Dezastru! Apa Serv, cu un picior în groapă. Pierdere financiară enormă. Rețelele-s ciur

3
2928

Așa cum atacul.ro anunța nu cu mult timp în urmă, compania județeană Apa Serv SA, unde Consiliul Județean Neamț este asociat majoritar, traversează una dintre cele mai negre perioade din istoria sa. Iar situația nu a rămas fără urmări, directorul Bogdan Mușat fiind destituit, de curând, din funcție. Conform datelor oficiale publicate de Ministerul Finanțelor Publice, Apa Serv SA a încheiat anul financiar 2022 cu o pierdere de 11.114.106 lei, adică peste 2 milioane de euro. De asemenea, la finele anului trecut, datoriile erau de 613.331.264 lei.

Specialiștii consultați de atacul.ro sunt de părere că pierderea este mult mai mare, iar dacă scădem ajutoarele financiare mascate (plăți făcute în avans) avem datele mai apropiate de adevăr, respectiv un plus de câteva milioane la pierderi.

De când a fost înființată, în anul 2005, Apa Serv nu a avut niciodată pierderi:

Tot la capitolul „Pierderi”, Apa Serv va bifa și ratarea POIM, respectiv finanțarea de peste 300 de milioane de euro – bani europeni, care ar fi trebuit să fie folosiți pentru extinderea rețelei de apă și canal în mai multe localități din județ. Deși reprezentanții companiei declară că nu este totul pierdut, experții în fonduri europene cu care am discutat ne-au precizat clar că, în acest moment, Apa Serv SA nu mai are nicio șansă să pună mâna pe banii europeni. Încercarea oamenilor politici de a induce ideea că proiectul (POIM) va fi folosit pentru a obține finanțare pe PODD (Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă) este doar praf în ochii alegătorilor.

Apa Serv SA se confruntă, încă de anul trecut, cu probleme serioase în zona Est – Roman, unde furnizează apă cu porția, din cauza pierderilor din rețea și a secetei.  De altfel, pierderile din rețea, înregistrate în 2022, au fost de peste 70% (mai exact, 70,22%), un procent de-a dreptul îngrijorător.

D.MURARU

Citiți și:

Adevărat dezastru! Apa Serv SA, pierdere financiară colosală în 2022

Directorul Apa Serv SA, demis din funcție

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

 1. Florin 31 mai, 2023 at 10:28 Răspunde

  Când vaca bună de lapte e mulsă zi de zi, primește hrană tot mai rar și doarme în bălegar până la genunchi, moare.
  Capisci?

 2. Maria Sfetcu 31 mai, 2023 at 11:01 Răspunde

  Cum am spus si alta data, deoarece este cu ambele picioare in groapa, nu vor exista proiecte cu finantare europeana!!!!!!!!! Compania e in prag sa fie declarata falimentara.
  Si daca prin absurd s-ar face o recapitalizare de „Numai” 4 milioane de euro, nici macar pe PODD nu va putea accesa fonduri! De ce? Foarte simplu : in primul rand toate proiectele pe POIM care sunt in plina desfasurare vor continua sa fie finantate din PODD (e ceea ce multi spun FAZARE fara a sti cu ce se mananca!) si daca raman niste firmituri, vor avea prioritate proiectele deja depuse! Banuiesc (adica bag mana in foc ca cel al Companiei a fost depus tardiv, ca sa nu spun ca la ora actuala nici nu a fost coafat si trimis la Bucuresti pentru a fi evaluat si aprobat!!!) ca Apa Serv va obtine un mare NU.
  Doresc sa felicit inca o data vajnicul CA, AGA, si pleiada de directori, toti unul si unul care au muncit pe branci sa obtina rezultate care vor fi cu greu de egalat.
  Felicit pe tovarasul militian Harpa care „se tine de cuvant” (Fapte nu Vorbe – parca asta este sloganul) si a inceput sa faca curatenie la companie (sic!). Ha, ha, ha!!!
  O zi frumoasa tuturor!
  P.S. „atata timp cat ciupalacii astia politici nu vor intelege ca vor trebui sa-si ia mainile de pe companie dar sa numeasca persoane potrivite pe functii, nu vom vedea nimic pozitiv. Kosovo – asta va fi imaginea cu compania!”

  • Sahara desert citizens 31 mai, 2023 at 19:32 Răspunde

   Dezastrul va continua și cu echipa numita astăzi.
   Vedem că site ul Apa Serv e actualizat deja, și (***) pavaleanu rămâne director tehnic.
   Acest (***) a distrus tot ce se mai putea in rețele, pentru numele lui Dumnezeu, presa nu puteți face nimic pentru ca acest (***) al cărui singur merit e că e fiul (***) pavaleanu de la sga sa plece ? Și adus un inginer capabil care să mai și gândească ceva?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.