Primărița de Poiana Teiului, acuzată că a plesnit o săteancă. „M-a lovit destul de tare, că mi s-a umflat fața!”. Poliția a deschis un dosar penal

0
4432

Ana Ancuța (FOTO), primărița comunei Poiana Teiului, este acuzată că a lovit o săteancă, faptă care ar fi avut loc la începutul săptămânii, în sediul instituției publice.

Violeta Meszaroș afirmă că Ana Ancuța a lovit-o cu palma peste față, pentru că nu a vrut să achite, din banii primiți cu titlu de ajutor pentru încălzire, taxa de gunoi pe anul în curs.

După incident, victima a ieșit plângând din primărie și s-a oprit la postul de poliție din localitate. Femeia a depus o plângere și au fost demarate verificări, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de purtare abuzivă și abuz în serviciu. Din cele povestite de către victimă reiese că Ana Ancuța s-a comportat ca vătaful pe  moșie, obligând săteanca să facă ceva împotriva voinței sale. Ba mai mult decât atât, primărița a recurs și la violență, lovind-o pe femeie cu palma peste față.

„Am fost, marți, la primărie ca să îmi iau ajutorul pentru încălzire, iar în biroul unde se plătesc taxele era și doamna primar, care mi-a cerut să plătesc taxa pe salubritate. I-am spus că sunt banii pentru lemne și că nu se dau banii pe lemne ca să se oprească la salubritate. A zis: ba nu, îi dai acum și gata! Eu tot n-am vrut, iar ea s-a enervat și m-a lovit cu palma peste față. N-am avut ce face, am dat banii pentru salubritate – 436 de lei pentru tot anul. M-a lovit destul de tare, că mi s-a umflat fața. Am fost la Poliție și am vorbit acolo, am depus o plângere. Aștept să văd dacă mă mai cheamă”, a declarat Violeta Meszaroș.

Informațiile noastre arată că nu este singura plângere de acest gen depusă, în aceste zile, împotriva primăriței. O altă persoană, părinte a trei copii, a reclamatAna Ancuța i-a oprit din banii de încălzire pentru plata unor amenzi neachitate.

Banii pentru ajutorul de încălzire sunt cu destinație clară, beneficiarii urmând să-i folosească pentru a-și achiziționa lemne pentru foc. Faptul că sătenii sunt obligați să plătească diverse dări la primărie din ajutorul pentru încălzirea locuințelor, miroase a abuz grosolan. Primăria are la îndemână instrumente legale pentru a recupera banii datorați pentru amenzi sau taxa de salubritate.

Polițiștii sunt obligați să trateze cu seriozitate acest caz, mai ales că sunt informații că ar exista mai multe persoane care, la sugestia primăriței, și-au plătit diverse taxe/amenzi din banii primiți pentru încălzirea locuințelor.

Atacul.ro a încercat să ia legătura și cu primărița Ana Ancuța pentru a-și exprima un punct de vedere referitor la  acuzațiile ce i se aduc, însă aceasta nu a răspuns apelurilor noastre până la ora publicării articolului. 

D.MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.