ATENȚIE la produsele de post! InfoCons: „Gyros vegetal cu până la 20 aditivi!”. Fast food-urile care vând burgeri cu cel puțin 7 E-uri

0
526

Mâine, 15 noiembrie, începe Postul Crăciunului, perioadă cu o deosebită importanță pentru creștini. Pe parcursul acestei perioade, consumatorii vor căuta alternative pentru a înlocui produsele consumate în mod uzual cu unele de post.

Cu această ocazie, InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip burger / gyros vegetal, comercializate în restaurantele de tip fast food, în cadrul căruia au fost analizate informațiile nutritionale ce se regăsesc pe platformele online ale următoarelor restaurante  :

  • REX CONCEPTS BK ROMANIA S.R.L. (BURGER KING)
  • C. ALBINA RESTAURANTE S.R.L. (FRIDAY)
  • ART BURGER S.R.L. (HESBURGER)
  • C. UNCLE JOHN FOOD S.R.L. (UNCLE JOHN)
  • STRONG MND CORPORATION S.R.L (SPARTAN)
  • S. FOOD NETWORK S.A. (KFC)

Toate produsele au cel puțin 7 E-uri

În urma centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc în declarația nutrițională a produselor tip burger / gyros vegetal, declarații existente pe platformele online, au rezultat ADITIVI ALIMENTARI.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți, toate produsele au în compoziție cel puțin 7 aditivi alimentar (E-uri).

Numărul aditivi alimentari variază între 7 – 20:

 – 16,66 % din produse au în compoziție 20 E-uri (aditivi alimentari)

 – 16,66 % din produse au în compoziție 13 E-uri (aditivi alimentari) 

 – 16,66 % din produse au în compoziție 12 E (aditivi alimentari) 

 – 16,66 % din produse au în compoziție 8 E-uri (aditivi alimentari)

 – 33,33 % din produse au în compoziție 7 E-uri (aditivi alimentari)

E415, cel mai des întâlnit aditiv

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent in produsele ce fac obiectul prezentului studiu, situația se prezintă astfel:

   –  83.66% dintre produse au în componență E415: gumă xantan;

   –  66.67% dintre produse au în componență E472e: esteri mono- şi diacetiltartici ai mono- şi digliceridelor cu acizi graşi;

   –  66.67% dintre produse au în componență E1422: amidon modificat;

   –  66.67% dintre produse au în componență E202: sorbat de potasiu;

  –  66.67% dintre produse au în componență E300: acid ascorbic.

Pentru a consulta situația privind numericul de aditivi raportat la fiecare produs, click AICI .

O mare parte dintre produse nu au menționați alergenii

 

Cantitatea de zaharuri din glucide, raportată la 100g de produs este cuprinsă între 1.28g  și 6.3g ! 

ATENȚIE !  66.66% dintre produse au menționat la secțiunea de alergeni că acestea conțin sau pot conține lapte ori produse derivate din lapte .

Toate produsele studiate au avut menționate valorile nutriționale raportate la 100g de produs, dar sunt și operatori care oferă aceste informații raportate la cantitatea de produs  :

– Valoarea energetică este cuprinsă între 193.5 kcal și 504 kcal ;

– Cantitatea de glucide ( carbohidrați ) variază între 18.7g și 51.6g ;

– Cantitatea de grasimi variază între 6.95g și 25.2g ;

– Cantitatea de proteine este cuprinsă între 6.34g și 14.6g ;

– Cantitatea de sare variază între 0.32g și 2.7g ;

– Cantitatea de fibre variază între 0.56g și 3.42g .

ATENȚIE ! Produsele analizate au o cantitate totală care variază între 120 – 290 grame , ceea ce înseamnă că la un astfel de produs consumat vom avea :

   – Cantitatea de grasime va fi între 8.34 și 55.44 grame ;

   – Canitatea de zaharuri va fi între 1.53 și 13.86 grame ;

   – Cantitatea de sare va fi între 0.38 și 5.94 grame 

Află numărul de E-uri de pe InfoCons

Cu ajutorul Aplicației Europene InfoCons ,  consumatorii află numărul total de E-uri din gustările de post pe care le consumă : ingredientele, valorile nutriționale, numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, etc.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în Aplicația Europeană InfoCons , consumatorii își pot seta cantitatea de produse pe care urmează să o consume , iar aplicația InfoCons le va dezvălui  cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată .

Pentru a consulta studiul integral pe baza produselor tip burger / gyros vegetal, click AICI .

(Sursa foto: casa-unirea.ro)

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.