Cum l-a îmbogățit politica pe Ionel Arsene. Mașini de lux și sute de mii de euro fără justificare. Autoritățile au luat poziția struțului

13
2060

 

Președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene (foto din anul 2012), trimis astăzi, 22 februarie, în judecată de către procurorii anticorupție în stare de arest preventiv, în două dosare penale de trafic de influență, i-a priit bine de tot politica. A intrat în Parlamentul României în anul 2012, după eșecul de la alegerile din 2008, când se putea lăuda cu datorii de ordinul sutelor de mii de euro. Acum, Arsene, la șase ani de la intrarea în Parlamentul României, se poate lăuda cu bani, mulți bani, dar și cu bunuri pe care le folosește, deși nu sunt înregistrate pe numele lui. Ciudat este că până în prezent Agenția Națională de Integritate nu s-a arătat interesată în a verifica averea președintelui suspendat al CJ Neamț, deși motive sunt mai mult decât suficiente.

De la o leafă de 878 lei/lună la o indemnizație de 4.909 lei/lună

În prima declarație de avere, completată în decembrie 2012, când a fost ales deputat din partea USL, Ionel Arsene preciza că deține, împreună cu soția, un teren în comuna Vânători-Neamț, în suprafață de 25.000 mp, un altul la Săucești – Bacău, în suprafață de 349 mp; un apartament în Târgu Neamț și o casă de locuit în Săucești. La capitolul bunuri mobile, Arsene a trecut un autoturism Mercedes S500, an de fabricație 2007. De asemenea, rubrica „datorii” a fost completată cu următoarele credite: 46.000 euro; 150.000 euro; 5.000 euro.

Câștigurile lui Arsene s-au limitat la leafa de director de la firma sa – Rotercom Prestige SRL, care i-a adus 10.536 lei/an, adică aproape 900 lei/lună. Soția sa, director marketing la aceeași firmă, a câștigat la fel cât soțul, adică 10.536 lei/an.

La acea vreme, nimeni nu și-a pus întrebarea cum de reușea familia Arsene, cu venituri lunare de aproximativ 1.800 lei, să acopere ratele și dobânzile la creditele ce însumau peste 200.000 de euro, pentru că indiferent cum ai privi situația este mai mult decât evident că acest lucru nu era posibil. Și asta în condițiile în care soții Arsene nu au declarat nicio altă sursă de venit.

Împrumuturi de sute de mii de lei în 2016

Ultima declarație de avere a lui Arsene, depusă în vara anului trecut, ne arată transformarea uluitoare din punct de vedere financiar a acestui om politic. Dacă la capitolul proprietăți și bunuri imobile, lucrurile stau la fel ca în 2012, descoperim o mișcare suspectă a unor mari sume de bani pe care Arsene nu o justifică cu veniturile sale și ale familiei. În primul rând, Arsene precizează că are aceleași împrumuturi la bănci: 46.000 euro, împrumut în derulare; 150.000 euro – împrumut în derulare; 5.000 euro – împrumut în derulare. Aceste credite bancare se află și în declarația din decembrie 2012. Numai că Arsene ia bani cu împrumut de la două persoane fizice, fără a preciza și identitatea acestora, așa cum legea obligă. Vorbim de un împrumut de 135.000 de lei și un altul de 40.000 euro. Ambele au fost contractate în 2016, cu scadență 2017.

Transformate în lei, cele două împrumuturi luate de Arsene ar însemna 300.000 de lei. Și mai ciudat este faptul că familia Arsene, așa cum arată declarația din vara anului 2017, a avut bani să scoată din buzunar pentru a împrumuta atât persoane fizice, dar și societăți comerciale. Astfel, Ionel Arsene a împrumutat o persoană fizică (n.r. era obligat să dezvăluie identitate celui pe care l-a împrumutat) cu 135.000 lei, iar soția sa a acordat trei împrumuturi: unul de 40.000 de euro societății sale – Consacre SRL; altul de 20.000 de lei tot firmei Consacre SRL și un împrumut de 651.164 lei societății Rotercom Prestige SRL.

Un calcul simplu arată că familia Arsene a luat cu împrumut 300.000 de lei și a dat cu împrumut peste 800.000 de lei. Și asta în condițiile în care cei doi nu declară că ar fi încasat dividende de la societățile pe care le dețin, dar nici nu au avut alte surse de venit. Arsene precizează că a câștigat (n.r. în anul 2016) 60.876 lei de la Camera Deputaților și 30.149 lei de la Consiliul Județean Neamț, iar soția sa 10.116 lei de la firma Rotercom.

