Umbra fugarului Arsene în PSD. Asaftei, ales președinte interimar la CJ Neamț, a fost tras la răspundere pentru că și-a devalizat firmele. Este dator vândut statului
Cele întâmplate în ultimele 48 de ore pe scena politică a județului Neamț, după fuga infractorului Arsene, condamnat la închisoare pentru corupție, confirmă zvonurile care circulau de ceva vreme în anumite cercuri.
Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț și amic al infractorului fugar, a fost confirmat de Marcel Ciolacu, președinte al PSD la nivel național, ca șef interimar al PSD local, la Neamț. Cu toate acestea, viitorul nu sună deloc bine pentru că Harpa, întrucât acesta, după cum afirmă sursele noastre, urmează să fie înlocuit cu un social democrat agreat de conducerea de la București, însă despre asta vom reveni cu alt articol.
Că va fi sau nu bine că Harpa va fi dat deoparte de la butoanele PSD rămâne de văzut, însă prezentul arată că acesta respectă orbește ordinele lăsate de infractorul fugar Arsene. Coruptul Ionel este cel care și-a aranjat terenul în eventualitatea unei condamnări și l-a pregătit pe Asaftei (foto) pentru a-i lua locul la șefia CJ Neamț, ceea ce s-a și întâmplat.
În ultima lună a anului trecut, Mădălina Ciubotaru, unul dintre vicepreședinții Consiliului Județean Neamț, și-a anunțat demisia din funcție, invocând motive personale și i-a lăsat locul lui Ion Asaftei, un personaj mult mai controversat.
Vicele Asaftei, care, în vara acestui an, va împlini 70 de ani, a fost ales, ieri, președinte interimar al CJ Neamț, în locul lui Arsene. L-au votat toți cei din coaliția formată în jurul PSD, majoritatea oameni care îi sunt datori lui Ionel Arsene. Asaftei sau „Jan”, cum îi spun apropiații, a mai fost vicepreședinte al CJ Neamț în perioada 2016-2020, fiind unul dintre preferații fugarului corupt Ionel Arsene.
Jenant pentru PSD Neamț este că au pierdut cea mai importantă funcție din județ în favoarea unui partid minuscul – ALDE.
Ionel Arsene a câștigat la ultimele alegeri funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț din poziția de membru al PSD și, mai mult decât atât, de președinte al Consiliului Județean Neamț.
Acum, după alegerile de ieri, PSD nu mai deține funcția de președinte, pe care a pierdut-o în favoarea unui membru ALDE, Asaftei făcând parte din acest partid. La ultimele alegeri, în legislativul județean au intrat doar 2 membri ALDE. Așadar, un partid cu doar doi consilieri, din totalul de 34, deține această importantă funcție. O mare rușine pentru PSD! Dar atâta vreme cât Arsene și-a dorit această formulă, nimic nu a mai contat. Nu este exclus ca, în viitorul apropiat, Harpa să fie înlăturat tocmai din acest motiv, că a susținut și propus varianta Asaftei ca președinte al CJ Neamț în locul coruptului Arsene. Când va veni ziua schimbării, nu se va mai tine cont că, de fapt, toți pesediștii cu funcții au susținut varianta Asaftei.
Foto: coruptul Arsene și Asaftei, cel pe care judecătorii l-au pus la plată, pentru că și-a devalizat firmele
Asaftei, pus la plată de judecători
Ion Asaftei, proaspătul președinte al Consiliului Județean Neamț, este cel care controlează, prin interpuși, Hanul Răzeșilor din Tupilați, unde, de regulă, politicienii puterii se întâlnesc pentru a pune județul la cale.
Ca urmare a votului de ieri, Asaftei va fi cel care va gestiona fondurile județului, deși trecutul său într-ale afacerilor ar trebui să-l țină departe de gestionarea banului public. Și asta pentru că și-a devalizat două firme. Mai exact, instanțele de judecată au constatat că personajul, acum șef peste județ, s-a înfruptat din banii societăților pe care le-a condus în calitate de administrator sau în care a fost asociat.
