Ginel și un fost deputat UDMR, trimiși în judecată pentru corupție

6
6246

Gheorghe Vlasie (foto), zis și Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, inculpatul din fruntea Consiliului Județean Neamț, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de fraudă cu fonduri europene. Este al doilea dosar în care Ginel este judecat pentru jonglerii cu bani europeni. Alături de el au mai fost deferiți justiției alți doi oameni de afaceri. Unul dintre aceștia este Iosif Moldovan, fost deputat UDMR (2012-2016) și asociat, alături de Ginel, în firma Winfor Trade SRL cu sediul în Harghita. Ginel deține 65% din părțile sociale, iar Moldovan, 35%. Cel de-al treilea om de afaceri implicat este Yasar Siyar.

Societatea Winfor Trade SRL are ca principal obiect de activitate „Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor” și este abonată la lucrările finanțate cu bani de la bugetul statului, unul dintre clienți fiind Administrația Bazinală de Apă Olt. Este instituția care a oferit societății lui Ginel lucrări cu generozitate, multe dintre ele prin clasica metodă „ încredințare directă” pe motiv de … „situații de urgență”. „Rețetă” aplicată și la Aqua Parc și Mavgo Holding, firme care au executat mai multe lucrări ce le-au fost încredințate direct de diverse administrații bazinale de apă (de ABA Siret Bacău, în special).

Moldovan a fost coleg cu Ionel Arsene în Comisia pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților, unde primul a avut funcția de secretar , iar celălalt de vicepreședinte.

Comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a patru inculpați (trei oameni de afaceri și SC WINFOR TRADE SRL), sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene (săvârșite sub forma instigării, autoratului sau complicității).
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada iulie 2021 – ianuarie 2022, în vederea finanțării proiectului intitulat „O afacere beton” finanțat din fonduri europene, inculpata SC Winfor Trade SRL împreună cu reprezentantul societății, la instigarea și beneficiind de ajutorul celorlalți doi inculpați, ar fi folosit cu rea credință mai multe documente și declarații false, inexacte și incomplete ce au avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei de 947.723 lei provenită din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
În concret, proiectul finanțat din fonduri europene a vizat achiziția unei stații mobile de betoane și a unui încărcător frontal, iar pentru a putea fi declarat eligibil proiectul, reprezentantul societății SC Winfor Trade SRL ar fi declarat în mod nereal la autoritatea contractantă, Agenția pentru Dezvoltare Regionala Centru, faptul că societatea sa face parte din categoria microîntreprinderilor și ar fi omis să precizeze faptul că acționarul majoritar al societății deține mai multe societăți cu obiect de activitate în domeniul construcțiilor.
Totodată, în cursul derulării proiectului, reprezentantul societății SC Winfor Trade SRL ar fi fost ajutat de cel de-al treilea inculpat care, prin intermediul societății pe care o administrează, ar fi semnat mai multe documente nereale sau inexacte.
Astfel, ajutorul acordat de acesta din urmă ar fi constat în:
– ar fi semnat contractul de furnizare încheiat între cele două societăți cu toate că avea cunoștință de faptul că prețul contractului ar fi fost supraevaluat cu suma de 126.363,43 lei;
– ar fi semnat procesul verbal de predare-primire încheiat în data de 03.04.2021 între SC Winfor Trade SRL și societatea acestuia, cu toate avea cunoștință de faptul că utilajul nu corespundea contractului, lipsind programul de automatizare;
– ar fi semnat procesul verbal de punere în funcțiune a stației de betoane încheiat în data de 09.07.2021 între SC Winfor Trade SRL și societatea acestuia, cu toate avea cunoștință de faptul că stația nu ar fi fost pusă în funcțiune la acea dată și nu fuseseră făcute probele aferente recepției și instalării.
Toate aceste documente nereale sau inexacte ar fi fost depuse de reprezentantul SC Winfor Trade SRL la Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, inculpata SC Winfor Trade SRL obținând astfel pe nedrept în două tranșe suma totală de 947.723 lei.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației s-a constituit parte civilă în prezenta cauză cu suma menționată anterior reprezentând sumele plătite beneficiarului SC Winfor Trade SRL.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatei SC Winfor Trade SRL. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Unul dintre cei trei inculpați (Gheorghe Ghe. Vlasie), respectiv acționarul majoritar al SC Winfor Trade SRL, acuzat în acest dosar de săvârșirea infracțiunii de instigare la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene, a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru fapte similare în luna decembrie 2021, a se vedea comunicatul nr. 18/VIII/3 din 06 ianuarie 2022 (comunicatul nr. 3). În acest moment, dosarul respectiv se află în curs de judecare pe rolul Tribunalului Neamț”