Vorbim de un total de 100.000 de lei, bani care au intrat în buzunarele celor doi soți. Suma este extrem de mică în comparație cu banii pe care cei doi soți i-au dat cu titlu de împrumut firmelor pe care le dețin sau unor persoane fizice. Cineva ar trebui să se întrebe și să explice cetățenilor, pentru că Arsene este un demnitar care a jonglat cu bani publici, cum este posibil ca o familie cu venituri salariale în valoare de 100.000 de lei, cu două împrumuturi luate de la persoane fizice în valoare de aproximativ 300.000 de lei, să reușească să dea bani cu împrumut-800.000 de lei. Atacul.ro i-a solicitat președintelui Ionel Arsene, printr-o adresă înaintată în urmă cu câteva luni, să explice aceste lucruri, însă inculpatul a refuzat să răspundă.

Vara anului 2016- Ionel Arsene la deschiderea „Consacre”, un boutique de lux din București ce aparține soției sale:

 

Limuzinele folosite de familia Arsene nu apar în declarațiile de avere

Să scoți din joben sute de mii de lei și nimeni să nu te întrebe de unde ai acești bani, numai în România se poate întâmpla. Agenția Națională de Integritate a mai fost sesizată în legătură cu ciudățeniile din declarațiile de avere ale inculpatului Arsene, însă, până în acest moment, nu există niciun semnal că cineva ar fi interesat într-adevăr să elucideze aceste lucruri. Și mai sunt și altele, pentru că familia Arsene folosește, din 2013, un autoturism de lux pe care nu-l are menționat în declarația de avere. Vorbim de un Range Rover, an de fabricație 2008, pe care Arsene îl folosește din toamna anului 2013, adică în același an în care Pinalti afirmă că i-a dat inculpatului suma de 100.000 de euro pentru ca ANI să-i facă de petrecanie lui Tărâță. Mașina, care este pe numele unui bucureștean, valora la acea vreme peste 20.000 de euro, bani pe care Arsene nu avea cum să-i justifice din veniturile sale.

Așa arată autoturismul pe care Arsene nu-l are menționat în declarația de avere, dar familia sa îl folosește din anul 2013:

 

La fel se poate spune și despre autoturismul Audi care apare în declarația de avere în anul 2015, ca un an mai târziu să dispară fără niciun fel de mențiune. Inculpatul Arsene era obligat, conform legii, să menționeze de la cine a cumpărat autoturismul, dar și cui l-a înstrăinat și cu ce sumă. Informațiile noastre arată că ar fi vorba de un Audi A8, an de fabricație 2011, care costă câteva zeci de mii de euro. Această achiziție nu este justificată de veniturile declarate publice de către familia Arsene. L-am întrebat oficial pe Ionel Arsene de la cine a cumpărat autoturismul și cât a plătit pentru el, dar și cui l-a vândut, însă inculpatul nu ne-a răspuns.

Trimis în judecată în două dosare de trafic de influență

 

Procurorii l-au trimis astăzi în judecată pe Ionel Arsene în două dosare penale, procesul urmând să se judece la Tribunalul Neamț.

„În cauzele mediatizate prin comunicatele nr. 76/VIII/3 din 18 ianuarie 2018 și 128/VIII/3 14 februarie 2018, conexate ulterior, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului
ARSENE IONEL, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de trafic de influență.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
1. În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.
Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. 
2. La data de 31 iulie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în aceeași calitate, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale.
În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Arsene Ionel și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării, de către A.N.A.R, a sumei anterior menționate, demersuri rămase însă fără rezultat.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatului. 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DNA.

Daniel MURARU

Citeste si:

Ce are de ascuns președintele CJ Neamț? Împrumuturi dubioase de sute de mii de lei și un autoturism fantomă

ANI doarme-n papuci. Rupt de datorii, președintele CJ Neamț donează PSD-ului zeci de mii lei

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

13 comments

 1. Jos coruptia 22 februarie, 2018 at 19:17 Răspunde

  In poza din 2012 esre identic cu un taran-marlan de la tara pe care costumul sta ca in cuier…nu e nici o jignire,e ceea ce vad eu cu ochiul liber. Pai asta a facut revolutia, smecherii cu grade s-au folosit de marlanii prosti,pe care i-a bagat la inaintare…si ce sa vezi, chiar au castigat si ei milioane nejustificate,chiar de stau la puscarie,desi ei nu visau sa ajunga acolo. Ura si la gara

 2. FLORIN 23 februarie, 2018 at 09:17 Răspunde

  Noi comentam degeaba.

  Cu ce ne alegem in final?

