Record! Pronunțarea într-un proces, amânată de 29 de ori. Legătura cu un parlamentar de Neamț

0
2147

Un dosar înregistrat în septembrie 2021 pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 București, care are ca obiect „obligația de a face”, nu a fost soluționat nici până la această dată, instanța de judecată luând decizia amânării pronunțării de 29 de ori. Procesul a rămas în pronunțare încă de la termenul din iunie 2022, iar ultima amânare a pronunțării a fost la termenul din 8 noiembrie, pentru data de 24 noiembrie.

Procesul are ca părți Primăria Sectorului 5 București, în calitatea de reclamant, și firma Echipa OK SRL, cu sediul în Roman, județul Neamț, în calitate de pârât, cu mențiunea că societatea comercială aparține tatălui deputatei PSD de Neamț Oana Bulai.

Cele două părți au ajuns în instanță după ce Echipa OK SRL a făcut modificări ilegale unui apartament pe care îl deține în București și unde, spun sursele noastre, locuiește deputata Bulai. Că aceasta încasează de la Parlament bani pentru chirie (vreo 4.600 lei/lună) pe care îi plătește firmei tatălui său, reprezintă, cel mult, o problemă de ordin moral, în niciun caz de legalitate.

În luna ianuarie 2021, Echipa OK SRL a fost amendată de polițiștii locali ai Sectorului 5 cu 4.000 de lei, pentru efectuarea de lucrări neautorizate la apartamentul de pe strada Sabinelor. Motivul: proprietarul a închis parțial terasa fără a avea autorizație de construire. Pe lângă amendă, reprezentanților firmei romașcane li s-a pus în vedere să intre în legalitate, în termen de 6 luni. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Primăria Sectorului 5 a chemat în judecat firma OK într-un proces cu obiect „obligația de a face”. Acest lucru se întâmpla în septembrie 2021, iar de atunci și până în prezent, adică după mai bine de 2 ani, procesul nu are o soluție în primă instanță. A avut 36 de termene, din care în 29 au fost acordate amânări în vederea pronunțării unei soluții.

Despre această situație, atacul.ro a scris la finele lunii septembrie 2022. La acea dată, informațiile atacul.ro arătau că deputata Oana Gianina Bulai (foto) locuia la București în apartamentul firmei Echipa OK SRL, unde administrator și asociat unic era tatăl ei, Gheorghe Bulai.

Echipa OK SRL are ca principal obiect de activitate „activități ale agențiilor de publicitate”, iar în anul 2022 a achiziționat un apartament de lux într-un bloc situat la o distanță de jumătate de kilometru de Palatul Parlamentului, adică foarte aproape de locul de muncă al deputatei Bulai.

În septembrie 2022, înainte de a publica articolul, redactorul atacul.ro a sunat-o, în mai multe rânduri, pe deputata Bulai, însă nu a răspuns la telefon. A răspuns, în schimb, la mesajele în care a fost întrebată câți bani încasează de la Parlament pentru plata chiriei. Gianina Bulai a răspuns că: „suma este cea stabilită la nivelul Parlamentului, cea de care beneficiază toți parlamentarii care nu sunt din București”.

Când am întrebat-o dacă locuința pentru care primește de la Parlament bani de chirie este sau nu a societății Echipa OK SRL, Oana Bulai nu ne-a mai răspuns. Cu toate acestea, la acea dată, era de notorietate, în anumite cercuri, că Oana Bulai locuia în apartamentul firmei tatălui său.

D.MURARU

Citește și:

Deputata Oana Bulai, afacere în familie cu banii de chirie primiți de la Parlament

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.