Firma „familiei” ALDE a dat din nou lovitura: repară stația de epurare de la Centrul de Îngrijire și Asistență Bozieni

Home » Dezvăluiri » Firma „familiei” ALDE a dat din nou lovitura: repară stația de epurare de la Centrul de Îngrijire și Asistență Bozieni

By admin on aprilie 3, 2018. 2 Comments

Societatea Ecofast Termo SRL, înființată anul trecut, în luna februarie, de către Melu Melinte, fost angajat al Consiliului Județean Neamț și candidat ALDE la alegerile din vara anului 2016 pentru fotoliul de primar din comuna Ștefan cel Mare, a dat din nou lovitura și a prins un contract substanțial cu Centrul de Îngrijire și Asistență Bozieni, serviciu de interes public a cărui activitatea este finanțată parțial din bugetul Consiliului Județean Neamț. La sfârșitul anului trecut, a intrat ca acționar în societate (50 % din părțile sociale) și Viorel Jipa, șeful tineretului ALDE Neamț. Firma, care are ca obiect de activitate preponderent „Lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat”, a ajuns ca la un an și o lună de la înființare să prindă, atenție, 49 de contracte cu bani publici. Vorbim, în aproape toate cazurile, de contracte cu instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Neamț, acolo unde unul dintre vicepreședinți este Ion Asaftei, nimeni altul decât președintele ALDE Neamț, adică șeful pe linie politică a lui Viorel Jipa, și nu numai. Pe lângă Viorel Jipa în afacere mai este băgat un aldist de frunte, respectiv Sebastian Gherasim – vicepreședinte ALDE Neamț. Patron al firmei GSP Axa Grup, Gherasim a venit nu o dată în sprijinul firmei Ecofast Termo SRL, acolo unde socrul său – Melu Melinte, dar și bunul său amic – Viorel Jipa- sunt acționari. Melu Melinte a recunoscut că firma avea, acum o lună și jumătate, puțini angajați, iar contractele câștigate de Ecofast Termo SRL erau rezolvate în subantrepriză prin firma ginerelui. 

Stațiile de epurare, una dintre „specialitățile” SC Ecofast Termo SRL

După cum spuneam, Ecofast Termo SRL a prins, de la înființare și până în prezent, 49 de contracte cu bani de la stat. Vorbim, în general, de contracte încheiate cu servicii publice aflate în subordinea Consiliului Județean Neamț. Cu cei 3,4 sau 5 angajați pe care îi are, Ecofast Termo SRL poate fi un bun exemplu pentru cei care se chinuiesc să pună o afacere pe picioare în România. Cum vorbim de bani publici, ar fi bine ca și autoritățile să se aplece asupra acestei probleme. Dintre cele 49 de contracte, 7 au avut ca obiect „Servicii de întreținere a stațiilor de epurare”. Sumele sunt destul de mărișoare. Prima lovitură a fost dată în noiembrie 2017, când firma lui Melu și a lui Jipa a prins un contract de „Lucrări de reparare și întreținere a stațiilor de epurare” în valoare de 82.604 lei, fără TVA, cu Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni. A urmat, în data de 13 decembrie 2017, un alt contract – „Lucrări de reparare și întreținere a stațiilor de epurare” – în valoare de 46.200 lei, fără TVA, cu Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni. Mai sunt câteva contracte lunare de servicii de întreținere a stațiilor de epurare, toate în valoare de 3.000 de lei.

 76.657 lei în nici 10 minute

 Ultimul contract substanțial prins de Ecofast Termo SRL pe „Lucrări de reparare și întreținere a stațiilor de epurare”, a fost încheiat în data de 15 martie, adică în urmă cu două săptămâni. Valoarea contractului: 76.657 lei, fără TVA, beneficiar fiind Centrul de Îngrijire și Asistență Bozieni. Anterior, adică pe 9 februarie 2018, Ecofast Termo încheiase cu aceeași autoritate contractantă un contract de servicii lunare de întreținere a stațiilor de epurare, în valoarea de 3.000 de lei, fără TVA. Primul contract, în valoarea de aproape 100.000 de lei, cu TVA, a fost inițiat pe SEAP în data de 15 martie, ora 09.01, și atribuit după numai 6 minute. Adică la ora 09.07, Centrul de la Bozieni accepta oferta firmei Ecofast Termo SRL. Interesant, nu-i așa?

