Concurs aranjat la APIA. DNA a trimis în judecată două persoane

1
7679

Procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a celor mai importante  persoane din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Argeș, respectiv directorul executiv și directorul executiv adjunct.  Cele două persoane sunt acuzate că au aranjat un concurs, în sensul că au transmis subiectele persoanei care trebuia să câștige postul.

 

„Procurorii au dispus trimiterea, în stare de libertate, a inculpatelor TURCESCU MARIANA și DELUREANU ANAMARIA ALEXANDRA, la data faptelor și în prezent director executiv, respectiv director executiv adjunct în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul județean Argeș și membre ale unei comisii de concurs, pentru săvârșirea unor infracțiuni de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, comise în forma autoratului și a complicității.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În cursul lunii februarie 2021, inculpata Turcescu Mariana, beneficiind de ajutorul colegei sale, Delureanu Anamaria Alexandra, printr-un intermediar, ar fi remis lista cu subiectele propuse unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, scos la concurs de instituția pe care o conduceau.
Ca urmare, în luna martie 2021, persoana respectivă a câștigat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș”, se arată în comunicatul DNA.

N.R.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

 1. FLORIN 22 decembrie, 2022 at 13:40 Răspunde

  Apa de ploaie.
  DNA -ul se face ca lucreaza.
  Coruptia de la CJ Neamt a atins ordinul de zeci de milioane de euro.
  Nu e nici o ancheta in legatura cu mega hotiile din PNDL.
  Anchete superficiale,irelevante pentru a justifica existenta acestei institutii care de catva ani nu mai produce nici un fel de anchete relevante doar de umplutura si de ochii lumii ca sa treaca timpul si sa iasa la pensia”speciala”.
  In aceste conditii Romania ramane raiul hotilor,analfabetilor si a impostorilor care ne fura pe fata.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.