Conform ultimei declarații de avere, depusă în vara acestui an în calitate de consilier județean, proaspătul președinte de CJ avea datorii către bugetul de stat de 738.014 lei.
În 2016, după ce a devenit consilier județean, Asaftei menționa că datorează statului 827.028 lei. Un simplu calcul arată că, din 2016 și până-n vara acestui an, Asaftei a reușit să achite câteva zeci de mii de lei din ceea ce datorează statului român. Este vorba despre sume imputate prin decizii judecătorești ca urmare a jongleriilor financiare pe care le-a făcut în două societăți comerciale în care a fost administrator și asociat.
Documentele oficiale ale instanțelor arată că Asaftei a fost găsit vinovat pentru că firmele sale au ajuns în faliment. Atragerea răspunderii patrimoniale s-a făcut pentru o sumă totală de peste 820.000 de lei, bani pe care Asaftei nu i-a achitat nici până astăzi Fiscului, deși sentințele definitive și irevocabile datează din 2010, respectiv 2013.
Falimentul Roxitour Prod Com SRL
Firma Roxitour Prod Com SRL a fost înfiintată în anul 1996, iar datele oficiale arată că Ion Asaftei era actionar unic și administrator.
În 2003, firma a dat piept cu problemele și a intrat în reorganizare judiciară. Într-un final, societatea a intrat în faliment și a fost dizolvată. Lichidatorul judiciar a solicitat atragerea răspunderii patrimoniale a administratorului, pe motiv că acesta a fost vinovat de situația în care a ajuns firma. Judecătorul sindic a analizat și a decis ca lui Ion Asaftei să-i fie atrasă răspunderea personală. Se întâmpla în martie 2010, ca în decembrie 2010, Curtea de Apel Bacău să se pronunțe definitiv în dosarul în care Asaftei a fost obligat să suporte pasivul societății. În motivarea sentinței Curții de Apel Bacău, prin care au fost respinse recursurile lui Asaftei și Fiscului nemțean, instanța vorbește despre lucruri foarte grave, care, în orice țară civilizată, ar interzice unei persoane să ajungă într-o funcție atât de importantă ca cea pe care o ocupă Asaftei. Instanța băcăuană l-a obligat pe acesta să achite o sumă importantă Fiscului. În sentință se vorbește și despre ghidușiile financiare la care a recurs Asaftei pentru a scoate ilegal bani din firmă – a cumpărat un beci pe care, ulterior, l-a vândut societății cu o sumă de peste 21 de ori mai mare.
Anterior deciziei judecătorilor băcăuani, Tribunalul Neamț a admis cererile de atragere a răspunderii patrimoniale formulate de lichidatorul judiciar, AVAS și Primăria Roman și a dispus ca pasivul societății debitoare, Roxitour Prodcom SRL, să fie suportat de Asaftei Ion, în calitate de fost administrator al societății. Instanța nemțeană a reținut că Asaftei s-a făcut vinovat de ajungerea societății în stare de insolvență, prin folosirea bunurilor societății în interes personal sau interesul altor societăți și că a făcut acte de comerț, în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice, fapte ce atrag răspunderea personală conform legii. În plus, instanța a reținut Asaftei „a ridicat pe parcursul a 3 ani, sub formă de avansuri sume importante de bani, fără ca acestea să fie restituite sau justificate pe bază de documente legal întocmite, în sumă de 55.426,01 lei”.
Juriștii Primăriei Roman au depus întâmpinare prin care au cerut Curții de Apel Bacău respingerea recursului formulat de Ion Asaftei și menținerea dispozițiilor sentinței Tribunalul Neamț, de atragere a răspunderii personale.
