Halal drum județean! Așa arată DJ 207D Ion Creangă – Icușești

Home » Atac la nesimțire » Halal drum județean! Așa arată DJ 207D Ion Creangă – Icușești

By admin on februarie 21, 2018. 3 Comments

Praf și pulbere. Așa ar putea fi caracterizat drumul județean 207D care face legătura între localitățile Ion Creangă și Icușești din județul Neamț. Și nu numai DJ 207D arată ca după război, ci și 207C, adică drumul județean care leagă orașul Roman de comuna Ion Creangă. Avem de-a face cu două drumuri înguste și pline de gropi, care se află în administrarea Consiliului Județean Neamț. Aceasta este instituția care ar trebui să finanțeze măcar o reabilitare a celor drumuri județene. Ceea ce nu se poate spune că nu s-a făcut, pentru că, din spusele primarului de Icușești, Săbărel Roșu, DJ 207D a fost plombat anul trecut, numai că peticele de asfalt au sărit. De bine ce au fost făcute! Mai mult, o porțiune de aproximativ o jumătate de kilometru este neasfaltată, ceea ce te face să crezi că ești pe un drum comunal sau mai rău. Numai că în Icușești, drumurile comunale arată mai bine decât drumul județean care traversează localitatea.

DJ 207 D și DJ 207C sunt prinse în proiectul Regiunea Nord-Est – Axa Rutieră Strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limita cu județul Bacău. Documentația tehnică a proiectului a fost semnată, numai că până va fi alocată suma necesară va mai trece ceva timp. Și nu este singurul proiect cu care se laudă actual conducere a Consiliului Județean Neamț. Pe hârtie au tot venit bani, ba pentru Axial, pentru heliporturi și altele. Realitatea arată că, cel puțin până acum, am avut parte numai de vorbe și cam atât.

„Drumul județean 207 D este prins în proiectul de modernizare pe POR, pe Axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Icușești, iar de aici spre Bacău. Acum drumul este foarte rău, însă sperăm că va da Dumnezeu și vor veni banii pentru acest proiect. Noi, în ceea ce ne privește, am făcut tot ce ni s-a cerut, am depus documentele solicitate, tot. Nu avem cum să intervenim să-l reabilităm, pentru că nu este drum comunal. Nu putem pune un metru cub de pământ sau balast, pentru că am avea probleme. A fost peticit anul trecut, însă s-au dus plombele. Există și o zonă fără asfalt de vreo 430 metri lungime. Este un deal care a fost afectat de alunecări de teren. Au fost plantați salcâmi și urma să-l asfalteze, însă nu s-a făcut nimic. Arată îngrozitor, ăsta este adevărul. Sunt mai bune drumurile din comuna noastră decât drumul județean. Sperăm că vor fi alocați banii pentru acel proiect și atunci vom avea un drum județean mai acătării”, a declarat primarul comunei Icușești.

Până când vor veni banii pentru proiectul pe POR, nu ar fi deloc rău ca responsabilii din Consiliul Județean Neamț, care nu pierd nicio ocazie să se fotografieze pe sectoarele de drum proaspăt asfaltate, să-și facă poze și pe șoselele județului care arată groaznic. Ar putea să înceapă cu DJ 207 D. 

Daniel MURARU

Citeste si:

Facem heliporturi, dar nu avem o roabă de asfalt pentru un drum turistic

Minciunile anului. Asaftei: Axialul va fi refăcut până la finele lui 2017! Arsene: Podul de la Preluca va fi reparat!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

3 Comentarii la Halal drum județean! Așa arată DJ 207D Ion Creangă – Icușești

 1. FLORIN   februarie 21, 2018 at 2:27 pm

  Asa se fura an de an jumatate din bugetele locale/judetene,zeci de milioane euro.

  Datorita acestor hotii nu sunt bani pentru dezvoltare.

  Re-facem aceleasi lucruri de 20 de ani.

  Drumuri si lucrari facute in bataie de joc cu materiale de proasta calitate si firme la fel.

  De ce incompetentii corupti de la Parchet/DNA nu ancheteaza aceste hotii care continua nestingherite de 20 de ani?

  De ce nu fac expertize tehnice vizavi de executia acestor lucrari de infrastructura?

  De ce nu sunt bagati in puscarie cei care semneaza receptia acestor lucrari?

  De ce aceste firme nu sunt puse sa refaca lucrarile de infrastructura facute in bataie de joc?Sa vedem daca a 2 a oara isi mai permit sa dea spaga 30% si sa faca asemenea lucrari de mizerabile.

  A 2 a oara vor da spaga 1% si vor face lucrarea ca la carte pentru ca altfel vor sti ca ei vor plati cu banii de acasa.

  Deci vedeti,lupta impotriva coruptiei e praf in ochii prostilor care proslavesc anchetele de 2 bani ale DNA-lui cu rezultate ZERO.

  Dupa cum scrie /vede hotiile continua pe fata.Nu are cine sa le opreasca,in nici un caz DNA-ul.

  Răspunde
 2. mihnea1   februarie 24, 2018 at 8:24 am

  Asteptati mult si bine pana va asfalteaza cineva drumul. Poate v-a promis arsene, dar acum e ocupat. E cel mai bun exemplu al minciunilor celui de-si facea poze pe utilaje si dadea directive despre cum trebuie asfaltate drumurile. Nu a facut nimic, nici drumuri, nici poduri, nimic din ce a promis. Doar au devalizat bugetul public. Atat!

  Răspunde
 3. nimda   februarie 25, 2018 at 4:02 pm

  FLORIN, thanks! And thanks for sharing your great posts every week!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.