori așa referendum, ori sondaj la comandă… tot un drac. Unealta agricolă! fie furcă, fie coasă… dar chiar ș-așa e o problemă: nu avem „agricultori”, că ne-am format legume.
    De data asta nu mă mai prostește nimeni; nici nu știu dacă s-ar putea mai mult. Halba nu mă mai fentează. Nu mai vin dacă nu m-așteaptă cu butoiul, că mi-a venit mintea la cap; dacă beau suficient de mult… FAC SCANDAL!… chiar ș-așa! Hai Doamne-ajută!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.