Protecția Consumatorului: Amendă record aplicată unui magazin Lidl din Piatra-Neamț pentru practici incorecte

0
2791

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț au aplicat magazinului Lidl, situat pe B-dul General Dăscălescu (zona 1 Mai), din Piatra-Neamț, o amendă în valoare de 100.000 de lei pentru practicile incorecte pe care le-a folosit pentru a-și vinde marfa.

Sancțiunea record a fost aplicată în urma unui control al autorităților, care au dispus, totodată, și măsura încetării practicii comerciale incorecte (ce a presupus neconcordanțe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat) și oprirea de la comercializare a produselor neconforme (legume și fructe cu modificări organoleptice). 

„Am sancționat drastic practica comercială incorectă a operatorului economic referitoare la existența diferențelor între prețul produsului de la raft și cel de la casa de marcat, ținând cont de faptul că un număr mare de consumatori au fost afectați, aceștia fiind determinați, de fapt, să ia o decizie de achiziționare a unui produs, având la bază un preț de vânzare care nu era cel corect, alegere clar în defavoarea lor”, a declarat Vlad Ciurea, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț.

(Sursa foto: economica.net)

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.