Borca, localitatea cu două târguri de Crăciun. Primăria, la prima ediție, în anul austerității

0
5316

 

Într-un an al austerității și al combaterii risipei banilor publici, în comuna Borca, județul Neamț, anul acesta, vor fi organizate două târguri de Crăciun, unul de către un operator privat, iar celălalt de către primărie.

De altfel, primăria se află la prima ediție a unui astfel de eveniment, iar faptul că acest lucru se întâmplă într-o perioadă de restriște bugetară a surprins cetățenii. „De unde bani pentru târg, dacă guvernul a interzis sindrofiile tocmai pentru că lipsesc fondurile”, se întreabă sătenii. „De ce primăria nu colaborează cu organizatorii Târgului de Crăciun de la Borca, care are o vechime de câțiva ani”, este o altă întrebare la care localnicii așteaptă un răspuns.

În acest moment, comuna Borca este, poate, singura din România în care se organizează două târguri de Crăciun.

Primarul Petrică Ruscanu spune că primăria nu se bazează pe un buget foarte mare, iar faptul că au ales să organizeze acum prima ediție a târgului de Crăciun are legătură cu recent inauguratul parc din centrul localității.

„Bani nu prea avem alocați. Nu știu cât a aprobat Consiliul Local, vreo 10-15.000 de lei, cred, restul vom încerca să facem rost din sponsorizări. S-ar putea ca nici ăia 10-15.000 să nu-i poată da contabilitatea. Dar am vorbit cu niște agenți economici de la noi, ca să  rezolvăm cât de cât”, a spus primarul de Borca.

„Doamna face târgul acolo de ani de zile, e la un alt nivel, are mai multe”

Reprezentanții Primăriei Borca nu au optat pentru o colaborare cu organizatorul vechiului Târgul de Crăciun, un întreprinzătorul privat care realizează această manifestare de ani buni, mai ales că ar fi fost un parteneriat public-privat de pe urma căruia toată ar fi câștigat toată lumea. Primarul Ruscanu spune că operatorul economic organizează târgul la un „nivel mult mai mare”.

„Este făcut privat de o doamnă din Mădei, care organizează târgul la firma ei. Cheamă copiii acolo și le oferă cadouri, jucării, dulciuri. Face în curtea dumneaei, noi nu putem să mergem acolo. Plus că se află în capătul comunei, spre Mădei. Noi vrem să facem ca primărie ceva, cu ajutorul mai multor sponsori, primăria mai puțin. Ne-am gândit că este momentul potrivit, pentru că, în urmă cu o lună-două, am finalizat parcul”, a precizat Petrică Ruscanu.

Acesta crede că organizatorul târgului privat, Gina Tudosă, numită recent candidat PNL la Primăria Borca, nu ar accepta să-și mute târgul.

„Nu cred că ar veni să facă cu noi. Doamna face târgul acolo de ani de zile, e la un alt nivel, are mai multe, e ceva mult mai mare față de ce facem noi”, a mai spus primarul Ruscanu.

Cât despre zvonurile care circulă prin comună, potrivit cărora primăria organizează prima ediție a Târgului de Crăciun tocmai pentru a-l „faulta” pe candidatul PNL, Ruscanu a spus: „nici vorbă de așa ceva!”, întârind ideea că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Sursa foto: freepik.com

D.MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.