Camion de 45.000 de euro confiscat de polițiști. A cui era și unde trebuia să ajungă cheresteaua fără acte

1
3735

Polițiștii Secției Rurale Bicaz au dat o lovitură de imagine, zilele trecute, când au confiscat un considerabil transport ilegal de masă lemnoasă, cu tot cu mașină. Ar fi una dintre cele mai spectaculoase acțiuni ale oamenilor legii, care a implicat confiscarea camionului în valoare de 45.000 de euro, plus a unei cantități de 16 metri cubi de cherestea.

Vineri, 27 ianuarie, în jurul orei 19.00, echipajul Poliției Rurale Bicaz a tras pe dreapta un camion care se deplasa la ieșirea din orașul Bicaz, pe DN 15, spre Piatra-Neamț. Verificările au scos la iveală faptul că șoferul nu deținea documente pentru materialul lemnos transportat, aproximativ 16 metri cubi de cherestea. Drept urmare, a fost dispusă indisponibilizarea camionului și a lemnului transportat. S-a întocmit și un dosar penal, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport”.

Atât camionul, cât și marfa, aparțin firmei unui întreprinzător din comuna Tarcău, cunoscut pentru afacerile din domeniul construcțiilor pe care le desfășoară în Iași, dar și în alte locuri din țară. Cheresteaua avea ca destinație o localitate din sudul țării.

Când au făcut verificări privind transportul, polițiștii au constatat că nu există nicio informație în aplicația SUMAL (Sistemului informatic integrat de urmărire a materialelor lemnoase)privind cherestea transportată, aspect care a atras aplicarea măsurilor drastice.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Tarcauanul vesel 7 februarie, 2023 at 10:42 Răspunde

    Am verificat am constatat și acum spunem: Domnul Cristinel băieții lui matale au luat acte de la mașinuță cu scânduri când au oprit-o în orașul Bicaz. Pai daca mașinuță cu scânduri avea acte in regula dosarelul pictat de băieții lui matale are probleme multe legate de legalitate dar mai ales de moralitate. De legalitate că au pus-o de un abuz nițel jegos și de moralitate că se aude că băieții cu camionul te-au supărat pe matale deși ai mancat si ai beut mult pe masa lor. Dar ia spune domnul Cristinel ai fost cumva la vânătoare cu băieții cu mașinuță de lemne în tinerețe!? Urat foarte urat……

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.