În turismul local, Piatra-Neamț e fruntea

2
2393

Municipiul Piatra-Neamț își menține poziția de lider în turismul local, cu cei mai mulți vizitatori din județ, urmat de comunele Ceahlău și Alexandru cel Bun.

Indicatorii economico-sociali centralizați de Direcția Regională de Statistică Neamț arată că, în a cincea lună a anului, cea mai vizitată localitate de turiști a fost Piatra-Neamț (cu 5.925 turiști, reprezentând 25,8% din numărul total al acestora). Pe locul al doilea s-a situat comuna Ceahlău, cu 4.160 de turiști (18,1%), iar pe locul al treilea, comuna Alexandru cel Bun, cu 2.313 vizitatori (10,1%). Pe poziții inferioare s-au poziționat municipiul Roman (1.880 turiști – 8,2%), orașul Târgu-Neamț (1.871 turiști, 8,1%) și orașul Bicaz (1.457 turiști – 6,3%).

În mai, județul Neamț a fost vizitat de 22.984 de turiști, dintre care 21.626 de cetățeni erau români, iar 1.358 de cetățeni erau străini. Dintre vizitatorii străini, 1.159 de persoane au provenit din țări situate în Europa (Republica Moldova, Spania, Israel, Germania, Italia, Polonia).   

Cei mai mulți dintre turiștii care au sosit în Neamț, în luna mai, au optat pentru cazarea în hoteluri (39,4%) și pensiuni agroturistice (27,8%), clasificate la 3 și 4 stele.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

 1. Turist de ocazie 2 august, 2023 at 11:43 Răspunde

  Dacă punem la socoteală evenimentele culturale, și nu numai, care au avut loc în „Perla Moldovei”, putem observa că turismul de la Piatra Neamț nu e ce se crede. Noroc de niște „Vacanțe Muzicale”, „Film de Piatra” și grupuri de școlari care au o săptămână de școală altfel si care vin să cumpere ciunga de pe Cozla.
  Ne îmbătăm cu apă rece, tovarăși.
  În topul real, pe primul loc este stațiunea Durău. De ce, se știe.
  În rest, praf în ochi.

 2. Plai cu boi 3 august, 2023 at 20:24 Răspunde

  Vin să parieze pe cine și când va inaugura borta de la piața . Pentru că indubitabil cineva cândva se va duce bazdabac in acel gol din pod .Vedem și auzim, vorba orbului cu surdul .

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.