„În motivare, Municipiul Roman arată că fostul administrator nu a ținut contabilitatea în conformitate cu legea, majoritatea documentelor contabile nefiind semnate. Nu există procesele-verbale de compensare ce privesc compensările din anii 2001 și 2002. În luna septembrie 2002 au fost scoase din funcțiune și vândute toate mijloacele fixe ale societății, însă s-au achiziționat în continuare materii prime și materiale ce au fost trecute direct pe cheltuieli în vederea ascunderii pasivului, iar pentru perioada ianuarie 2001-mai 2002 nu există documente justificative. Nu există în evidența contabilă a debitoarei nici un stat de plată, deși debitoarea înregistrează plata unor salarii, lipsind cu desăvârșire virarea către bugetul statului a sumelor reprezentând obligațiile bugetare. Învederează instanței că fostul administrator a realizat acte de comerț în interes personal sub acoperirea persoanei juridice, în sensul că, în calitate de persoană fizică a cumpărat un beci cu suma de 3400 lei și la revândut debitoarei cu suma de 74.200 lei, un preț de 21,8 ori mai mare decât cel de achiziționare, în condițiile în care nu i-a adus nicio îmbunătățire. Consideră că sunt îndeplinite condițiile referitoare la raportul de cauzalitate între faptele săvârșite de fostul administrator și prejudiciul creat debitoarei și creditorilor acesteia În drept se invocă prevederile art. 115 Cod procedură civilă”, se arată în motivarea Curții de Apel Bacău.
La rândul lor, reprezentanții Finanțelor nemțene au solicitat și ei respingerea recursului formulat de către Asaftei.
„Instanța de fond a dispus efectuarea unei expertize contabile care să determine cauzele și împrejurările stării de insolvență a debitoarei. Atât expertul contabil cât și lichidatorul judiciar au concluzionat că fostul administrator se face vinovat de ajungerea debitoarei în stare de insolvență prin săvârșirea faptelor prevăzute de art. 138 alin. 1 lit. a) și b) din Legea nr. 85/2006. În concret recurentul a ridicat între anii 2001-2003 din casieria societății importante sume de bani sub forma unor avansuri de trezorerie, fără să le restituite sau să le justifice pe bază de documente legale. Recurentul nu a întreprins demersurile pentru recuperarea sumei de 869.431 de la firma …. pe care a lăsat-o să se prescrie, firma fiind administrată de alți membri ai familiei fostului asociat unic. Mai arată (n.red. DGFP) că fostul administrator a cumpărat un beci cu suma de 3400 lei și la revândut debitoarei cu suma de 74.200 lei, un preț de 21,8 ori mai mare decât cel de achiziționare, această faptă încadrându-se în mod cert în prevederile art. 138 alin. 1 lit. b) din legea insolvenței”, se mai arată în întâmpinarea depusă de Fiscul nemțean.
Instanța băcăuană a analizat și a dispus respingerea recursului proaspătului președinte de CJ, acesta fiind pus la plată. De asemenea, a fost respins și recursul celor de la Finanțe, însă asta nu a însemnat că Asaftei a fost absolvit de vina că și-a devalizat firma.
„Analizând actele și lucrările dosarului instanța reține următoarele: Recursurile sunt nefondate, pentru considerentele ce urmează. Astfel, în ce privește recursul declarat de recurentul Asaftei Ion, critica privind neluarea în considerare de către instanța de fond a punerii în întârziere a debitorului debitoarei falite prin notificare, nu poate fi primită, din moment ce în materie comercială punerea în întârziere operează de drept, prin simpla ajungere a creanței la scadență, condiții în care această notificare nu poate fi considerată în nici un caz ca o manifestare serioasă și credibilă a intenției administratorului de a recupera creanța debitoarei; ținând cont de faptul că această creanță trebuia recuperată de la o societate a cărei acționari erau alți membri ai familiei fostului administrator se poate trage concluzia că această notificare ori a fost efectuată din neștiință ( cu necunoașterea întârzierii de drept în materie comercială) sau a fost realizată pentru a crea o falsă impresie de diligență a fostului administrator în conducerea societății debitoare. Notificarea fiind inutilă și fără efecte în ce privește intenția reală de recuperare a creanței, aceasta