Am contactat-o telefonic pe Iuliana Doina Mahu, directorul Centrului de Îngrijire și Asistență Bozieni, și am rugat-o să ne explice ce înseamnă concret contractul încheiat cu firma Ecofast Termo SRL, adică ce servicii prestează angajații societății în schimbul purcoiului de bani. Înainte de a ne ruga să-i oferim răgaz pentru a se documenta mai bine, Iuliana Mahu a recunoscut că-i spune ceva numele firmei și că-și amintește că ar fi fost recomandată de către cei de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni. După ce s-a documentat, Iuliana Mahu ne-a precizat că stația de epurare reprezintă o adevărată problemă. 

„E semnat contactul pe 15 martie. Anterior, s-a lucrat cu această firmă (n.r. contractul de 3.000 de lei din februarie) pentru a vedea dacă respectă condițiile, pentru că stația de epurare trebuie să aibă pe cineva care mereu să vină să o controleze, să ia probe de apă, ca să funcționeze cum trebuie. Am făcut corect, prin SEAP, conform normelor. Contractul este limitat: dacă firma îndeplinește toate condițiile colaborăm, dacă nu, ne oprim. E foarte greu că nu se găsesc firme din astea! Nu sunt persoane calificate. Am avut probleme cu ea anterior, când s-a ocupat o altă societate. În suma de 76.000 de lei intră mai multe servicii. Stația de epurare nu e acoperită și se spune că din cauza asta sunt niște infiltrații și nu avem parametrii normali, așa că o acoperim, dacă așa trebuie. În suma asta intră tot, pentru tot anul. Dacă cumva el (n.r. reprezentantul firmei)nu-mi face în trei luni, asa cum și-a luat angajamentul, am sistat. El trebuie să schimbe tot, pompa, el aduce substație, tot. El face totul, service… contractul e avantajos. Acum să reușească să aducă la valorile normale. Să știți că față de luna trecută e mult mai bine”, a declarat Iuliana Mahu, directorul Centrului de Îngrijire și Asistență Bozieni.

Bine, nici noi nu am spus că acest contract este unul dezavantajos pentru Centrul de Îngrijire și Asistență Bozieni, specialiștii fiind cei care s-ar putea pronunța în acest sens. Doar ne surprinde „explozia” în afaceri a unei firme controlate de oameni importanți ai ALDE Neamț, pe baza unor contracte cu bani de la buget. Numai afacerile cu bani de la stat a adus societății Ecofast Termo SRL, de la înființare (28 februarie 2017) și până în prezent (1 aprilie 2018), o cifră de afaceri de aproape un milion de lei. Performanță, nu-i așa? Iată, membrii de frunte ai ALDE demonstrează poporului că, dacă vrei cu adevărat, poți să faci bani. Poți să închei zeci de contracte cu instituții subordonate Consiliului Județean Neamț. Iar faptul că unul dintre vicepreședinții CJ-ului este Ion Asaftei nu poate fi decât o simplă coincidență, care nu are nicio treabă cu succesul răsunator al firmei cu maximum 5 angajați-Ecofast Termo SRL.

 Daniel MURARU

Citeste si: 

„Familia” ALDE Neamț se căpătuiește. Firma lui Melu și Jipa, 824.504 lei din bani publici

Vicele „Jan” centrează, iar „aldiștii” încasează bani din contracte cu statul

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

2 Comentarii la Firma „familiei” ALDE a dat din nou lovitura: repară stația de epurare de la Centrul de Îngrijire și Asistență Bozieni

  1. Diana   aprilie 4, 2018 at 11:19 am

    La cate datorii au era de asteptat sa se intample. Unde mai pui ca au devent si ordonatori de credite la judet. Trebuie sa ia si ei ce ramane de la altii.

    Răspunde
  2. mihnea1   aprilie 4, 2018 at 6:06 pm

    Se pare ca la mijloc este un troc. Arsene i-a aruncat in spate lui Asaftei responsabilitatea semnarii tuturor documentelor din consiliu, seful ALDE cerandu-i craiului Arsene sa-l lase sa isi ia cota de lucrari (pentru firmele prietene), precum si ocuparea functiilor din administratie care i se cuvin potrivit protocolului de la nivel national (fiecare cotizand cu procente din salariile lunare). Sa nu credeti acum ca Arsene va trai din salariu, el va avea grija ca lucrarile pe bani multi sa ajunga unde trebuie. Veti vedea in perioada urmatoare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.