Protest la Dobreni. Vor demisia primăriței Crețu. Anchetele demarate după dezvăluirile atacul.ro: clasate sau în curs de cercetare

1
3314

Vasilica Crețu, primărița comunei Dobreni, din județul Neamț, va fi supusă unui test, astăzi, primul din cariera ei de primar, pentru că, începând cu ora 14.30, se va desfășura un protest care o are drept țintă. Acțiunea se va desfășura în fața sediului primăriei și are drept scop declarat demisia primarului. Inițiatorii protestului sunt reprezentanții complexului turistic „Valea celor Doisprezece”, care o acuză pe Vasilica Crețu de rea-voință, în sensul că le pune bețe-n roate afacerii refuzând să le elibereze autorizația de funcționare. Despre acest conflict, atacul.ro a scris AICI, AICI și AICI.

În mesajul transmis cetățenilor din Dobreni care sunt chemați la protest, Vasilica Crețu este acuzată, printre altele, de „înfrânarea dezvoltării localității”, dar și despre „atitudine agresivă împotriva cetățenilor”.

„Stimați cetățeni ai comunei Dobreni, vă aducem la cunoștință că JOI 25.05.2023 ora 14:30 are loc un protest în fata primăriei din localitatea Dobreni. Scopul protestului este demisia doamnei primar Vasilica Cretu pentru abuzurile ce le face datorită funcției dumneaei: înfrânarea dezvoltării comunității, refuzul de a elibera acte ce țin de primărie, terenuri care au dispărut sau au fost schimbate, atitudine agresivă împotriva cetățenilor, anularea contractelor de concesiune în derulare- cu investiții în curs-fără motive legale și fără a fi anunțați, refuzul de a elibera autorizații de funcționare comercianților din comună, îngreunarea sau stoparea investitorilor ce au sediul în comuna Dobreni, lipsa dascălilor din școli – copii noștri fiind nevoiți să învețe clase intercalate, cei mai mulți părinți au decis să își mute copii la școli din oraș, lipsa locurilor de joacă – dispunem de un loc de joacă pentru 8 copii în timp ce în comună sunt mult mai mulți și sunt nevoiți să meargă la locurile de joacă din oraș. Cetățenii din comuna noastră nu au nici în ziua de astăzi apă curentă!

Așadar, toți cei care se regăsesc în spusele de mai sus, indiferent că sunt din comuna noastră sau nu, sunt invitați JOI 25 MAI 2023 să se alăture protestului pașnic, ca astfel de cazuri să nu ne mai afecteze comunitatea în care trăim!”, se arată în mesajul lansat de Carmen Mihaela Buta, de la „Valea celor „Doisprezece”

Multe anchete, zero rezultate

Vasilica Crețu, primărița comunei Dobreni, a făcut, de-a lungul timpului, obiectul mai multor articole publicate în atacul.ro. Achiziția dubioasă a unei basculante, problemele cu stația de epurare și modul în care a fost exploatată o cantitate mare de balast din pârâul Almaș sunt doar câteva aspecte care au făcut obiectul unor articole ce au stat la baza întocmiri unor dosare penale. Datele noastre arată că ancheta în cazul achiziției basculantei a fost soluționată cu „clasare”. În urmă cu câteva luni, polițiștii încă mai lucrau la dosarul privind „furtul de balast” din Almaș. O altă anchetă interesantă este aceea privind transportul unei cantități uriașe de dejecții de la stația de epurare din Dobreni la stația de epurare din Piatra-Neamț.

În România, cetățenii nemulțumiți de activitatea unui primar ales au posibilitatea să-l demită prin referendum, însă condițiile sunt destul de greu de îndeplinit.

Conform prevederilor Codului Administrativ, „referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului”

* Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătură olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.

* Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului”

D.MURARU

Achiziție controversată la primărie: basculantă de 20.000 de euro

Alo, Poliția!: „Nicio vidanjă nu a fost la stația de epurare Dobreni!”. În scripte apar peste 140 de transporturi

Albia pârâului Almaș, măcelărită de excavatoare. Jocurile murdare de la SGA Neamț și Primăria Dobreni

Reprezentanții complexului „Valea celor Doisprezece”: „Avem autorizații de construcție eliberate de Primăria Dobreni, iar timp de 3 ani nu ni s-a adus la cunoștință despre nicio ilegalitate”

Cum răspunde primărița Crețu acuzațiilor reprezentanților complexului „Valea celor Doisprezece”

Reprezentanții complexului „Valea celor Doisprezece”: „Avem autorizații de construcție eliberate de Primăria Dobreni, iar timp de 3 ani nu ni s-a adus la cunoștință despre nicio ilegalitate”

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. stan 25 mai, 2023 at 11:42 Răspunde

    Oasilica, dute acasa , fugi , ca vei pati la fel ca tuta de la primaria CEAHLAU!! care si a luat megedes! RUSINE, contracte oneroase,crezi ca te scapa, Jean Val Jean, de la Consiliul Judetean NEAMT! NU !! sub nici o forama!! sau mai bine zis Night oberlight vorba neamtului !! cel cu reforma de rahat a invatamantului !! Oasilica poate il iei si pe Kaizer, mai mult zer , cu tine !!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.