nu poate avea și luată în considerare ca și cum ar exista o cerere de chemare în judecată ori demararea unei proceduri a concilierii anterioară judecății și drept urmare această critică este nefondată (așa după cum rezultă și din cuprinsul raportului de expertiză contabilă de la fila 64 din dosarul de fond). Recurentul (Asaftei Ion) nu face dovada în recurs a folosirii sumelor retrase din casieria debitoarei în interesul acesteia, din moment ce pentru sumele retrase nu poate produce documente justificative și nu poate explica achiziționarea de materii prime după momentul înstrăinării mijloacelor fixe ori scoaterea lor din funcțiune; or lipsa documentelor nu poate primi altă explicație în acest context decât aceea că lipsa, dispariția sau neținerea contabilității nu a avut decât scop ascunderea ori pierderea din vedere a unor operațiuni prin care patrimoniul societății debitoare a fost spoliat, în detrimentul creditorilor acesteia (…) Susținerea că beciul achiziționat de societatea debitoare de la recurent a fost valorificat la prețul (de achiziție) de 74.200 lei și astfel nu există nici un prejudiciu pentru debitoare, nu este dovedită cu înscrisuri de către recurent în cadrul judecării recursului, astfel că concluzia raportului de expertiză nu poate fi răsturnată prin simpla afirmație a recurentului, caz în care achiziționarea cu un preț de 3400 lei și revânzarea către societatea recurentă a aceluiași imobil cu un preț de 21,8 ori mai mare nu poate primi altă explicație decât că această operațiune a avut un interes personal și s-a desfășurat sub acoperirea persoanei juridice. Conflictul de interese dintre Asaftei Ion ca persoană fizică și vânzător și debitoarea cumpărătoare reprezentată la încheierea contractului tot de către aceeași persoană duce la concluzia că această revânzare a fost efectuată în scopul îmbogățirii exclusive a vânzătorului și spre paguba societății cumpărătoare și implicit a creditorilor acesteia. În fine, nici critica privitoare la depășirea atribuțiilor expertului nu poate fi primită, din moment ce instanța de judecată este singura abilitată să tragă concluzia existenței sau nu a vinovăției pârâtului-recurent; ținând seama însă că această vinovăție se deduce analitic din materialitatea faptelor, este posibil ca uneori expertul să nu facă distincția între expertiza propriu-zisă (activitatea de cercetare a unor situații de fapt) și concluzia existenței vinovăției trase de judecător din analiza raportului de expertiză (a faptelor constatate de expert), însă acest fapt nu poate duce la concluzia că vinovăția a fost stabilită de expertul contabil. Cu privire la recursul declarat de DGFP Neamț, instanța constată că susținerile și criticile din motivarea recursului nu sunt reale (….)”, se arată în decizia Curții de Apel Bacău.
Concluzia: Asaftei a rămas cu atragerea răspunderii patrimoniale și o obligație de plată către Fisc de 692.477,85 lei, numai în acest caz.
Pus la plată și pentru devalizarea firmei Ronic Cons
Asaftei a mai avut probleme de acest gen trei ani mai târziu, când instanța i-a atras răspunderea patrimonială într-un alt dosar, în care a fost acuzat că a băgat mâna în banii firmei Ronic Cons.
Societatea a fost înființată în anul 2002, avându-i acționari pe Ion Asaftei (95% din părțile sociale) și pe Claudius Ionel Asaftei (5% din părțile sociale).
Anterior, firma s-a numit Hanul Răzeșilor, având ca principal obiect de activitate „Hoteluri și alte activități similare”. Problemele au apărut în 2007, când firma administrată de Asaftei a intrat în reorganizare judiciară și, așa cum era și firesc, a fost numit un lichidator care a identificat cauzele care au dus societatea în această situația.
Concluzia expertului care a analizat cauzele care au dus la apariția stării de insolvență a firmei a fost clară: cei doi Asaftei sunt vinovați de devalizarea firmei, motiv pentru care a cerut răspunderea patrimonială a acționarilor, dar și a administratorului.
În primă fază, Ion Asaftei a avut câștig de cauză la Tribunalul Neamț, însă recursul înaintat de lichidatorul judiciar la Curtea de Apel Bacău a fost admis, iar Asaftei obligat să plătească Fiscului peste 120.000 de lei.
