60.000 de euro: atât costă reparația gardului Primăriei Poiana Teiului. Contractul, cu dedicație

1
3556

Primăria Poiana Teiului continuă seria contractelor scandaloase. După ce a plătit 44.000 de euro pentru repararea gardului căminului cultural din Galu și alți 30.000 de euro pentru modernizarea holului primăriei, a venit rândul reparării gardului sediului instituției. Suma alocată pentru contractul „Lucrări de reparații și împrejmuire sediu primărie Poiana Teiului” este 293.732 lei, TVA inclusă, adică aproape 60.000 de euro. Contractul va fi executat de firma ABG Esential Solution SRL, cu sediul în Roman, care a realizat și celelalte două lucrări – gardul de la căminul cultural din Galu și holul primăriei.

Contractul a fost încheiat pe repede înainte, așa cum se obișnuiește în administrația publică locală.

Anchetatorii care se vor apleca acestui subiect cu siguranță se vor întreba când a avut timp responsabilul cu achizițiile publice din primărie să studieze ofertele de pe platforma electronice. Pentru că primăria a publicat cererea de ofertă în data de 7 decembrie, la ora 11.50, iar reprezentanții firmei din Roman au răspuns 3 minute mai târziu (la ora 11.53). La ora 12.05 contractul era gata încheiat. Este evidentă înțelegerea între cele două părți, fiind un nou contract cu dedicație.

Informațiile publice despre aceste lucrări sunt extrem de sărace, iar primărița Ana Ancuța refuză dialogul cu redactorii atacul.ro. În descrierea contractului de pe platforma electronică de achiziții publice se face mențiunea că acesta prevede execuția de lucrări și reparații la împrejmuirea existentă a terenului aferent sediului Primăriei Poiana Teiului, comuna Poiana Teiului, județul Neamț, în conformitate cu caietul de sarcini și listele de cantități”. Nimic mai mult! Așadar, vorbim despre „lucrări și reparații” ale gardului instituției în valoare de 293.732 lei (TVA inclusă) sau 59.791 euro!.

Calculele noastre arată că gardul terenului pe care este amplasat sediul primăriei din Poiana Teiului are în jur de 140 de metri, ceea ce ar însemna că, în medie, va cheltui 2.098 lei (428 euro) pentru 1 metru de gard (lucrări și reparații).

Așa cum se vede și în fotografii, în partea din față a terenului pe care este amplasată primăria se află un gard din lemn cu stâlpi din piatră. Asta ar însemna, dacă nu cumva stâlpii s-au dărâmat între timp, ca lucrările să prevadă înlocuirea plaselor de gard.

De asemenea, o altă porțiune din teren este îngrădită cu plase din sârmă.

Constructorii cu care am discutat ne-au spus că suma de 60.000 de euro pentru un gard de 140 metri este piperată, mai ales dacă este vorba despre reparații.

Suspiciunile pe care le ridică acest contract ar trebui să facă autoritățile curioase despre operațiunile primăriței de Poiana Teiului, mai ales că Parchetul Bicaz mai are în lucru câteva dintre investițiile realizate de primăria din localitate.

D.MURARU

Citește și:

Cum arată gardul pentru care Primăria Poiana Teiului a plătit 44.000 de euro

Hol modernizat la Primăria Poiana Teiului cu peste 30.000 de euro. Montarea ușilor, la metru pătrat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Ochi de soim 9 decembrie, 2022 at 09:44 Răspunde

    Admin.: Afirmatiile d-stra nu se confirma. Firma domnului Burla are contracte cu CSEI Roman, care se afla in subordinea CJ Neamt, si cu Primaria Poiana Teiului, care este condusa de un primar PSD. Daca aveti probe, va rugam sa ni le furnizati pe adresa atacul2015@gmail.com. Va multumim!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.