Afacerist suspectat că a împușcat, dintr-o mașină, un mânz la o partidă ilegală de vânătoare. „A tras spre sat, putea să omoare pe cineva!”

1
2057

Un eveniment petrecut joia trecută, la ceas de seară, dă de furcă polițiștilor care sunt obligați să-l identifice pe cel care a împușcat, cel mai probabil din greșeală, un mânz ce se afla pe o pășune situată în apropierea satului Itrinești, comuna Mărgineni, într-un fond de vânătoare. Cu siguranță, incidentul ar fi fost trecut sub tăcere dacă proprietarul animalului, un bărbat de 40 de ani, din Itrinești, ar fi fost contactat de autorul grozăviei și despăgubit. Cum nu s-a întâmplat așa, omul a sesizat Poliția, ce-i drept, cu o oarecare întârziere, pentru că tot a sperat că își va primi banii pe mânzul omorât.

„Putea fi acolo un copil!”

Nu trebuie să neglijăm alte aspecte foarte importante. În primul rând, trebuie spus că o persoană a folosit o armă de foc și a împușcat un mânz, care se afla pe o pășune în apropierea satului Itrinești, lângă o fermă. Datele noastre arată că vânătorul a tras dintr-o mașină direct spre sat. „O nebunie, așa ceva nu se face!”, ne-au spus, la unison, vânătorii consultați de atacul.ro.

„A tras spre sat, putea să omoare pe cineva! Putea fi acolo un copil trimis de părinți să aducă acasă animalele de la pășunat! Cum poți să fii atât de inconștient și să tragi în asemenea condiții? Este strigător la cer!!!”, ne-a declarat un sătean dintre cei care au cunoștință despre cele întâmplate, joia trecută, la Itrinești.

Locul (încercuit cu roșu) în care se afla mânzul împușcat de braconier

Mânzul, împușcat „profesionist”

Informațiile noastre mai arată că cel care a împușcat mânzul a făcut-o ca un profesionist. Animalul a fost împușcat în gât de la o distanță apreciabilă, ceea ce exclude varianta unui vânător fără experiență, deși nu este exclus ca cel care a făcut-o să fi folosit, ilegal, o cameră cu termoviziune.

Datele noastre arată astfel la această oră: un autoturism de teren, care cobora pe drumul județean spre satul Itrinești, a oprit, joia trecută, în jurul orei 22, în apropierea unei pășuni de lângă satul Itrinești, iar un individ a tras într-un animal care s-a dovedit a fi un mânz, nu un mistreț, nu un căprior, nu un iepure, adică, un vânat.

Zona se află, într-adevăr, în fond de vânătoare, însă asta nu permite nimănui să tragă unde vrea, cum vrea și când vrea, punând în pericol sătenii.

Șeful fondului de vânătoare este tatăl lui Ginel

Evenimentul a avut loc în fondul de vânătoare administrat de AVPS Ursul Brun, unde președinte este Gheorghe Vlasie, tatăl lui Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, fostul șef al Consiliului Județean Neamț. Însă asta nu înseamnă că cel care a tras este membru al AVPS-ului menționat.

Dacă ar fi fost o partidă legală de vânătoare, este lesne de înțeles că cel care a împușcat mânzul nu ar fi avut niciun motiv să fugă ca un laș. Chiar dacă s-a tras în apropierea satului, paznicul de vânătoare avea obligația legală să anunțe evenimentul autorităților, însă nu a făcut-o, semn că, cel mai probabil, acolo s-a trezit unul să tragă cu pușca după mistreți pe care i-a confundat cu caii de pe pășune. Bracona, arată informațiile noastre.

Iar polițiștii au la îndemână probe care pot duce lejer la identificarea autorului acestei mârșăvii.

Jonglerii cu … făptași

Din informațiile pe care le deținem, cel puțin până la această oră, multe s-au schimbat de azi dimineață. Dacă, până la prânz, informațiile îl indicau drept suspect pe cumnatul unui afacerist nemțean, în această seară, acesta fusese exclus din cauză, în locul lui fiind incluși doi vânători tineri și fără experiență, de loc din comuna Făurei. Mai mult, în cursul zilei de astăzi, proprietarul mânzului și-ar fi primit banii pentru animalului împușcat, așa că omul nu mai are niciun motiv de nemulțumire.

Practic, în câteva ore, varianta cu cumnatul afaceristului nemțean în rol de autor a picat, iar în loc au apărut novicii vânători din Făurei. Dar există elemente care pot clarifica varianta cei îi are în vizor pe tinerii vânători implicați în această faptă. Sunt martori care au văzut mașina cu care a fugit cel care a împușcat mânzul. Vorbim despre un autoturism de teren de o anumită culoare (știută), al cărui număr de înmatriculare este cunoscut. Sunt suficiente piese ca puzzle-ul să fie rezolvat.

D.MURARU

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Florin 22 august, 2023 at 12:33 Răspunde

    Nu e nimic nou. Va referiți la (***), el braconeaza la far , moștenește de la taicasu, fost preot , distrug noaptea tot ce mișcă pe tărâmul județului Neamț. Au distrus fauna județului , sunt dotați cu camere de termoviziune. E un analfabet care sub protecția cumnatului ucide tot.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.