Adjunctul Poliției Roman a fost schimbat din funcție. Ar fi rămas fără certificat ORNISS

1
6187

Comisarul șef Valentin Băetanu (foto), împuternicit în funcția de adjunct al Poliției Roman, a fost schimbat, în locul său fiind numit Neculai Bodron, șeful Biroului de investigații criminale.

Băetanu fusese împuternicit în această funcție în urmă cu mai bine de un an, iar acum, după schimbare, a intrat în concediu.

Sursele noastre din Poliția Roman afirmă că ofițerul se pregătește să-și depună dosarul de pensionare, îndeplinind toate condițiile pentru a părăsi sistemul pentru o pensie uriașă.

În ceea ce privește cauzele care au dus la pierderea funcției de adjunct, datele noastre arată că Valentin Băetanu ar fi rămas fără certificatul Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Certificatul ORNISS permite accesul la informații cu caracter secret și este emis numai cu acceptul serviciului secret al MAI, respectiv Serviciul de Protecție Internă. Ofițerii acestui serviciu decid dacă o persoană primește sau nu certificat ORNISS. În cazul unui aviz negativ, structura de informații nu este obligată să ofere explicații pentru decizia luată.

Nu este exclus ca retragerea certificatului ORNISS să fi avut la bază numeroasele plângeri pe care cei de la sindicatul Europol le-au făcut, de-a lungul timpului, la adresa ofițerului, fiind de notorietate „ciocnirile” dintre Băetanu și sindicalistul Ioan Cănărău.

Recent, Europol a solicitat conducerii IJP Neamț să demareze o acțiune de cercetare discplinară a ofițerului, pe motiv că acesta a coordonat o acțiune pe linie de poliție rutieră, fără a fi echipat corespunzător.

De asemenea, nu este exclus ca la mijloc să fi fost alte motive serioase care i-au făcut pe cei de la serviciul secret al MAI să ceară retragerea certificatului ORNISS.

În ceea ce-l privește pe noul adjunct Bodron, care va face echipă cu Radu Constantin, șeful Poliției Roman, colegii îl caracterizează ca un bun profesionist în sectorul judiciar.

Bodron este ofițerul căruia, în noaptea de 14 spre 15 ianuarie 2018, persoane necunoscute i-au incendiat autoturismul parcat în fața blocului.

Peste câteva luni se împlinesc 5 ani de la acest eveniment, iar autorii încă nu au fost prinși.

Sursa foto: Roman TV

D.MURARU

Citește și:

(GALERIE FOTO) Mașina șefului Biroului Judiciar de la Poliția Roman, incendiată de o mână criminală

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Termometru 22 septembrie, 2022 at 21:10 Răspunde

    Pai Butoiaș a fost mazilit de cotcareala prin documentele M.A.I. – ului și necinste fata de legile țării pe care trebuia să le aplice! Gurile rele – și sunt multe- spun că tipul a fost un idiot util sacrificat fără jenă de stăpânii lui pe altarul îmbuibarii lor. Și tot gurile rele grăiesc că nu se simte bine pe ORNIS nici Marele – Mic de la Biroul Rutier al Poliției municipiului Roman și încă vreo patru combatanți de acolo ce ar fi idiotii utili ai idiotului util. Doamne încurcată ecuație, culmea ironiei este că liderul sindical Canarau Ioan supraviețuiește și butoiașului numit și chitit de stăpânii lui sa ii reteze capul. Tot gurile rele spun că noul adjunct nu ar fi chiar așa judiciarist beton și că minoritarii din strada noua băgați de minerul – artificier la bulău pe capete au început să mârâie la greu si vor să spună foarte multe la adresa lui. Depinde de cine vrea sa îi asculte cu multa aplecare și atenție sa le de-a direcție la spusele lor. Între timp un inginer chimist este împuternicit șef la Biroul Judiciar al Poliției municipiului Roman, distracția este maxima. Cu așa oameni vom avea reacții neașteptate și mai ales necontrolate, Intre timp martul de la siipi jubilează pe ce rezultatele obținute în materie de luat capete in poliție, dar ar fi bine sa nu se culce pe o ureche că dușmanii lui muncește pe pașapoarte credem că a înțeles orizontul teoretic, butoiașul cică ar vrea unii să-l întrebe ce știe despre cozma baladin să sperăm din suflet că nu știe mare lucru ……..Doamne da uriciosi mai sunt sindicaliștii ăștia.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.