D.MURARU

Citește și:

Afacerile de milioane, din HarCov, ale lui Ginel. Asociatul lui Vlasie, un fost coleg parlamentar al cumătrului Arsene

Ginel, trimis în judecată la pachet cu amicul baronului Ficățel. Subiectul: iazul unde politicienii și afaceriștii pun țara la cale

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. O sa dai Sama Osama 30 decembrie, 2022 at 11:05 Răspunde

    Bună dimineața! Este adevărat că acest Vlăsie Gheorghe zis Ginel este o (***) și nu (***), dar tare pare suspecta graba cu care sunt agățați cei care au lucrat cu PSD – iști de-a lungul timpului și în special cu Arsene. Poanta asta justițiar – greu mirositoare îmi amintește de purtătoarea de cuvânt prezidențială care a scos pe guriță ei niste bazaconii privind pe Baronii Arsene și Buzatu, că de in rest JOHANNIS rezolvase toate problemele țării cum a rezolvat și intrarea în Schengen.Deși la alte firme gen DANLIN XXL SRL au fost semnalate multe ilegalități, Tanchistul își vede de treburi netulburat de organele de control, acum construiește ditamai Hala in spate la Austroterm Horia Neamț. Se adeveresc spusele unora de prin ist județ cum că Misaila locotenentul lui Pinalti dirijează toate instituțiile din județ. Cică in ianuarie 2023 urmează să mai instaleze un șef la o instituție cu atribuțiuni de investigații cercetări și control și că deja câștigătorul concursului ar fi știut. Noi nu plecam urechea la spusele sindicatului dar tu Iulian chiar nu știi nimic, vrei sa credem spusele că și tu ai fost la masa la Misailala si ai primit dispoziții ca alții, știi tu cine. Așteptăm schimbări în bine copii ai durerii nu mai veniți cu infractorii de serviciu că deja suntem plictisiți…… Dar nu fiți supărați curând venim cu noutăți.

  2. Liviu 30 decembrie, 2022 at 15:55 Răspunde

    Cat a furat și a falsificat statul tot ia confiscat ! Poate are vreun apartament în blocurile lui GINEL , doar nu degeaba ia dat terenul !

  3. FLORIN 30 decembrie, 2022 at 16:48 Răspunde

    Apa de ploaie.
    In continuare hotiile prin PNDL/CJ de zeci de milioane de euro cu lucrari neconforme facute de aceaste firme de 2 bani ale lui Ginel$Arsene raman neanchetate si neinvestigate.
    Atat timp cat aceste lucrari cu care s-au furat zeci de milioane de euro nu vor fi verificate la sange orice alte anchete nu sunt decat niste diversiuni menite sa sa-i protejeze pe tovarasii Ginel&Arsene&clica de hoti si impostorii de la CJ din comisiile de receptie.

  4. Vraja marii 31 decembrie, 2022 at 07:33 Răspunde

    Și pe nasul din Gigi Jeg Pinalti zis Gheorghe Ștefan și pe locotenentul Misaila și pe varul contabil al găștii Mestecaneanu etc etc etc

  5. Costica 1 ianuarie, 2023 at 00:44 Răspunde

    Am ajuns și în anul 2023!
    Sa vă ferească Dumnezeu de mușcătura șarpelui, de răzbunarea flămândului și de plata lui Dumnezeu. Suntem în linie dreaptă înspre bătălia electorală din 2024, nu va mai conta culoarea ROSIE sau culoarea GALBENA va conta doar DREPTATEA LUI DUMNEZEU!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.