Cercetarea judecătorească a scos la iveală faptul că Asaftei s-a angajat jurist la Ronic Cons SRL în condițiile în care societatea avea un singur furnizor și client – SC Matinal Prod SRL, firmă care administra și încă administrează Hanul Răzeșilor, unde acționar era Viorica Asaftei, soția lui Asaftei, iar acum acționari sunt alte persoane fin familie.
„În fapt, societatea debitoare a fost înființată în 2002 de cei doi pârâți (Asaftei Ion și Asaftei Claudius Ionel) și administrată până la 21.01.2004 de asociatul Asaftei Ion, în perioada 21.01.2004-12.02-2007 de asociatul Asaftei Claudius Ione, iar de la data de 12.02.2007 și până la 10.01.2008 , data deschiderii procedurii, de pârâtul Asaftei Ion. Din expertiza efectuată de expert M. V., rezultă că societatea debitoare a desfășurat doar activitatea de producerea unui singur sortiment de panificație, chifle, pentru un singur client, respectiv Matinal Prod al cărui administrator este soția pârâtului Asaftei Ion. Această activitate era desfășurată în spațiul ce aparține (…), iar din verificările realizate de expert rezultă că debitoarea nu avea nici utilaje proprii. Din aceeași expertiză rezultă că cifra de afaceri a societății era în 2005 de 15.465 lei, ch eltuielile aferente fiind de 48. 847 lei, în 2006 de 21.352 lei cheltuielile fiind de 45.263 lei, iar în 2007 de 6939 lei, în timp ce cheltuielile au fost de 85.247 lei. De asemenea, începând cu luna ianuarie 2005, pârâtul – asociat Asaftei Ion a fost salariatul societății în funcție de consilier juridic, în condițiile în care singurul partener de afaceri era societatea comercială la care administrator era soția acestuia, iar cifra de afaceri a fost de 15.465 lei. Salariul stabilit pentru asociatul majoritar a fost de 1600 lei în 2005, iar din 2006 de 2.200 lei/lună; cheltuielile cu salarii și salariu fiind în perioada ianuarie 2005 – decembrie 2007 de 102.082,53 lei. Pe de altă parte, spațiul folosit de debitoare era închiriat de la (…), în fapt cel care asigura materia primă și desfacerea pentru producția de chifle și potrivit contractului părților, în 2005 și 2005 chiria datorată debitoarei era de 20.400 lei pe an, în timp ce cifra de afaceri în 2005 a fost sub valoarea chiriei, iar în 2006 doar cu aproape 1000 lei mai mare ca valoarea chiriei. Trebuie menționat că locatorul nu a emis facturi pentru chiria datorată după formularea cererii de deschidere a procedurii insolvenței față de creditoare, compensând valoarea chiriei cu datoriile pe care le avea față de debitoare (…) Potrivit art. 138 alin. 1 lit. c din Legea 85/2006, în cazul în care în raportul întocmit în conformitate cu dispozițiile art. 59 alin. (1) sunt identificate persoane cărora le-ar fi imputabilă apariția stării de insolvență a debitorului, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecătorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvență, să fie suportată de membrii organelor de conducere și/sau supraveghere din cadrul societății, precum și de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvență a debitorului, prin aceea că au dispus, în interes personal, continuarea unei activități care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăți . Având în vedere raporturile comerciale dintre cele două societăți, raporturile de rudenie dintre asociații debitoarei și faptul că societatea cu care debitoarea avea relații comerciale era administrată de soția asociatului majoritar Asaftei Ion, instanța reține că funcționarea societății debitoare începând cu anul 2005 a fost aservită interesului personal al asociatului majoritar, interes materializat în încasarea unor importante sume