Cum arată gardul pentru care Primăria Poiana Teiului a plătit 44.000 de euro

0
4039

După aproape două luni de la semnarea contractului pentru repararea gardului de la căminul cultural din satul Galu, Poiana Teiului, Neamț, reprezentanții primăriei au anunțat că lucrările au fost finalizate.

Primărița Ana Ancuța a făcut marele anunț acum două zile, însă a omis să le spună plătitorilor de taxe și impozite și cât a costat această lucrare.

Ei bine, gardul care împrejmuiește căminul cultural, din satul Galu, a costat 181.458 lei, fără TVA, adică aproape 44.000 de euro, TVA inclusă. O sumă record dacă este să o raportăm la ceea ce se vede pe teren, așa cum ne-au declarat și cetățenii din zonă, dar și din ceea ce se poate vedea în pozele făcute publice de Ana Ancuța (foto).

În partea din față se observă o supraînălțare a zidului din beton, pe care au fost montați mai mulți stâlpi și câteva panouri de gard din tablă decupată.

 

 

De asemenea, în spatele căminului, dar și pe o porțiune mică din partea laterală stânga au fost montați stâlpi și panouri din tablă.

Toți constructorii cu care ne-am consultat au menționat că suma este exagerată pentru o astfel de lucrare.

Contractul „Lucrări de reparații împrejmuire perimetrală cămin cultural din satul Galu, com Poiana Teiului” a fost încheiat la finele lunii iulie, prin intermediul platformei electronice de achiziții publice, cu firma ABG Esential Solutions SRL din Roman.

De altfel, primărița Ana Ancuța a refuzat să ne pună la dispoziție informațiile pe care i le-am cerut, semn că vrea ca afacerile pe care le face în numele instituției și cu banii comunei să fie trecute sub tăcere.

O demonstrează o altă afacere încheiată tot cu firma ABG Esential Solutions SRL Roman, care are ca subiect reparațiile efectuate în holul primăriei cu 30.000 de euro. Documentele pe care atacul.ro le-a prezentat arată cum a ajuns această lucrare la o sumă atât de mare.

Romașcani lipiți de banii Primăriei Poiana Teiului

Atacul.ro a solicitat Primăriei Poiana Teiului și primăriței Ana Ancuța informații nu numai despre reparația gardului de la căminul cultural, ci și despre alte două contracte încheiate cu aceeași societate din Roman, respectiv „Lucrări de reparații Primărie Poiana Teiului” (noiembrie 2021) – în valoare 128.619,62 lei, fără TVA, și „Lucrări de reparații birouri sediu Primărie Poiana Teiului” (aprilie – iulie 2022) – în valoare de 127.592 lei, fără TVA.

Atacul.ro a cerut, pentru toate cele trei contracte, inclusiv pentru gardul de 44.000 de euro, invitațiile de participare, contractele, actele adiționale, procesele verbale de recepție, adică documente publice

În data de 8 august, sub semnătura Anei Ancuța, Primăria Poiana Teiului ne-a transmis un răspuns care nu are nicio treabă cu solicitările pe care i le-am adresat.

Recent, primăria a încheiat alte două contracte cu firma din Roman, ABG Esential Solution. Este vorba despre „Lucrări de igienizare instituții publice și private”10.360 lei, fără TVA, fără ca pe platforma electronică de achiziții publice (SEAP) să apară și informația cu privire la locul în care sunt efectuate aceste lucrări.

De asemenea, la mijlocul lunii august, primăria condusă de Ana Ancuța a cumpărat de la aceeași firmă „rafturi pal culoare gri” în valoare totală de 17.160 lei, fără TVA.  Singura informație de pe SEAP este aceea că primăria achiziționează 33 de metri de rafturi, costul unui metru liniar fiind de 520 de lei, fără TVA.

Comportamentul celor de la Primăria Poiana Teiului față de modul în care cheltuie fondurile publice denotă obrăznicie și … siguranță că nimic nu-I poate atinge.

 Probabil, au la bază sprijinul necondiționat venit din partea unor instituții ale statului, care ar trebui să ancheteze toate achizițiile și lucrările contractate pe ochi dulci.

Daniel MURARU

Citeste si:

Hol modernizat la Primăria Poiana Teiului cu peste 30.000 de euro. Montarea ușilor, la metru pătrat

Gard reparat cu 44.000 de euro, la Poiana Teiului. Primărița refuză să facă publice documentele

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.