Salariații din Neamț, condamnați la sărăcie

0
3364

Ultimii indicatori economico-sociali publicați de Direcția Regională de Statistică Neamț scot în evidență sărăcia de care angajații din această zonă par a nu mai scăpa vreodată.

Salariații din județul Neamț au rămas printre cel mai prost plătiți din țară, chiar și în condițiile în care salariul mediu net a crescut ușor.

În noiembrie 2022, județul Neamț figura cu un salariu de 3.121 de lei/salariat, fiind pe locul 37 în țară după valoarea câștigului mediu net pe județ.

În afară de Neamț, din Regiunea de Nord-Est a țării doar județul Vaslui a avut un salariu mai mic (3.111 lei/salariat), celelate județe fiind evidențiate cu salarii medii nete mult mai mari (Iași – 4.035 lei/angajat, Bacău – 3.812 lei/persoană, Botoșani – 3.219 lei, Suceava – 3.169 lei).

La nivel național, primele 4 cele mai mari salarii medii nete au fost înregistrate la București (5.329 de lei/salariat), Cluj (5.010 lei/persoană), Timiș (4.950 lei/angajat) și Sibiu (4.449 lei/salariat).

Cel mai mic salariu mediu net a fost evidențiat, în noiembrie, în Harghita (2.984 lei/angajat).

Sursa foto: manager.ro

N.R.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.