de bani reprezentând salarii, fiind astfel întrunite condițiile art. 138 lit. c din Legea 85/2006. Prejudiciul cauzat prin continuarea unei activități care ducea vădit la încetarea de plăți este echivalent datoriilor pe care societatea debitoare le-a are față de creditorii înscriși pe tabelul definitiv de creanțe, respectiv 153.775,34 lei. În ceea ce privește vinovăția, este adevărat că în începând cu 2005 și până la 4.07.2007 , data formulării cererii de deschidere a procedurii, pârâtul Asaftei Ion nu a îndeplinit funcția de administrator, însă acesta deținea 95% din părțile sociale, iar asociatul Asaftei Claudius Ionel, care îndeplinea și funcția de administrator, deținea 5% din capitalul social , controlul societății fiind realizat în fapt și de asociatul majoritar . Așadar, instanța de recurs reține că decizia privind continuarea activității aparține ambilor pârâți, răspunderea acestora fiind solidară chiar dacă interesul direct este doar al asociatului majoritar, în cauză fiind incidente dispozițiile tezei ultime din al. l al art. 138 din Legea 85/2006. Chiar dacă prejudiciul a fost cauzat de cei doi asociați, iar asociatul-administrator este ținut pentru întreg prejudiciul, instanța va avea în vedere limitele cu care a fost învestită instanța prin cererea de chemare în judecată a celor doi pârâți, potrivit art. 129 al.6 din Codul de procedură civilă. Celelalte motive de recurs nu sunt fondate. Astfel, chiar dacă administratorul societății nu a înregistrat cheltuielile aferente chiriei, pierderile debitoarei, chiar și fără astfel de înregistrări, erau mai mult decât evidente, încetarea de plăți din continuarea activității fiind astfel vădită și, în consecință, lipsa înregistrărilor nu au cauzat nici un prejudiciu. În consecință, constatând că în cauză sunt incidente dispozițiile art. 304 1 din Codul de procedură civilă, în temeiul art. 312 alin. 1și 2 din Codul de procedură civilă, va admite recursul și va obliga pârâtul Asaftei Ionsă suporte din averea personală suma de 127.928, 96 lei, iar pârâtul Asaftei Claudius Ionel să suporte din averea personală suma de 25.846,40 lei”, se arată în decizia Curții de Apel Bacău, din data de 1 octombrie 2013.
D.MURARU
Citește și:
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
Nu s-au schimbat prea multe în privința faptelor murdare făcute pe bani publici la CJ. Gândiți-vă doar la faptul că habarniștii consilieri judeteni au votat un moșulică de 70 de ani, cunoscut cu multiple fraude facute cu firmele proprii. Practic s-a schimbat doar destinatia banilor, care nu mai merg doar la golanul fugar ci se împart între mai mulți flămânzi. Consilierii judeteni sunt aceleași slugi perfecte care cântau ode pe FB fugarului infractor așa că nu ne așteptăm să se deștepte. O adunătură de golani condusă formal de Harpa, un milițian care (***) iar acum se vrea un pui de baron local (a declarat că va conduce partidul cu mână de fier – bună gluma). Ce este mai grav e faptul că nu au învățat nimic din ceea ce li s-a întâmplat celor care se credeau stăpânii lumii. Au mai rămas niște bănuți de împărțit pentru diverse proiecte și o gașcă de neputincioși, fără bărbăție, care trăiesc încă având frică de șosețică și încearcă să-i îndeplinească ordinele lăsate moștenire. Pentru Harpa, pe lângă dorința de a prinde un post de parlamentar, e foarte important să lase la primărie un individ care să nu scoată la iveală nenorocirile pe care le-a făcut cu banii publici. Imaginea de echipă pe care vor s-o vândă e complet falsă, ei devorându-se ca niște șacali în diverse tabere și crâșme obscure. Fiecare sapă pe fiecare, asta e realitatea momentului.