  Dupa cum vedeti dupa 16 ani de DNA acest judet este plin de functionari publici si politicieni putred de bogati din banii furati de la noi.

  TOTI sunt bine merci,cu vile,masini de lux,bani cu nemiluita.

  Ei ramin cu banii noi raminem cu comentariile.

  Anchete care trebuiau sa inceapa acum 16 ani,au fos pastrate la sertar pentru santaj sau actiuni politice.

  De ce?

  Datorita coruptiei endemice din DNA/Parchet acest lucru nu s-a intimplat.

  De ce acesti procurori din DNA/Parchet nu sunt anchetati pentru accunderea dosarelor,compromiterea anchetelor si bagatelizarea lor care au dus la pierderi de sute de milioane de euro in ultimii 16 ani?

  Cit de prost trebuie sa fii pentru a sustine aceste institutii corupte ca DNA/PARCHET/SRI/DIICOT,etc?

  Unde sunt banii furati de la noi?Unde prostilor?

  Cu ce ne-am ales dua 16 ani de DNA?

  Cu niste anchete si condamnari de 2 bani?

 3. Cerasela 23 februarie, 2018 at 14:08 Răspunde

  Si cine stie cate dosare vor mai aparea cand se vor apuca de scris extemporale la DNA alti asa-zisi prieteni de care s-a inconjurat seful Cejeului!!!
  Va dati seama ce festival de cantari va fi la DNA cand se vor apuca de povestit unii constructori? Sau cand va da pe goarna Ginel anumite discutii de la o anumita masa de la carciuma din colt, din colt de la statia de autobuz? Sau cand vor fi stransi cu usa unii consilieri judeteni si isi vor aduce aminte cum prin AGA la o societate sau alta trageau sfori ca sa aprobe CAurile anumite achizitii cu dedicatie, de la unii cumteri din categoria baietilor destepti sau de la unii moguli din presa din Neamt? Nu, nu ma refer la publicitate ca aici e vorba de bani de scobitori ci la achizitii de softuri si alte alea, un fel de mini-Microsoft de Neamt. Vedeti pe la firmele Cejeului ce firme ale jusnalistilor sau controlate de ei au luat bani grei, dar asa cu sacul, de la Apaserv, Troleibuzul etc.
  DNAul a pregatit festival pentru Arsene si acesta si-o va lua din plin pe mana prietenilor lui. Unii dintre acestia se misca asa mai mecanic, probabil de la tehnica de prin buzunare.

 4. Valycă 23 februarie, 2018 at 14:52 Răspunde

  institutiile judetului sunt facute praf, au măturat tot ce mai era competent si au pus nulități care pot fi controlate, neamuri, muieri de partyid.

 5. UN PLATITOR DE TAXE SI IMPOZITE . 24 februarie, 2018 at 06:08 Răspunde

  Cim a ajuns acest individ de la valutist la colțul străzii la funcția de președinte al consiliului județean, parlamentar , țucalarul lui DRAGNEA SI TĂRICEANU …… ????!!!!!

 6. mihnea1 24 februarie, 2018 at 08:20 Răspunde

  Vad niste mese in fotografie. Era sef de sala, coordona ospatarii? Probabil atunci nu manca bucate alese cum a inceput sa manance dupa ce a dat de cascaval si si-a modificat tinutele iar tunsoarea nu mai includea breton. Toata demonstratia facuta in articol, cred ca reprezinta un caz scoala de identificare a unui parvenit din bani publici. Mai mult, nici macar nu a stiut sa-si ascunda inteligent smecheriile prin intermediul declaratiilor de avere. Apropo, ANI ce face? Parca au obligatia de a se autosesiza, iar articolele pe acest subiect sunt suficient de relevante si vechi. Sau poate le trimiteti d-voastra dle Muraru articolul, ca tot exista o suspiciune ca ANI fabrica dosare pe bani grei, cum se incerca in cazul Tarata.

 7. V 24 iulie, 2018 at 14:25 Răspunde

  MIȘTOCARII DE POLITICIENI! TOȚI SAU ÎMBOGĂȚIT AȘA .

  DIRECTORII DE INSTITUȚII –DE LICEE –

  DE CE MAI PUBLICAȚI DECLARAȚIILEC?

 8. joly 30 iulie, 2020 at 09:58 Răspunde

  Exact sefii de instituții, interimari ilegali (la ambulanța de exemplu de 10 ani sta interimar -manager general fara niciun examen) doar numiți….păi ăștia trebuie să doneze să rămână racordați la : licitații pt reparații ambulanța, materiale,concursuri posturi,totul se împarte, nu trăiesc astia din salariu.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.