Cum să îmi formatez tableta?

0
756

Aproape fiecare utilizator de dispozitive moderne se confruntă mai devreme sau mai târziu cu nevoia de a-și formata dispozitivul. Aceasta devine o opțiune atractivă atunci când dispozitivul întâmpină erori sau erori care interferează cu funcționarea sa normală. Formatarea este cea mai simplă modalitate de a rezolva toate aceste probleme simultan. Prin urmare, cei de la https://misterfix.ro/ vor să înțelegeți pașii principali ai acestui proces, precum și ce măsuri de precauție trebuie luate înainte și după efectuarea acestei proceduri.

Cum funcționează procesul de formatare?

Acest termen se referă la procedura de eliminare a setărilor curente ale utilizatorului și de restabilire a dispozitivului la setările din fabrică stabilite de producător.

Este important de reținut că, după formatare, dispozitivul va fi scăpat de o serie de componente, inclusiv:

 • Erori de sistem
 • Software rău intenționat (malware)

Cu toate acestea, este esențial să rețineți că formatarea implică și ștergerea altor date de pe dispozitiv, cum ar fi:

 1. Fotografii
 2. Înregistrări video
 3. Contacte
 4. Mesaje

Din acest motiv, este crucial să urmați reguli de precauție „înainte” de a efectua formatarea – să transferați datele pe un card de memorie sau să utilizați servicii de stocare în cloud, în cazul în care acestea sunt disponibile.

Cum funcționează formatarea cu dispozitivul oprit?

În anumite situații, erorile de software, defectele și programele dăunătoare pot duce la nefuncționarea tabletelor. De exemplu, pot apărea situații în care nu se poate afișa nimic pe ecran sau când se uită parola de deblocare, iar în aceste cazuri se poate efectua formatarea tabletei. Un mod special de recuperare numit modul de recuperare (Recovery mode) reprezintă o resetare completă a tabletei. Această funcție de formatare mai este cunoscută sub denumirea de Hard Reset. Procedura este următoarea:

 

 

 

 1. Oprește dispozitivul
 2. Apasă simultan butonul de pornire și butonul de volum (selectează creșterea sau scăderea volumului, în funcție de modelul specific al tabletei)
 3. Unele dispozitive pot necesita apăsarea unei a treia taste pentru a accesa meniul rapid
 4. Menține butoanele apăsate până când apare logo-ul Android pe ecran
 5. Apoi vei fi redirecționat la modulul de recuperare
 6. Navighează în acest mod folosind butoanele de volum, iar pentru a selecta folosește butonul de pornire sau butonul „Home
 7. Selectează opțiunea „Wipedata/factoryreset”
 8. Alege „Yes-delete all user data”

După aceasta, așteaptă până când procesul de formatare a tabletei se finalizează. Dacă este necesar, repornește dispozitivul folosind opțiunea „reboot system now” din meniu. Este important să ții cont că utilizarea Hard Reset este adecvată doar în situații critice, deoarece implică:

 1. Resetarea tuturor setărilor
 2. Ștergerea fișierelor și a aplicațiilor
 3. Reducerea duratei de viață a tabletei

De asemenea, este important de menționat că formatarea folosind modul de recuperare nu este întotdeauna posibilă. În special, unele producători chinezi nu furnizează acest meniu pe modelele lor de dispozitive.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.