Județul Neamț atrage foarte puțini turiști străini. Nu stau la noi nici măcar o zi

3
2521

Județul Neamț se află printre destinațiile turistice preferate ale românilor, situându-se pe locul 14 în țară după numărul turiștilor care au sosit pe meleaguri nemțene, de la începutul anului.

Nu același lucru se întâmplă în cazul turiștilor străini, care preferă în special județele din Transilvania și Capitala. Mai mult, turiștii care sosesc în Neamț, nu poposesc foarte mult în zona noastră, așa cum se întâmplă în alte județe.

În perioada ianuarie – iulie, potrivit Institutului Național de Statistică, județul Neamț a fost vizitat de 146.103 turiști, din care 139.457 erau români și numai 6.646 erau cetățeni străini. În ceea ce privește înnoptările turiștilor în structurile de cazare din județ, numărul acestora a fost de 262.224, cu o durată medie a șederii de 1,8 zile/turist, iar de aproape o zi pentru turiștii străini.

În Harghita, mulți turiști străini, cu peste 2 zile de ședere

Județul Neamț, în perioada de referință, a stat mai bine la capitolul turiști comparativ cu județul Alba, spre exemplu, care a avut 134.624 de turiști, ori cu Arad, cu 128.602 turiști, însă aceste județe au înregistrat un număr semnificativ de turiști străini față de zona noastră (14.261 de turiști străni în Alba și 24.984 persoane străine în Arad).

Mult mai bine la capitolul turiști străini, dar și la înnoptări stau și vecinii nostri din Harghita, care au fost vizitați, în cele 7 luni, de 125.796 de cetățeni, din care 22.415 erau străini, cu o durată medie a șederii de peste 2 zile/turist.

Suceava, peste Iași și aproape de Sibiu

Datele INS arată că Suceava (cu 284.765 de turiști) a depășit județul Iași (223.987 turiști) în privința numărului turiștilor, în perioada ianuarie – iulie, ocupând locul 8, și că s-a apropiat rapid de Sibiu (locul 7).

Cele mai vizitate zone din țara noastră sunt: Capitala, cu 1.027.948 de turiști, Brașov  – 816.417 turiști, Constanța – 807.978 turiști, Cluj – 390.993 turiști și Prahova – 341.157 turiști.

Cel mai slab vizitat județ din țară este Teleorman, cu numai 2.449 de turiști în 7 luni.

Sursa foto: cni.nt.edu.ro

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

 1. turist de-o zi 7 septembrie, 2023 at 12:30 Răspunde

  pentru că nimeni din cei care conduc acest județ nu se pune în locul turistului străin.
  de ce m-aș duce eu, John, sau Jean, sau Juan în vacanță în județul Neamț? ca să…. ce?
  când vor avea răspunsurile la aceste întrebări, vor căuta soluții.
  dacă le vor găsi, nu se știe.
  de precizat: turiștii străini nu vin să doarmă și să mănânce. asta pot face chiar la ei acasă. mai ieftin.

 2. FLORIN 8 septembrie, 2023 at 07:47 Răspunde

  Singurul obiectiv”turistic”este CJ Neamt unde se poate admira luxul si epatarea pe banii prostilor din Privat care platesc hotiile colosale,incompetenta si parazitismul din aceasta institutie de sifonat banii publici denumita”CJ Neamt”.
  In rest,ce sa faci in Neamt?
  Poate sa facem un tur pe la podul furat de la Lutca de hotii impostori din PSD/CJ Neamt?
  Sa le aratam noul Spital Judetean ”facut” de impostorii din PSD/CJ Neamt?
  Sau drumul express facut tot de aceiasi impostori din PSD/CJ Neamt?

  Am putea face totusi un ”circuit” cu turistii care vin in oras/judet sa vada vilele de lux,apartamentele de lux si masinile de lux ale hotilor impostori care”lucreaza”la CJ Neamt/Prefectura si toate institutiile esuate de coruptie si nemunca din judet gen Parchet/Tribunale/SRI/MAI/DIICOT,etc

  Ce ziceti?Au ce vedea nu?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.