L-au lăsat pe Mosulica sa mai uite lumea de Arsenie și psdisti, și oricum era mâna dreaptă a fugarului și infractorului , sunt multe lucrări în derulare a Cumătrului. Dealtfel Ciolacul îl va pune la butoanele județului pe omul recomandat de Cumătru lui Arsenie. Pun pariu că va fii Vicepreședintele camerei de putatilor , Ciprian Șerban, care va fii și candidatul la șefia Consiliul județean. Este omul care îi convine lui Ginel , au colaborat și în afaceri, cumnați lui Ciprian Șerban au firme de construcții, ca și Ginel habar nu au de construcții, nu au nici o pregătire în domeniu au lucrat prin U. K , după care au făcut lucrări sub contractele lui Ginel . Așa că normalitatea la Neamț nu își intră în drepturi , decât dacă pe 22 martie justiția va da un verdict nefavorabil lui Ginel, la al 60 termen de evaziune fiscală, Procurori in 2016 au estimat un prejudiciu de 16ilioane de euro.sr pare că la Neamț Are un mare spate la judecătorie, chiar la conducere. Eu îi urez sa iasă basma curata, dar de la evaziune de la o suma astronomică la balsam curata ,trebuie influienta mare și se pare că o are
Hotiile vor continua nestingherite in lipsa oricaror structuri ale statului esuato corupto inutilo securisto ”specialo” mafiot pe salarii babane si pensii aberante la 40 de ani,SRI/PARCHET/MAI/ANI,etc care sa ancheteze cum au fost furati banii din PNDL,sute de milioane euro,in ultimii 5 ani cu lucrari inutile,in bataie de joc,in sate si comune parasite de catre firmele de casa a lui Arsene.
Nimic nu se va intampla mai departe,aceste mega furaciuni vor continua ca si pana acum sub directa indrumare a institutiilor corupte si incompetente enumerate mai sus care si-au pus alte marionete la CJ.
In 5 ani vom avea alte furaciuni de zeci de milioane de euro si alt fugar in Italia unde isi va cheltui in liniste si lux banii furati de la prostii prostilor din Neamt.
Cam asta e tiparul.
Nimic nu se va schimba doar marionetele se rotesc intre ele.
Securistii ne vor fura in continuare,vor iesi la pensie in continuare la 40 de ani si se vor angaja in continuare la stat imediat dupa ce ies la pensia speciala de smenuri si nemunca si,isi vor angaja in continuare prostanii din familiile lor tot la statul degeaba ca pot.
A vota aceste marionete corupte si slugi securiste numiti”politicieni” din PNL sau PSD este echivalent cu distrugerea acestei tari si perpetuare sistemului specialo mafiot care a indatorat aceasta tara degeaba pana la falimentul care este iminent.
Unul din secretarii UTC de la nivel central , dupa 1989 o vreme a incercat la PASCANI, a cumparat unele active de la fosta CAP Vatra Pascani, unde a vrut sa faca o crescatorie de sturioni !! auzise UTC isctul de la unii securisti locali ca se iau bani buni la vanzarea lor !??? parca sturionii cresteau asa ca ” fat frumos din lacrima”, ca in povestile lui Petre Ispirescu !! Apoi a r fi revandut la altii ca in cele din urma s-ar fi bagat un smecher de la TG. FRUMOS administrator al S.C. EKY SAM S.R.L. , care face afaceri cu agregate minerale pe la FORASTI, judetul Suceava. administratorul societatii, EKIMOV, a fost cercetat penal de DNA ; dupa Pascani a infiintat Hanul razesilor !care daca se respecta legea patrimoniului nu trebuia sa fie construit imediat in vecinatatea celebrului “Hanu ANCUTEI”, si ulterior s-a mai construit alt “Han” cel al PADURARILOR, care este al fratilor Paduraru, care exploateaza ilegal agregate minerale, de ani de zile la circa 500 m. aval de pod DJ 208 G !! cu aprobarea Consiliului Judetean NEAMT si al celor de la Sistemul de Gospodarire a Apoelor Neamt si Administratiei Bazinale de Apa SIRET – BACAU !!
Treaba este buna dar Arsene a dat o ultima lovitura, a dat monopol in curtea spitalului judetean unui cumătru preferat. Au dărâmăt si alungat magazinul vechi de zeci de ani si a lasat loc la vechea toneta pe roti care s a modernizat si a pus niste preturi de plang cei cazati prin spitale. Bravo Arsene cel cu frica de Dumnezeu…..ocrotitorul în șosete a fetelor de 16 ani…., ai dat in cap la saracii bolnavi …nici un covrig nu mai pot manca, trebuie sa dea 5 ron acum!